Rohkema info nägemiseks:

HYDRO EXTRUSION BALTICS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2878; jälgijaid - 39. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta HYDRO EXTRUSION BALTICS kohta arvamuslugu!"

HYDRO EXTRUSION BALTICS OÜ hetkeolukord

Juba 2878 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 39 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 5 korda.

Tegevusaruanne 2022

Hydro Extrusion Baltics AS arendab ja müüb alumiiniumprofiilidel põhinevaid tootelahendusi suurematele tootmisettevõtetele. Peamisteks tegevusvaldkondadeks on ehitussektor, masinatööstus, energiatööstus ja sisustus.

01.01.2019.a. alustas tööd Hydro Extrusion Baltics AS filiaal Leedus, alates sellest ajast sisaldavad fintantsaruanded ka filiaali andmeid.

Aruandeaasta jooksul märkimisväärseid investeeringuid tehtud ei ole. Ka ei ole planeeritud investeeringuid lähiaastateks.

Olulisi uurimis- ja arendustegevuse projekte läbi viidud ei ole ning nendega seotud kulusid tehtud ei ole.

Olulisi sündmusi, mis ei kajastu raamatupidamise aastaaruandes, kuid mis mõjutaks oluliselt järgnevate majandusaastate tulemusi, ei ole olnud.

Alumiiniumprofiilide turg oli 2022 aastal väikeses languses. Uusi tarnijaid ei ole lisandunud. Turgu mõjutas peamiselt alumiiniumi maailmaturu hindade tõus, aga ka pingeline poliitiline olukord Euroopas.

Alumiiniumprofiilide müüki ei saa aruandeaasta jooksul käsitleda tsüklilisena ega hooajalisena.

Alumiiniumprofiilide kasutus ei mõjuta märkimisväärselt ümbritsevat keskkonda. Kuna alumiiniumi kasutusjärgne väärtus on kõrge, läheb arvestuslikult 95% kasutuses olnud alumiiniumist taaskasutusse. Hydro panustab üha enam keskkonna jätkusuutlikkuse tagamiseks madalama süsinikueraldusega alumiiniumprofiilide tootmistehnoloogiate väljatöötamisse.

Kuna ettevõte arveldab ainult eurodes nii tarnijate, kui ka ostjatega, siis valuutakurssidega ega intressimääradega seotud riske ei ole.

2022. aastal oli Hydro Extrusion Baltics AS (ainuaktsionäriks Hydro Extrusion Sweden AB) kahekümne kuues tegevusaasta. Käive tegevusaasta jooksul oli 18,2 miljonit EUR, mis on 26% suurem kui eelnenud tegevusaastal. Alumiiniumprofiilide müügimaht oli 2383 tonni. Aruandeaasta lõpetati 543 tuhande eurose ärikasumiga. Toodete sortiment 2022. aasta jooksul oluliselt ei muutunud. Käibe suurenemise tingis peamiselt alumiiniumi maailmaturu hinnatõus aga ka inflatsioon üldisemalt. Samal ajal müügimahud vähenesid tingituna poliitilisest ja majanduslikust ebakindlusest.

2022 a. töötas ettevõttes keskmiselt 15 töötajat. Töötajatele maksti aruandeaastal kokku tasu 669 050 eurot, s.h. juhatuse liikmete tasu 88 359 eurot.

Nõukogu liikmetele tasusid makstud ei ole.

Ettevõtte tegevusala seisukohast olulisemad finantssuhtarvud aruandeaastal:

Käibe ärirentaablus - Ärikasum/Müügitulu 3,0% ; 2021 aastal 5,0%

Varude käibekordaja - Kaubakulu/Varud (keskmine) 15,01 ; 2021 aastal 11,61

Debitoorse võlgnevuse käibekordaja - Müügitulu/Nõuded ostjate vastu (keskmine) 6,3; 2021 aastal 5,1 2023 a. müügieelarve mahuks on planeeritud 20,9 miljonit eurot (alumiiniumprofiilide müügimaht 2750 tonni). Aasta planeeritakse lõpetada 991 tuhande eurose kasumiga. Ettevõtte eesmärgiks on muuta tegevus efektiivsemaks keskendudes senisest enam lisandväärtusega profiilide turustamisele. Ühtlasi on suletud laomüük alates 01.04.2023. Laomüügi sulgemise tingis otsus suurendada ettevõtte efektiivsust ning suunata enam ressurssi ettevõtte põhitegevusele.

Komplitseerunud poliitiline olukord Ukrainas, Venemaal ja Valgevenes hetkel ettevõtte majandustegevusele otsest mõju avaldanud ei ole, kuna ettevõttel puuduvad otsesed sidemed mainitud riikide ettevõtetega. Küll aga on tunda kaudset mõju, mis kajastuvad ka makromajanduslikes näitajates nagu inflatsioon ja majanduse jahenemine.

Raigo Rätsep

Juhatuse liige

HYDRO EXTRUSION BALTICS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.