Rohkema info nägemiseks:

NEXILIS AS

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3061; jälgijaid - 42. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta NEXILIS AS kohta arvamuslugu!"

NEXILIS AS hetkeolukord

Juba 3061 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 42 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

AS Nexilis põhitegevuseks oli 2022. aastal ehitusmaterjalide müük. Lisaks tegeleb ettevõte talle kuuluvate metsade majandamisega, metsamaterjali varumise ja müügiga.

2022. aastat iseloomustas majanduskeskkonna jätkuv heitlikus. Aasta alguses hoidis covid19-viirus ettevõtteid jätkuvalt valvel. Veebruaris võttis Venemaa sõjategevus Ukrainas uue mastaapse mõõtme, mis muutis märgatavalt maailma nii poliitilist kui majandusliku olukorda. Venemaa agressiooni pärssimiseks kehtestati rida sanktsioone ning lisaks loobusid ettevõtted, ka AS Nexilis, Venemaa päritolu kaupade edasisest hankimisest. Paraku muutus pea võimatuks ka paljude Ukraina toodete, eriti just metalltoodete, hankimine ja tarnimine. Sanktsioonid ja toodete tarnete katkemine lisandusid juba varem alanud energiahindade hüppelisele kasvule. Varasemale covidist põhjustatud kaupade nappusele ja tarneraskustele lisandusid sõja mõjud. Kui lisada ka keskpankade aastakümne väldanud negatiivsed laenuintressid ja rahapakkumise suurendamine, siis 2022. aastal jõudis kätte üleilmne hinnatõus ja inflatsioon. Inflatsiooni mõjud ei saabunud otsekohe, kuid aasta teisel poolel oli juba üsna ilmne, et majanduslangus saabub õige pea. 2023. aasta II kvartalis on enamus Euroopa majandusest sisenenud langusfaasi.

AS Nexilisele avaldasid otseseimat mõju energiahindade kasvust tulenevad tegevuskulud. Müügikäibe langust jooksevhindades polnud, kuid inflatsiooni arvestavates püsivhindades hakkas käive tegelikult langema. Inflatsiooni ohjamiseks hakkasid keskpangad tõstma intressimäärasid ning senise olematu hinnaga laenuraha muutus järk-järgult kallimaks mõjutades nii tarbijate kindlustunnet ja valikuid raha kulutamisel. Ehitus- ja remondimaterjalide müük reageerib tarbimise langusele ühena esimestest. Eelnevatest majanduslangustest saadud kogemused näitavad, et müük langeb paariks aastaks, kahanevad marginaalid ja osa kliente lõpetab tegevuse jättes järele tasumata arved. Kuna kaupluse- ja laoruumid, milles töötame, lähevad tulevikus uue omaniku soovide kohaselt ümberehitamisele, siis peaksime mingil hetkel kaubandustegevuse katkestama. Arvestades olukorda, kus eelnenud covid-aastad kurnasid varusid, reaalne käive väheneb, tegevuskulud kasvavad ning kasvab ka inflatsioonist tulenev palgasurve, otsustas AS Nexilis ehitusmaterjalide müügi lõpetada. Oktoobris teavitasime töötajaid ja koostööpartnereid ning detsembris lõpetasime klientide teenindamise, vabastasime renditud kaupluse- ja laoruumid ning koondasime kauplusega seotud töötajad.

Metsamajandamise poolel oli peamiseks metsade hooldamine. Tehtud raietööd olid peamiselt valgustus- ja harvendusraied. Metsavarude ümberhindamise tulemusel kasvas metsade väärtus üle 400 tuhande euro.

AS Nexilis jätkab tegevust metsamajanduse valdkonnas ning jälgib arenguid majanduskeskkonnas.

Ettevõtte majanduslik seisukord on sisuliselt võlavaba ja stabiilne.

2022. aastal oli AS Nexilise keskmine töötajate arv 17 ning palgakulu 317215 eurot, sh. tegevjuhi töötasu oli 23704 eurot. Juhatus koosneb ühest (1) liikmest.

Nõukogu koosneb neljast (4) liikmest. Nõukogu liikmetele töötasu makstud ei ole.

Peamised finantssuhtarvud

Arvutusmetoodika 2022 2021

Lühiajaliste kohustuste kordaja Käibevara / lühiajalised kohustused 63,0 20,4

Omakapitali rentaablus ROE Puhaskasum / omakapital * 100 6,7% 39,2%

Puhasrentaablus Puhaskasum/ realiseerimise netokäive* 100 22,0% 122,4%

Omakapitali määr Omakapital / vara * 100 98,7% 96,1%

NEXILIS AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.