Rohkema info nägemiseks:

DSVH OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2232; jälgijaid - 40. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta DSVH OÜ kohta arvamuslugu!"

DSVH OÜ hetkeolukord

Juba 2232 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 40 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

DSVH OÜ on investeeringute haldusega tegelev valdusettevõte. Põhiline osa investeeringutest on tehnoloogia- ja kinnisvarasektoris.

Täiendavalt investeerib ettevõte börsil noteerimata ettevõtetesse (private equity, venture capital), laenudesse, võlakirjadesse, börsil noteeritud aktsiatesse ning muudesse finantsinstrumentidesse. Põhitegevuse kõrval toetatakse haridust ja ettevõtluskeskkonda.

Ettevõtte tulemused ja majanduskeskkond

DSVH konsolideerimata varade maht oli aasta lõpus 149.3 mln eurot, kasvades aastaga 14%, ning konsolideerimata aruandeaasta kasum 18.4 mln eurot. Tütarettevõtetega konsolideeritud varad olid 103 mln eurot ja puhaskasum 21.6 mln eurot.

Majanduskeskkonna areng oli aruandeaasta kokkuvõttes investeeringutele positiivne ning ettevõtte tegevuses ei esine hooajalisust. Olulisimad makromajanduslikud sündmused olid inflatsiooni kiirenemine ja sõja puhkemine Ukrainas. Bilansipäevajärgselt mõjutab ettevõtet eelkõige kõrge inflatsioon, millest tulenevalt on keskpangad tõstnud intressimäärasid, tuues kaasa üldise intressimäära tõusu ja majanduskasvu aeglustumise.

Börsiindeksite muutus 2022: S&P 500 (USA) -19%, NASDAQ Composite (USA, tehnoloogia) -33%, FTSE 100 (UK, globaalne) +1%, DAX (Saksamaa) -12%, Shanghai Composite (Hiina) -15%.

Helmes Group AS

Suurim investeering portfellis on tarkvaraettevõte Helmes, mille äritulud 2022. aastal olid kokku 92.4 mln eurot, suurenedes 44% võrreldes eelmise aastaga. Äritegevuse laienemine toimus peamiselt Ameerika Ühendriikides, Eestis, Lätis ja Šveitsis. Aruandeaastal oli ettevõtte puhaskasum 12.0 mln eurot (2021: 10.7 mln EUR) ning EBITDA 15.3 mln eurot, kasvades aastaga 22% (2021: 12.5 mln eurot). Ettevõttel oli aasta keskmisena enam kui 1050 töötajat (2021: 960).

Helmese põhitegevus on ärikriitiliste tarkvaralahenduse loomine. Tulenevalt tasakaalustatud kliendiportfellist, kõrgest kliendile loodavast lisandväärtusest, pikaajalistest kliendisuhetest ja kasvavast digitaalsete ärilahenduste nõudlusest on ettevõtte majandustegevus stabiilne ja kasvav. IT arendusteenuste kasvav nõudlus on tekitanud turul puuduse tarkvaraspetsialistidest. Ettevõte jälgib hoolikalt töötajate tasu- ja optsiooniprogramme, et olla tarkvaraturu keskmisest parema töötasu maksjate hulgas.

2022. aastal omandati Leedus ettevõte Telesoftas, kus töötab ligikaudu 300 tarkvaraeksperti. Seoses muutunud geopoliitilise olukorraga suleti kontor Minskis ja avati tütarettevõtted Poolas ja Gruusias.

DSVH konsolideeritud aruannetes kajastuvad Helmes Group AS tulemused, milles ettevõte omas aasta lõpu seisuga 92% hääleõiguslikku osalust.

Muud investeeringud ja investeerimisstrateegia

Kinnisvarasektoris jätkab ettevõte konservatiivse hoiakuga. Jätkati varasemalt planeeritud investeeringutega ning uusi arendusprojekte aruandeaastal ei alustatud. Intressimäärade kasv võib lähiaastatel omada mõju kinnisvarainvesteeringutele.

Tulenevalt kõrgetest hinnaootustest kapitali kaasamistel märkimisväärseid investeeringuid ettevõtetesse ei tehtud. Kõrgemate intressimäärade tingimustes on laenude ja võlakirjade segment jätkuvalt atraktiivne.

DSVH uurimis- ja arendustegevuse projekte ei teosta, neid teostavad investeerimisportfelli kuuluvad ettevõtted. Samuti ei kaasne tegevusega olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid.

Kontserni koosseisus olevate ettevõtete arvestusvaluuta on EUR, USD ja BYN. Kontserni ettevõtted on oma tegevuses kasutanud nn loomulikku valuutariski maandamist, kus suurem osa kontserni ettevõtete kliendilepingutest on sõlmitud põhikuludega samas valuutas. Euroopa Liidu residentide puhul on selleks valuutaks euro, teistel peamiselt euro ja USA dollar.

Finantseerimise ja dividendipoliitika lähtub majanduskeskkonnast, ettevõtte tulemustest ja investeerimisstrateegiast.

DSVH OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.