Rohkema info nägemiseks:

IRON BALTIC OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 5237; jälgijaid - 24. Arvustusi - 5; Artikleid 1+ "Kirjuta IRON BALTIC OÜ kohta arvamuslugu!"

IRON BALTIC OÜ hetkeolukord

Juba 5237 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 24 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommenteeritud 7 korda.

Tegevusaruanne 2022

Iron Baltic OÜ alustas oma tegevust 2006 aastal. Ettevõtte põhitegevusalaks on maastikusõidukite lisatarvikute tootmine ja hulgimüük.

Meie visiooniks on pakkuda tooteid, mis aitavad maastikusõiduki võimalusi maksimaalselt ära kasutada, andes masinale lisaväärtust ja laia kasutusala.

Põhitoodanguks on ATV põhjakaitsed, lumesahad, metsandus- ja põllumajandus haakeseadmed.

Omatoodang moodustab 96% müügitulust.

Iron Baltic OÜ 2022 aasta käive oli 10 165,75 tuhat eurot, millest ca 81% moodustas müük Euroopa Liidu riikidele ja 19% väljapoole Euroopa Liitu. Võrreldes eelmise majandusaastaga kasvas käive ca 14%, suurenesid toodagu müügimahud Kesk-Euroopa edasimüüjatele ja veebipoe müük Põhja-Ameerikas.

Peamised finantsuhtarvud 2022 2021 2020 2019

Ärirentaablus (ärikasum / müügitulu x 100) 14,2% 9,9% 7,6% 9,5%

Omakapitali rentaablus ROE (puhaskasum / 32,6% 29,8% 17,6% 25,8% omakapital x 100)

Varade tulukus ROA (puhaskasum / varad x 28,3% 22,8% 14,1% 20,1% 100)

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja (käibevara / 6,9 3,86 4,84 4,45 lühiajalised kohustused)

Võlakordaja (kohustised / passiva) 0,13 0,23 0,20 0,22

Iron Baltic OÜ toodangu müük toimub ülemaailmselt, minimaliseerides sellega erinevates sihtriikides majanduses ja tarbija käitumisest tingitud turu kõikumisi. Suuremad riskid on seotud Soome (käibe osakaal 24%) ja Rootsi (käibe osakaal 24%) majanduse käekäigust.

Riskidena näeme kõrgest inflatsioonist tingitud tarbija ebakindlust tuleviku ees, mis mõjutab ka nõudlust.

Samuti sõja edasine kulgemine ning sellest tulenevalt energia hindade suuri kõikumisi, mis mõjutab eelkõige sisendhindasid. Plussidena näeme Lõuna-Euroopa ja Põhja-Ameerika kasvavat nõudlust maastiku sõidukite lisavarustuse järele.

Ettevõtte tootevalik on hajutatud selliselt, et oleks kaetud kõik sesoonsed tsüklid ning hooajalisust otseselt ei ole. Küll mõjutavad hooaja müüki kliimamuututest tingitud olukorrad (soe talv, põud).

Finantsriskide maandamiseks kasutame võtmeklientide puhul krediidikindlustusega faktooringut. Ülejäänud püsiklientide puhul jälgime määratletud krediidilimiite. Jälgides viimaste aastate majanduse ebanormaalset hüppelist kasvu, ei ole ettevõte teadlikult võtnud liigseid kohustusi laenude näol ning seoses sellega puuduvad kohustused, mis võiks intresside tõusu korral muuta ettevõtte majanduslikku olukorda. Kuna osaliselt tulevad tooted ja komponendid Aasiast, siis nende puhul oleme hinnatundlikud USA dollari kursi suhtes.

IRON BALTIC OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.