Rohkema info nägemiseks:

BALTIC MARINE BUNKER AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2975; jälgijaid - 58. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta BALTIC MARINE BUNKER kohta arvamuslugu!"

BALTIC MARINE BUNKER AS hetkeolukord

Juba 2975 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 58 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Ülevaade majandustegevusest

Aruandeaastal jätkas Baltic Marine Bunker AS põhitegevust - laevade punkerdamist, laevakütuste hulgimüüki, samuti osutati laevatranspordi- jm. teenuseid.

Aruandeaasta netokäive oli 71 009 tuhat eurot (2021: 57 007 tuhat eurot) , kütust müüdi 73,2 tuhat tonni (2021: 116,1 tuhat tonni), teenides maksustamiseelset puhaskasumit 2 125 tuhat eurot (2021: 1 262 tuhat eurot).

2022. aastal suurenesid piirkonnas poliitilised pinged seoses Ukraina olukorra edasise arenguga, mis on negatiivselt mõjutanud toorme- ja finantsturge, ning suurenenud on hinnastamise volatiilsus. Aasta jooksul on kehtestatud täiendavaid sanktsioone ja piiranguid piirkonnas tegutsevate ettevõtete äritegevusele.

AS Baltic Marine Bunker (edaspidi: BMB) 100% aktsiate omanikuks on sanktsioonide all olev äriühing Gazpromneft Marine Bunker LLC, kelle esindajad kuuluvad omaniku esindajana ka BMB nõukogusse. Sellegipoolest EL määruse 833/2014 artikli 5aa lõike 1 punkti b eesmärk on vabastada sanktsiooni (tehingute tegemise keeld) alt EL-s asuvad sanktsioneeritud firmade tütarfirmad, võimaldamaks neil oma majandustegevust jätkata tingimusel (vt. määruse artikli 5aa lõike 1 punkt c), et tütarfirma teostab iseseisvat majandustegevust, ei tegutse emaettevõtte suuniste alusel ega esinda teda. Käesoleval juhul puudub alus väiteks, et BMB tegutseb emaettevõtte nimel või suuniste alusel.

BMB on järginud kõiki, nii EL kui ka Eesti poolt kehtestatud sanktsioone ning kasutanud seadusega lubatud erisusi tegevuse jätkamiseks.

Kütusetarned grupi ettevõtetelt lõppesid 2022. aasta aprillis. Peale seotud ettevõtete on meil pikaajaline koostöö sõltumatute kütuseproduktide tarnijatega. Edaspidi osteti kütuseprodukte sõltumatutelt mittesanktsioneeritavatelt osapooltelt vastavalt EL Nõukogu poolt määruse nr 833/2014 artikli 3m lõike 3 punktis b sätestatud erandile, mille kohaselt toornafta ja naftatoodete importimise keeldu ei kohaldata kuni 5.02.2023 selliste tehingute suhtes, mis on sõlmitud enne kõnealust kuupäeva. Eesti Vabariik kitsendas EL piiranguid, kehtestades importimise keelu kuni 05.12.2022. Vastavalt kehtestatud sanktsioonidele on olnud võimalik kaubelda Venemaa päritolu kütuseproduktidega, kui need on olnud ladustatud EL asuvasse aktsiisilattu enne 05.02.2023.

Aasta algusest kerkinud kütuseproduktide maailmaturu kõrged hinnad võimaldasid töötada kasumlikult. Alates novembrist 2022 on naftatoodete hinnatrend olnud kerges languses, kuid eelmise aastaga võrreldes siiski suhteliselt kõrgel tasemel. Toodete hinnastamine, nii ostu- kui müügitehingutel, baseerub antud päeva rahvusvahelise börsi turuhindadele (Platt’s CIF NEW/Basis ARA, FOB Rotterdam), seega kütuseproduktide hinnarisk on olnud maandatud.

Punkerdusmahud koduturul veidi kahanesid, mis oli tingitud mõnede kütuseproduktide defitsiidist ja kehtestatud sanktsioonidest. Enim langesid kütuseprodukti ULSF mahud hulgimüügil, sest olid hankeraskused seoses tehniliste probleemidega tootjate juures. Transiit läbi Eesti vähenes, valdavalt seoses kehtestatud sanktsioonidega.

Koduturul ja Lätis kinnistati kliendisuhteid olemasolevate partneritega. Sellele aitas kaasa meie poolt tarnitava kütuse kõrge kvaliteet.

Üleüldine mõju maailma majandusele, on tõstnud tasusid energiakandjatele, mis on toonud kaasa üleüldise hinnatõusu erinevatele toodetele ja teenustele, mis mõjutab kõiki ettevõtteid ühesuguselt.

Aktuaalsed olid ka keskkonnakaitse teemad. Punkrilaev East on varustatud kõigi nõuetekohaste keskkonnakaitse vahenditega ja pardal on eriväljaõppe saanud laevapere. Täiendavalt paigaldati punkrilaevale ballastvee puhastamise seadmed. Samuti on tegevus kaetud kolmandate osapoolte kaitse kindlustusega.

Aruandeaastal teostati punkrilaevale East klassiülevaatus kehtivusega 5 aastat.

Finantsriske maandab ettevõte läbi tarnelepingute, kasutades selleks nn.virutaalset hedge kütuse ostul. Valuutariske aitab maandada ostu- ja müügivaluuta samasus. Ettevõte on hästi kapitaliseeritud. Meie klientideks on stabiilse maksekäitumisega rahvusvahelised ettevõtted. On kehtestatud krediidilimiidid vastavalt kliendi rahvusvahelisele reitingule, igapäevane krediidikontroll toimub enne uute tehingute sõlmimist.

Lähtudes seadusandlikest sanktsioonidest, on ettevõtte juhtkond analüüsinud mõju äritegevusele aruande koostamise hetkel ja leidnud, et Baltic

Marine Bunker AS on jätkuvalt tegutsev ettevõte vähemalt 12 kuud alates raamatupidamise aastaaruande koostamisest.

Järgmise majandusaasta eesmärgid - hoida kliendibaasi; - sõlmida tarnelepingud mitte Venemaa päritolu kütuseproduktide ostuks; - jätkata ettevõtte tegevust sanktsioonidega lubatud piirides; - töötada välja uued tarneskeemid mitte Venemaa päritolu kütuseproduktide ostuks.

Ettevõtet iseloomustavad peamised finantssuhtarvud on järgmised:

BALTIC MARINE BUNKER AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.