Rohkema info nägemiseks:

SCIENTIFIC OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 41; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta SCIENTIFIC OÜ kohta arvamuslugu!"

SCIENTIFIC OÜ hetkeolukord

Juba 41 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

OÜ Scientific on 2022. aasta juulis asutatud ettevõte, mille eesmärk on kaasata teaduslikku tippkompetentsi, arendada skaleerumisvõimelisi teadusmahukaid ning masinõppele, matemaatilisele statistikale ning kitsale tehisintellektile tuginevaid tooteid ja rakendada neid mitmekesistes tööstus- ja teenuse osutamise valdkondades.

2023. aastal töötas Scientific kahe kliendiga: OÜ Arbonics ja OÜ Plural Estonia. Esimese puhul töötasime koostöös Tartu Ülikooli teadlastega välja unikaalse geoinfosüsteemi lahenduse põllumaade taasmetsastamiseks; teise puhul katsetasime globaalsete avaandmete põhiselt investeerimisvõrgustike modelleerimist ning parameetrilisi sobitusmudeleid.

2024. aastal jätkame tööd ning laiendame oma tegevuste skoopi erinevate geoinfo-, masinõppe ning seirelahenduste otsimisega finants- ning energeetikasektori jaoks. Huvipakkuvad märksõnad on seotud ilmastiku, ESG ning kliimamuutustega laiemalt. OÜ Scientific on sõlminud mitu strateegilist eelkokkulepet turuliidritega nendes valdkondades ning kaasanud tipptasemel teadus- ning ärijuhtimise kompetentsi uuenduslike skaleerumisvõimeliste teadusmahukate lahenduste katsetamiseks.

Teadusmahukate projektide juhtimine ülikooli ja riigi poliitikameetmete tasandil erineb oluliselt sellest, kuidas neid kokku panna ning juhtida erasektoris. Ühelt poolt on ettevõtted kärsitud teaduspädevuse kaasamise osas ning eeldavad lihtsaid vastuseid keerulistele rakenduslikele küsimustele. Teisalt on teadlased ettevõtte jaoks liiga aeglase töörütmiga ning kipuvad takerduma detailidesse. 2023. aasta jooksul oleme näinud, et neid kahte C.P.Snow’ilikku kultuuri on võimalik ühendada. Esimeseks eelduseks on ettevõtete paindlikkus, juhtkonna usaldav hoiak teaduse ja teadlaskonna suhtes ning tõsine investeerimisvõimekus. Teiseks, samavõrra oluliselt eelduseks on teadlaste pühendunud süvenemine ärist arusaamiseks ning oma rollist mõistmine selles kontekstis. Sageli tähendab see teadlase jaoks oma mugavustsoonist väljatulemist, liikumist kiiremas tempos, mis ei võimalda korrektselt iga kolmandat komakohta ennustusmudelis täpseks ajada. Kui aga need eeldused on täiendatud, tekib erakordselt soodne keskkond koostööks, mis rikastab mõlemat osapoolt, aga mis peamine, võimaldab sündida ärimudelil, mis on märkimisväärselt kõrgema lisandväärtuse ning konkurentsikindlusega kui muul juhul. Paraku ei ole need protsessid automatiseeritavad, vaid vajavad pidevat kohalolekut ning tööd inimestega. Ilmselt ongi meie majanduse kindluse ja kasvu tagamiseks vaja suuremas mahuks kokku tuua inimesi, kes vastasel juhul kokku ei saaks ning tagada neile vastastikku sobivad töötingimused.

OÜ Scientific on asutatud Kristjan Vassil’i poolt, kes pärast kuueaastast Tartu Ülikooli teadusprorektori positsiooni keskendub suuremas mahus teadmussiirde projektidele ja ettevõtluskoostööle. Ettevõtte kaudne eesmärk on katsetada kõrge lisandväärtusega toodete väljaarendamist olukorras, kus teadmised rakenduseks on ülikoolides välja arendatud, kuid rakendusse on nende teekond takerdunud.

Kristjan Vassil juhatuse liige

SCIENTIFIC OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.