Rohkema info nägemiseks:

VINNI VALD, VINNI ALEVIK, KIIGE TN 3 KORTERIÜHISTU

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 378; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta VINNI VALD, VINNI kohta arvamuslugu!"

VINNI VALD, VINNI ALEVIK, KIIGE TN 3 KORTERIÜHISTU hetkeolukord

Juba 378 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

KÜ Kiige 3 tegevuse eesmärk on korteriomandite eseme osaks olevate ehitiste ja maatüki mõtteliste osade majandamise ja korteriühistu liikmete ühistu huvide esindamine.

KÜ tööd korraldab juhatus. Juhatus on 4 liikmeline.

Korraldati järjekorras 3/2022 üldkoosolek, mis ebaõnnestus seoses korter 16 esindaja Heino Mehevits vastuseisuga kvoorumi kohta, kus koosoleku registreerimislehele olid allkirja andnud inimesed kes ei viibinud reaalselt koosolekul. Allkirjad olid andud inimesed, kes olid päevakorras tootud otsustuspunktidega nõus ja tegelikult oleks võinud koosoleku läbi viia. Juhatus võttis vastu otsuse, et erimeelsuste ja arusaamatuste vältimiseks korraldavad korduskoosoleku, et vastu võtta ühistule vajalikud otsused. Koosolekul kinnitati alljärgnevad olulisemad otsuseid:

Päevakorra punkt 2: Stendidel oli aasta aruanne väljas aga e-posti aadressitele ei laekunud, kuigi juhatus oli selle edastanud. Eeldatavasti tehniline probleem ja juhatus edastab aruande uuesti, et kõigil on võimalus tutvuda elektroonilise majanduskavaga ja edastada oma küsimused, kui tekkib. Küsimus: Mis on saanud hoone otsaseinast. Hoone otsasein ei ole tõesti lõuna poolne külg nagu projektis kirjeldatud ja jääb ida suunale. Juhatuse poolt on tellitud täiendav auditeerimine. Teostatud on termopildistamine väljast, niiskuse ja temperatuuride mõõtmine korterite väliseinal ja esimese korruse põrandatel. Kuna sellest võib välja kasvada kohtuvaidlus peab auditi akt olema väga täpne ning on veel koostamisel. Elamuaudit OÜ esindaja sõnul saame selle kätte juulis 2022. (Audit telliti soodsaima pakkujalt). Rohkem küsimusi majandusaasta 2021 aruande kohta ei esitatud ja aruanne kinnitati (lisa 4).

Hääletus tulemus: 18 poolthäält, vastu ja erapooletuid ei olnud.

Päevakorra punkt 3: Ühistu esimees tutvustas majanduskava 2022-2023 projekti (lisa 5). Arutelu käigus esitati küsimus parkla korrashoiu summa 50€ kohta, et mida see tähendab? Juhatuse liige Olivar Kits selgitas, et kuna varasema üldkoosoleku otsusega on parkla kulud jagatud vaid parklakohta omavate korterite vahel siis lähtuvalt sellest jagatakse täiendavad hoolduskulud vaid parklakohta omavatele korteritele. Kulud jagatakse vastavalt kuluarvele, jagatuna parklakohta omavate korterite vahel. Majanduskavas 2022-2023 on parkla korrashoiukulu prognoosipõhine ja tegelik kulu võib olla tulenevalt ostustest oluliselt väiksem. Parkla korrastuse vajaduse üle otsustab juhatus vastavalt korteriomanike/autoomanike soovidele. Hooldusvajadusi ikka tekkib ja need kulud tuleb eraldi majanduskavas planeerida. Küsimus: miks on halduskulu/hoolduskuli määr majanduskavas erinev, kui arvel? Juhatuse liige Olivar Kits selgitas, et haldus/hooldus kulud on planeeritud vastavalt tegelikele kuludele ja hooldustööde vajadustele. Võrreldes 2021-2022 aasta majanduskavaga on juhatus planeerinud 0,04€/m2 vähem kulusid ja uus haldus/hooldus kulumäär on 0,32€/m2,(oli 0,36/m2). Tagamaks hoone haldamise, remondi- ja hoolduse teostuse vastavalt üldkoosoleku ettepanekutel kinnitati 2022-2023 majanduskava.

Päevakorra punkt 4: Prügikäitlemisest oli juhatusel taas kaasas jagatavad juhismaterjale nii eesti, kui vene keelsed. Koosoleku juhataja poolt selgitati jäätmekäitlus nõuete muutusi BIO jäätmete sorteerimise osas ja ühistule sai koostöös Vinni vallaga, riigihanke korras soetatud uus BIO jäätme konteiner, mis pannakse välja, kui vallaga on veograafik koordineeritud. Uus olmeprügi konteiner sai vastavalt Ragn-Sells nõudele soetatud ja vana utiliseeritakse. Vastavalt kokkuleppele tegeleb naaberühistu esimees Kiige 5 antud teemaga. Meie poolt on kõik kontaktid vana konteineri utiliseerimiseks edastatud.

Elanikud tõid välja probleemi, et ikkagi paljud elanikud ei sorteeri prügi nõuete kohaselt. Juhatus on teadlik probleemist ja ega seda olukorda üle öö ei muuda (elanike harjumusi jäätmekäitluses on keeruline muuta ja see on probleemiks paljudes ühistutes) ning inimestele peab jätkuvalt tegema meeldetuletusi ja teavitustööd, kuigi meedias räägitakse selle olulisusest palju, ei tähenda see paljude korteriomanikele midagi. Paberi ja papp jäätmete konteineri äraveo sagedust tuleks muuta sagedasemaks, kuna see on tihti ületäitunud. Juhatus vaatab sageduse üle ja tellib sagedasema äraveo.

Trepikodade sissepääsu kõrvale paigaldatud suitsukonide torude tühjendamise korraldavad elanikud ise vastavalt 2021 toimunud üldkoosoleku otsusele ja see töö ei kuulu välikoristaja tööde leotellu. Välikoristuse eest vastutav juhatuse liige Vaika Tatrik keeldus ka seda tööd enda teha võtmast, kuigi oldi valmis selle eest rohkem maksma.

Päevakorra punkt 5: Vastavalt juhatusele laekunud kirjalikest avaldustest arvatakse juhatusest välja Rado Nõmm ja Aleksander Gämmer (avaldused, lisa 6).

Üldkoosoleku poolt esitati juhatuse uuteks liikmekanditaatideks: a. Heino Mekevits b. Mirget Karlson-Karv c. Aivar Tonka d. Johhanna Loomets

Esitatud kanditaatidest oli nõus juhatusega liituma ainult Aivar Tonka (ik. 36803215221). Üldkoosolek kinnitas Aivar Tonka uueks juhatuse liikmeks.

Päevakorra punkt 6: Juhatus tegi ettepaneku alustada päikesepargi rajamisega korteriühistu üldvoolu tagamiseks ning rajada kuni 15 kWh

VINNI VALD, VINNI ALEVIK, KIIGE TN 3 KORTERIÜHISTU kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.