Rohkema info nägemiseks:

EESTI TURBALIIT MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1224; jälgijaid - 111. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI TURBALIIT MTÜ kohta arvamuslugu!"

EESTI TURBALIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 1224 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 111 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2022. a kuulus liitu 38 turba kaevandamise, väärindamise ja kaubastamise ning nende teenindamisega tegelevat ettevõtet nii Eestist kui ka välismaalt. Vaadeldaval aastal liikmeskonnas muudatusi ei olnud. Turbaliitu asus tööle uus tegevjuht Merilin Kalmaru. Senine tegevjuht jätkab tööd keskkonnanõunikuna.

Liidu tegevuses andis tooni kliimapoliitika ja kasvuhoonegaaside heite vähendamisega seotud Euroopa Liidu ja siseriiklike küsimustega tegelemine ja sellega seotud teadus-arendustegevuse kavandamine ja käivitamine ning muu, mis on vajalik sektori tegevuse pikaajalise jätkusuutlikkuse tagamiseks.

Ühe olulisima tegevusena eelnimetatud valdkonnas käivitati Keskkonnainvesteeringute keskuse toel uuring „Ringmajanduse põhimõtete juurutamine Eestis toodetud aiandusturba toodete kasutamisel ja sellega seotud kasvuhoonegaaside heite vähendamine LULUCF sektoris“.

Uuringu läbiviimiseks korraldati hange, mille võitsid ühispakkujatena Tallinna Ülikool ja Tartu Ülikool. Uuringu valmimise tähtaeg on juuni 2024. Töö eesmärk on hinnata kui suur on Eestis toodetud aiandusturba tootmise ja kasutamise kasvuhoonegaaside tegelik off-site emissioon ning töötada välja turbaringluse kontseptuaalne mudel, et kasutatud substraat saaks minna toormena teisel eesmärgil uuesti kasutusse selliselt, et sellega kaasnev kasvuhoonegaaside heide oleks minimaalne.

Turbasektori sotsiaalmajandusliku tähtsuse täpsustamiseks telliti Ernst & Young Baltic OÜ-lt uuring „Turbasektori sotsiaalmajandusliku mõju analüüs“. Uuringu peamine järeldus oli, et turbasektor on Eesti keskmisest ja teistest LULUCF kategoorias tegutsevatest sektoritest paremate näitajatega. Näiteks on sektori ettevõtete loodav lisandväärtus nii ühe töötaja kui ka ettevõtte kohta Eesti keskmisest oluliselt kõrgem.

Olulisteks väljunditeks olid ka keskkonna valdkonna arengukava koostamine Keskkonnaministeeriumis, millesse panustati mitme alateema töörühmas (kliimapoliitika-, maapõueressursside kestliku uurimise, kasutamise ja kaitse korraldamise- ning keskkonnakorralduse ja keskkonnahoiu töörühmas) ning koostöö ja arutelud kliimapoliitika elluviimise ja rakendamise aspektide osas.

Liidu esindajad jätkasid tööd kahe töökomisjoni koosseisus – Eesti Maavarade Komisjonis ja Tööstuse valdkonna erialaliitude töörühmas

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi juures. Toimus mitmeid töökohtumisi ja arutelusid teiste erialaliitudega. Huvilistele korraldati turba tootmise, väärindamise ja kasutamise õppepäev.

International Peatland Society (IPS) juhatusse valiti uueks Eesti esindajaks Phd Anna-Helena Purre. Kevadel võõrustati IPS-i juhatust

Lahemaal – toimusid koosolekud ja väljasõidud. Osaleti mitmel Peat Alliance töörühma koosolekul, samuti seminaril Euroopa Komisjonis, mis puudutas aiandusturba kasutust. Detsembris korraldas liit 30. tegevusaasta tähistamiseks liikmetele ja kutsutud külalistele majanduskonverentsi ja piduliku vastuvõtu.

Trükistest ilmus traditsiooniline seinakalender. Sisuturundusartikleid ei avaldatud, kuid ilmusid arvamuslood ja oli arvukalt temaatilisi kajastusi mitmetes väljaannetes.

MTÜ Eesti Turbaliit olulisemad finantsnäitajad:

Finantsnäitaja 2022 2021

Maksevõime üldtaseme koefitsient 1,87 6,29

Käibevara/lühiajalised kohustused

Puhas käibekapital (absoluutarv €) 42 721 44 733

Käibevara – lühiajalised kohustused

Võlakordaja koefitsient 0,53 0,16

Kohustused/aktivad

Jüri Tiidermann

EESTI TURBALIIT MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.