Rohkema info nägemiseks:

SEGAKOOR HUIK! MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 160; jälgijaid - 6. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta SEGAKOOR HUIK! MTÜ kohta arvamuslugu!"

SEGAKOOR HUIK! MTÜ hetkeolukord

Juba 160 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Segakoor HUIK! on kõrgetasemeline amatöörlauljatest koosnev segakoor, kes tegeleb Eesti muusika ja kultuuri tutvustamisega Eestis ja välismaal. Oma repertuaaris hindab HUIK! nii klassikalist eesti koorimuusikat kui ka koostööd Eesti heliloojatega nagu E. Seppar, M. Kõrvits, P. Uusberg, R. Jürjendal jne.

Koori peadirigent on 2022. aasta algusest Ode Pürg. Abidirigendina tegutseb koori juures Mari Roos ning hääleseadjana teeb märtsist 2022 kooriga koostööd Egle Veltmann.

2023. aasta sügisel registreeriti Segakoor HUIK! nimi HUIK! kaubamärgina ning Patendiamet tunnustas koori detsembris kuu kaubamärgi tiitliga.

Kontserttegevus 2023. aasta tõi koorile mitmeid uusi võimalusi ja väljakutseid. Veebruari alguses üllatati PZU uusaastaüritusel osalejaid laulvate kelneritena ning juba kaks päeva hiljem astuti üles Kooriühingu aastapreemiate galal. Koori peadirigent Ode Pürg tunnustati galal aasta noore dirigendi preemiaga ning segakoor HUIK! 2022. aastal valminud helikandja “Lembit Veevo” pälvis aasta kooriplaadi tiitli. 24. veebruaril oli kooril au koos kammerkooriga Head ööd vend osaleda Rahvusooperis Estonia toimunud EV105 kontsertlavastuses.

2023. aasta kevadel osales koor rahvusvahelistel koorikonkurssidel Tallinn 2023, kus saavutati teine koht rahvamuusika ja segakooride kategooriates. Lisaks osaleti Iirimaal Corkis Fleischmann International Trophy Competition konkursil, kus saavutati esikoht. Lisaks tunnustati koori Michele Josia teose “Regina coeli” esituse eest eriauhinnaga elava Euroopa helilooja teose esituse eest. Mõlema konkursi raames astuti üles ka erinevatel kontsertidel.

Lisaks tavapärasele kontserttegevusele osaleti ka Eerik Jõksi loovuurimuses "Probleemid ja lahendused eesti keele kasutamisel vokaalmuusika komponeerimisel ja interpreteerimisel" ehk "Kostke laulud eesti keeles". Uurimuse koorile suunatud osas anti neljale tuntud laulule uued rütmid, et juhtida rohkem tähelepanu laulude aluseks olevale tekstile.

Loovuurimuse tulemusena kokku pandud kava esitati koos solistidega Arete Kerge, Ott Indermitte, Ode Pürg ja Eerik Jõks kahel kontserdil ning 28.10.2023 salvestati kontsertidel kõlanud seaded Tallinnas Issanda muutmise kirikus. Aruande koostamise hetkeks on salvestused avaldatud nii füüsilise plaadina kui ka digitaalselt Spotify muusikakogus.

Suve keskel toimunud noorte laulupeost “Püha on maa” võeti ühiselt osa segakooride liigis ning koori mehed astusid kaare alla ka meeskooridega. 14.08 Haapsalus toimunud kontserdil täitus üks pikaaegne unistus ja koori naised astusid esimest korda publiku ette uues suvevormis.

2023. aasta lõpul suundus koori peadirigent Ode Pürg ennast täiendama Itaaliasse vahetussemestrile. Koori ette astus ajutiselt koori liige Illia Humeniuk, kelle koorijuhtimise eksamkontserdid “Mountain of Silence” toimusid novembri lõpus ja detsembri alguses Tartus ja Tallinnas. Ülemineku lihtsustamiseks alustati repertuaari õppimist juba septembris ning üldises koorielu korralduses muid muutusi ei tehtud. Detsembris toimusid Tallinnas jõulukontserdid, mis toimusid pooleldi ansamblite formaadis ning pooleldi ühislauludena. Repertuaari omandamisel toetasid koori juhendajad Leiu Tõnissaar, Ingrit Malleus ja Illia

Humeniuk.

Kuupäev Koht Tegevus Dirigent 03.02.2023 Lillepaviljon Esinemine PZU uusaastaüritusel 05.02.2023 Estonia kontserdisaal Esinemine Kooriühingu Ode Pürg aastapreemiate galal 24.02.2023 Rahvusooper Estonia Esinemine Eesti Vabariigi 105. Ingrid Roose aastapäeva kontserdil 16.03.2023 Tallinna Issanda Kontsert “Kostke, laulud, eesti Ode Pürg

SEGAKOOR HUIK! MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.