MR METSATÖÖD OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Metsainventuur on jätkusuutliku metsamajanduse kriitiline komponent, pakkudes olulist andmestikku otsuste tegemiseks seoses kaitse, majandustegevuse ja poliitik

Milline roll on UAV-idel ja droonidel metsaandmete kogumisel?

Metsainventuur on jätkusuutliku metsamajanduse kriitiline komponent, pakkudes olulist andmestikku otsuste tegemiseks seoses kaitse, majandustegevuse ja poliitika arendamisega. Täpsete ja kõikehõlmavate metsaandmete nõudluse kasvades on innovatiivsed tehnikad revolutsioneerimas seda, kuidas me hindame ja haldame meie metsavaru.

LiDAR (valgustuvastus ja -kaugusmõõtmine)

LiDAR on kaugseire meetod, mis kasutab valgust laservalguse kujul, et mõõta kaugusi Maa pinnani. See tehnoloogia loob kõrge resolutsiooniga kaarte, mis võivad detailideni kirjeldada topograafiat, taimestiku struktuuri ja isegi metsade biomassi.

LiDARi täpsus puude kõrguse, diameetri ja võra struktuuri mõõtmisel teeb selle hindamatuks metsa ruumala ja biomassi arvutamisel. Samuti aitab see kaasa bioloogilise mitmekesisuse hindamisele ja elupaikade modelleerimisele, pakkudes kolmemõõtmelist vaadet metsa ökosüsteemile.

UAV (meeskonnata õhusõidukid) ja droonid

UAVid ja droonid pakuvad paindlikku ja kulutõhusat viisi metsaandmete kogumiseks. Nad suudavad kiiresti katta suuri alasid ja pääseda ligi kaugematele või raskemini ligipääsetavatele maastikele minimaalse keskkonnamõjuga.

Kõrge resolutsiooniga pildid UAVidelt võib kasutada puuliikide tuvastamiseks, tervise hindamiseks ja muutuste jälgimiseks ajas. See andmestik integreerub sujuvalt Geograafiliste Infosüsteemidega (GIS) edasijõudnud ruumiliseks analüüsiks.

Kaugseire ja satelliidipildid

Satelliidipildid pakuvad makroperspektiivi metsamaastikele, võimaldades pidevat jälgimist suuremahuliste muutuste, nagu metsaraie, metsastamine ja kliimamuutuste mõjude osas.

Hiljutised edusammud satelliiditehnoloogias, nagu suurenenud resolutsioon ja võime püüda erinevaid spektraalribasid, on oluliselt suurendanud metsainventuuride täpsust kosmosest.

Maapealne laserskaneerimine (TLS)

TLS on maapõhine LiDAR süsteem, mis püüab detailseid 3D mudeleid metsaseisudest. See pakub andmeid üksikute puude ja alustaimestiku kohta, mis on oluline põhjaliku metsa analüüsi jaoks.

Võrreldes traditsiooniliste meetoditega, pakub TLS mitteintrusiivset viisi metsamõõdikute kogumiseks suurema täpsusega ja murdosa ajaga, muutes selle efektiivseks tööriistaks metsainventuuris.

Mobiilsed metsainventuuri rakendused

Mobiilirakendused on muutmas välitööde andmekogumist, võimaldades metsandustöötajatel sisestada ja pääseda ligi inventuuri andmetele otse oma nutitelefonidest või tahvelarvutitest. Need rakendused sisaldavad sageli GPS funktsionaalsust, andmete salvestamist ja analüüsivahendeid.

Reaalajas andmesisestuse ja valideerimisega vähendavad mobiilirakendused vigu ja parandavad metsainventuuri andmete kvaliteeti. Samuti hõlbustavad nad teabe jagamist huvipoolte vahel, edendades koostööpõhist metsamajandust.

Avasta metsainventuuri esirinnas olevat MR METSATÖÖD OÜ tipptasemel teenuseid, mis on kohandatud jätkusuutlikuks majandamiseks ja kaitseks.

Kontakt

+372 525 6015

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

MR METSATÖÖD OÜ tegevusaruanne 2023

MR Metsatööd OÜ tegutseb alates 05.2011a. MR Metsatööd OÜ tegevusalaks on metsa ülestöötamine kompleksteenusena metsa lõikamine ja väljavedu. Tegevuspiirkond on
ssb.ee
MR Metsatööd OÜ tegutseb alates 05.2011a. MR Metsatööd OÜ tegevusalaks on metsa ülestöötamine kompleksteenusena metsa lõikamine ja väljavedu. Tegevuspiirkond on Eesti Vabariik ja Euroopa naaberriigid. Ettevõtte juhatus on üheliikmeline, kes on ka ainuomanik. Ettevõttel on loodud kindel ja usaldusväärne suhe koostööpartneritega. MR Metsatööd OÜ töötab keskmiselt 3 töötajat. Võrreldes 2022a. müügituluga vähenes ettevõtte tulu 2023a. 33,746 tuhande võrra. Tulu vähenemine oli tingitud majanduslikust olukorrast puidutööstuses. MR Metsatööd OÜ jätkab tegevust metsateenuse osutamist olemasolevate

Kuidas mõjutab metsastamine kliimamuutusi ja kuidas see aitab süsiniku sidumist?

Kliimamuutus on pakiline globaalne probleem, mida iseloomustavad tõusvad temperatuurid, muutuvad ilmastikumustrid ja kasvavad kasvuhoonegaaside tasemed Maa atmo
ssb.ee
Kliimamuutus on pakiline globaalne probleem, mida iseloomustavad tõusvad temperatuurid, muutuvad ilmastikumustrid ja kasvavad kasvuhoonegaaside tasemed Maa atmosfääris. Inimtegevus, eriti fossiilkütuste põletamine ja metsade raadamine, on nende muutuste olulised põhjustajad. Metsastamine hõlmab looduslikku või tahtlikku olemasolevate metsade ja metsamaade taastäitmist, mis on tühjendatud, põlispuuliikidega. See on kriitiline ökoloogiline protsess, mis võib taastada degradeerunud maastikke, suurendada bioloogilist mitmekesisust ja aidata kaasa kliimamuutuste leevendamisele. Metsastamise mõju

Kuidas metsaökoloogia uurib metsade bioloogilist mitmekesisust ja ökosüsteemi protsesse?

Metsaökoloogia on teaduslik uurimus metsades esinevatest seotud mustritest, protsessidest, taimestikust, loomastikust ja ökosüsteemidest. See on ökoloogia haru,
ssb.ee
Metsaökoloogia on teaduslik uurimus metsades esinevatest seotud mustritest, protsessidest, taimestikust, loomastikust ja ökosüsteemidest. See on ökoloogia haru, mis keskendub ainulaadsetele bioloogilistele suhtlemistele, mis toimuvad metsastunud aladel ja teguritele, mis mõjutavad neid suhtlemisi. Metsad mängivad kriitilist rolli Maa bioloogilise mitmekesisuse säilitamisel, kliima reguleerimisel ja süsiniku sidumisel. Nad pakuvad elupaika lugematutele liikidele, on puidu ja mittepuiduliste toodete allikaks ning on eluliselt tähtsad paljude ühiskondade elatusallikaks üle maailma.

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.