LUHA HOMES OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 311 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommente

LUHA HOMES OÜ hetkeolukord

Juba 311 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Luha Homes OÜ on loodud 2020. aastal ning ettevõtte põhiliseks tegevusalaks on kinnisvaraarendus. Ettevõte omandas 2020. aastal Luha tn 39, Tallinn kinnistu eesmärgiga rajada kesklinna butiik-korterelamu. 2022. aastal alustati kinnistul ehitustöödega, mille tulemusel valmis 2023.

aasta lõpus suurim osa ehitustöödest neljakorruselise premium-klassi kortermajast. Küll aga jäävad mõned ehitustööd, enamjaolt viimistlustööd, 2024. aasta peale.

Luha tn 39 näol on tegemist peresõbraliku ja unikaalse Uue Maailma asumi esimese A-energiaklassi korterelamuga, mille viimase detailini läbi mõeldud ruumiplaneeringu ning viimistlusvõimalused on välja töötanud tipparhitektid. Arendaja on panustanud palju energiat ja ideid, et luua kaasaegne kõikide mugavustega linnakodu, mis asub piirkonnas, kus teenused ja elumugavused on lihtsasti kättesaadavad.

Arendusprojekti veebiaadress on www.luha39.ee. 2022. aastal ei omanud ettevõte töötajaid ega arvestanud tasusid ja muid soodustusi juhtkonnale. Luha Homes OÜ eesmärgiks on pakkuda lõpptarbijale kvaliteetset ja usaldusväärset teenust. Äriühing jätkab majandustegevust ka aastal 2024, keskendudes valmisehitatud korterite müügitegevusele.

Seisuga 31.12.2023 ületasid ettevõtte lühiajalised kohustised käibevara. Ettevõtte raamatupidamise aastaaruanne on koostatud lähtudes ettevõtte tegevuse jätkumisest. Juhtkonna hinnangul ei tekita negatiivne käibekapital ettevõttele 2024. aastal majandusraskusi, kuivõrd 2024.

aasta alguses saadi pangast täiendavaid vahendeid ettevõtte omandis oleva projekti lõpetamiseks. Äriühing tegeleb ainult ühe kinnisvara arendusprojektiga (ehk tegemist nn SPV-ga), mille lõplik edukus sõltub eelkõige turutingimustest, st valmistoote (konkreetsel juhul korteriomandite) müügitulemusest. Müügid moodustavad käesoleva aruande koostamise ajaks umbes 1/2 üldmahust. Ettevõttel on peamine rahaline toetaja emaettevõtte näol, kes on valmis äriühingut kas rahaliselt toetama või pikendama omanikulaenu selliselt, et käibekapitali olukord oluliselt paraneb.

Samuti on seisuga 31.12.2023 ettevõttel negatiivne omakapital, mis on seotud eelkõige jooksvate mittekapitaliseeritavate arenduskuludega.

Juhtkond plaanib omakapitali viia vastavusse projekti lõppfaasis, mis on plaanitud 2024. aasta lõpule; selleks ajaks loodetavasti saavad valmiskorterid müüdud.

Bilasipäeva järgnevate sündmuste hulgas on Luha 39 projekti eluhoone lõplik valmimine ning umbes 50% korteritest müügi läbiviimine. Suvel 2024 on plaanis eluhoone kasutusloa saamine ning ehituse objekti ehitajalt üleandmine. Edasine kava seisneb allesjäänud valmiskorterite realiseerimises.

Luha Homes OÜ juhatus

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.