EESTI KÄSITÖÖÕPETAJATE SELTS AITA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 127 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

EESTI KÄSITÖÖÕPETAJATE SELTS AITA MTÜ hetkeolukord

Juba 127 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Eesti Käsitööõpetajate Seltsis “Aita” on 151 liiget. Aasta jooksul lisandus seltsi 5 uut liiget ja nimekirjast kustutati 2 liiget.

Selts on oma tegevuses toetunud põhikirjale ning traditsioonidele. 2023. aastal toetus Eesti Käsitööõpetajate Selts „Aita“ oma tegevustes põhikirjale ning traditsioonidele. Peeti koosolekuid juhatuse, eestseisuse kui ka seltsi liikmetega. 2023. aasta suvekursus korraldati koos Eesti

Tööõpetajate Seltsiga ning see toimus Tõrvas. Suvekursuse teemaks oli sel korral „Mulgi pärandkultuuri sidumine uue õppekavaga“.

Suvekursuse fookuses oli 2024. aastal kehtima hakkav uus õppekava ning vahetati ideid, kuidas saaks siduda Mulgi temaatikat käsitöö ja kodunduse ning töö- ja tehnoloogiaõpetuse tundidesse. Sügiskonverentsi 2023. aastal ei toimunud, kuna suvekursus oli sel korral augustis, siis lükati 2023. aasta sügiskonverents 2024. aasta jaanuarisse.

2023. aastal toimus XIII noorte laulu-ja tantsupidu ning koostöös Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liiduga punuti pikki paelu, millega kaunistati ära puud ja pargid üle Eesti. Paelte eesmärgiks oli tuua pidu kogukondadele lähemale. Aasta jooksul tehti ka tugevat koostööd MTÜ Õpetajate

Ühenduste Koostöökojaga.

Juhtimine

Seltsi põhikirja järgi valib juhatuse liikmed eestseisuse koosolek ametisse eestseisuse liikmete seast kaheks aastaks, kuid mitte kauemaks kui kaheks järjestikuseks valimisperioodiks.

Juhatuse koosseisu kinnitab seltsi üldkoosolek. Juhatus valib juhatuse liikmete seast juhatuse esimehe. Seltsi kolmeliikmeline juhatus valiti 2021. aastal ning selle moodustavad: Saima Tõigast, Merike Hirsnik ja Keirin Ritval. Juhatuse esimees on Saima Tõigast. Järgmine juhatus valitakse 2024. aasta jaanuaris, kui toimub järgmine seltsi üldkoosolek.

Eestseisus

Piirkonna juht, kes kuulub eestseisusesse, valitakse piirkonna üldkoosolekul kaheks aastaks. Seltsi üldkoosolek kinnitab seltsi eestseisuse.

Järgmine eestseisus valitakse 2024. aasta jaanuaris, kui toimub järgmine seltsi üldkoosolek.

Toimunud koosolekud, nõupidamised ja üritused 2023. aasta korralised kohtumised Zoomi veebikeskkonnas toimusid 11. septembril, 27. oktoobril, 2. ja 30. novembril. Peamiseks teemaks oli uue käsitöö ja kodunduse ainekava arutelud (uus ainekava hakkab kehtima 2024/25 õppeaastast). Samuti räägiti tulevasest sügiskonverentsist ja muudest sellel hetkel olulistest teemadest.

EKS „Aita“ ja ETS-i laiendatud juhatuse nõupidamised 18. veebruaril toimus veebikoosolek. Teemaks oli ühine 2023. aasta ühine suvekursus.

15. märtsil toimus veebikoosolek. Teemaks oli töötubade tutvustamine ning suvekursuse eesmärkide püstitamine. 30. märtsil toimus veebikoosolek. Teemadeks oli suvekursusele ja töötubadesse registreerimine. 16. augustil Tõrvas.

Arutleti teemal, kus toimub 2024. aasta suvekursus. Lepiti kokku, et 2024. aasta suvekursus toimub Ida-Virumaal.

19. oktoobril toimus veebikoosolek. Teemadeks olid 2024. aasta suvekursus Ida-Virumaal. Kus saame ööbida, millised oleksid põhilised vaatamisväärsused ning mis oleks suvekursuse peateemaks.

8. novembril toimus veebikoosolek. Teemaks oli 2024. aasta suvekursus Ida-Virumaal. IdaVirumaa suvekursuse pealkirjaks saab „Ida-Virumaa - innovaatia koolipinki!“ Tehti valmis esialgne suvekursuse päevakava versioon.

EKS Aita“ eestseisuse ja juhatuse nõupidamised 18. veebruaril toimus eestseisuse koosolek Tallinnas. Koosolekul anti igale maakonna esindajale sõna, kuidas neil läheb 2023. aastal toimuva käsitöö ja kodunduse olümpiaadi korraldamisega enda maakonnas. Tutvustati 2022. aasta sügiskonverentsi tulude ja kulude aruannet. Räägiti 2023. aasta suvel toimuvast suvekursusest Valgamaal, valiti 2022. aasta Aasta Aita. Tehti ülevaade 2023. aasta juubilaridest ja 10, 15, 20, 25 ja 30 aastat seltsis olnutest. Uuriti, kes on valmis korraldama 2023. aasta sügiskonverentsi. Teatati, et virtuaalnäitus “Loovalt käsitöö- ja kokakunstist” tuleb taas, sel korral siis kolmandat korda. Koostöö Eesti Rahvakunsti- ja Käsitöö Liiduga – laulupeo tähistamiseks üle-eestiline paelte punumine.

Üldkoosolekud

Aasta jooksul toimus kaks üldkoosolekut. 16. augustil toimus üldkoosolek Tõrvas. Teemadeks olid sügiskursuse tulud ja kulud, 2022. aasta tegevusaruande tutvustamine, revisjonikomisjoni aruande tutvustamine, uute liikmete tervitamine, seltsi liikmete õnnitlemine, ülevaade seltsi liikmelisusest, uue eestseisuse ja juhatuse valimise protseduuri algatamine, ämblikust meritäheks põhimõtte tutvustamine ja sellest lähtuvalt põhikirja muutmise algatamise vajaduse üle arutlemine.

Eesti Käsitööõpetajate Selts “Aita” virtuaalsed käsitöönäitused

Alates 2021. aastast korraldab Eesti Käsitööõpetajate Selts “Aita” virtuaalset käsitöönäitust „Loovalt käsitöö- ja kokakunstist“. 2023. aastal toimus näitus kolmandat korda ning selle pealkirjaks oli „Loovalt käsitöö- ja kokakunstist“ III. Mida aasta edasi, seda laiemat kõlapinda seltsi

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.