HEATEGEVUSFOND AITAN LAPSI SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 180 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

HEATEGEVUSFOND AITAN LAPSI SA hetkeolukord

Juba 180 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Sihtasutus Heategevusfond Aitan Lapsi on Eesti Vabariigis asutatud ja registreeritud sihtasutus. Sihtasutuse asutajad on Tomra Service OÜ ja

OÜ Eesti Pandipakend.

SA Heategevusfond Aitan Lapsi põhikirjaliseks eesmärgiks on Eestis elavate laste toetamine, eelkõige neile kultuurielamuse pakkumise läbi.

Oma eesmärkide saavutamiseks sihtasutus, muuhulgas, kuid mitte ainult: 1. toetab või algatab heategevuslikke projekte, programme ning ettevõtmisi, korraldab heategevusüritusi, eelkõige võimaldab lastele teatri-, kunsti- ja muid kultuurielamusi; 2. teeb oma tegevusvaldkondades koostööd ning vahetab informatsiooni teiste mittetulundusühingute, sihtasutuste ning liitudega, samuti muude juriidiliste ja füüsiliste isikutega; 3. annab välja stipendiume, preemiaid, auhindu ja toetusi.

Vastavalt SA Heategevusfond Aitan Lapsi põhikirjale tegutseb sihtasutus avalikes huvides. Kogu sihtasutuse tegevus on heategevuslik ja eesmärgiks ei ole kasumi teenimine.

2023 aasta jooksul koguti annetus summas 275 179 eurot.

Oma eeltoodud põhikirjaliste eesmärkide täitmiseks kogub SA Heategevusfond Aitan Lapsi pandipakendite tagastajate annetusi, eesmärgiga neid heategevuslikult kasutada. Sel eesmärgil on pandipakendite tagastamisel kasutatavatele taaraautomaatidele paigaldatud annetusnupp, millele vajutades saab iga inimene pandipakendite tagatisraha annetada laste toetuseks.

Saadud annetusi kasutab SA Heategevusfond Aitan Lapsi SA üksnes heategevuslikel eesmärkidel lastele teatri, kunsti, kirjanduse, muusika, filmi, liikumise ja spordiga seotud elamuste pakkumiseks. Oma tegevuses on SA Heategevusfond Aitan Lapsi keskendunud järgmistele põhisuundadele: (cid:127) Aitan lapsi teatrisse - suur osa annetustest läheb fondi tuumikprojektile koostöös erinevate Eesti teatritega, mille eesmärgiks on teatrielamuste pakkumine lastele, kellel see ei ole muidu võimalik. Projekti on kaasatud läbi Eesti Etendusasutuste Liidu pea kõik Eesti suuremad teatrid, seega pääsevad lapsed teatrisse kõikjal Eestis. Abivajavate laste hulk ja kontaktid selgitatakse koostöös sotsiaaltöötajatega ning lastega tegelevate organisatsioonidega.

(cid:127) Teater lasteaeda - heategevusprojekt „Teater lasteaeda“ ühendab kaht olulist eesmärki: mänguliste ja kaasahaaravate lavastustega pööratakse väikelaste tähelepanu puhta looduse ja keskkonna olulisusele ning keskkonnasäästliku mõtte- ja eluviisi tähtsusele. Tasuta etendusi on projekti tegutsemisaastate jooksul mängitud ligi 500. Eesti lasteaias.

(cid:127) Teater terviseks - lisaks teatrisaalidele ja lasteaedadele on heategevusfond Aitan Lapsi koostöös Eesti Väike- Ja Projektiteatrite Liiduga aidanud teatril jõuda ka raviasutustes viibivate lasteni, et pakkuda positiivseid elamusi ja rõõmsaid emotsioone nendele, kel pole võimalik elamustest väljaspool haiglat osa saada.

(cid:127) Aitan lapsi kunsti juurde - 2015. aastal koostöös Eesti Kunstimuuseumiga alguse saanud projekti „Aitan lapsi kunsti juurde“ raames on koolilastel võimalik tasuta külastada Kumu ja Kadrioru Kunstimuuseumi ning Mikkeli, Niguliste ja Adamson-Ericu muuseumi. Iga selline külastus Eesti Kunstimuuseumi muuseumitesse toimub spetsiaalse haridusprogrammi raames. Projekti eesmärk on tuua lapsi lähemale kujutavale kunstile, suurendamaks nende huvi kireva kunstimaailma vastu.

(cid:127) Muusika lasteni - tegutsetud aastate jooksul on fond aidanud lapsi erinevate kontsertide ja sündmuste lähedale, võimaldamaks osa saada nii muusikaelamusest kui ka tutvuda näiteks suurürituste „köögipoolega“ peaproovides.

(cid:127) Aitan lapsi lugema - et raamatutest saaksid lastele head sõbrad, oleme koostöös Eesti Lastekirjanduse Keskusega viinud läbi erinevaid põnevaid projekte, aitamaks positiivsetel kirjanduskangelastel laste mõttemaailma tungida.

(cid:127) Aitan lapsi spordi juurde - fond teeb koostööd erinevate sporti edendavate Eesti organisatsioonidega, et anda lastele võimalus kogeda võimsaid ja positiivseid emotsioone põnevust täis spordivõistlustel.

(cid:127) Aitan lapsi liikuma - Heategevuskampaania „Aitame lapsed liikuma“ raames on enam kui 150 Eesti kooli saanud koolihoovi või -majja tasakaaluraja ehk slackline’i.

Täpsem info projektide ja mahtude kohta on kättesaadav fondi kodulehelt www.aitanlapsi.ee

Sihtasutuse juhatuses on üks liige ja nõukogus on neli liiget. Aruandeperioodil juhatuse ega nõukogu liikmetele tasusid ei makstud.

Sihtasutusel ei ole töötajaid.

Sihtasutus ei ole käibemaksukohustuslane.

Tallinnas, juunis 2024. a.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.