Rohkema info nägemiseks:

MK AUDIT OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 775; jälgijaid - 6. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta MK AUDIT OÜ kohta arvamuslugu!"

MK AUDIT OÜ hetkeolukord

Juba 775 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Osaühing MK Audit ehk vandeaudiitor Maidu Kuuse juhitava audiitorbüroo põhitegevuseks on audiitorteenused, sh auditeerimine, ülevaatus ja pakendiaruannete audiitorkontroll ning raamatupidamisteenused, nõustamine ja raamatupidamisega seonduvad koolitused.

Aruandeaasta jätkuvaks eesmärgiks ettevõttele oli kehtivate Rahvusvaheliste Auditeerimisstandardite (Eesti) kvaliteetne kasutamine ja teenuste portfelli kvaliteedi haldamine. Aruandeaastal suurenes oluliselt müügitulu maht, peale koroonapandeemiat korraldasime taas raamatupidajate koolitusi. Audiitortegevuse maht suurenes vähem. Tegeleme erasektori ettevõtete auditeerimisega, riigile kuuluvate üksuste audititest hoiame end eemale. Tööde teostamisel suunati põhitähelepanu auditi teenuse kvaliteedi hoidmisele ning töö teostajate professionaalsete oskuste hoidmisele ja täiustamisele. Alati saab siiski teenuse kvaliteeti parendada. Auditi turul on nõudlus kvaliteetse teenuse järgi, kus teenust osutatakse arvestades iga kliendi individuaalseid omadusi personaalse lähenemisega audiitorteenuste osutamisel.

Aruandeperioodi müügitulu maht kasvas aruandeaastal +32,1% (eelmisel aastal kahanemine -32,1%, enne seda kasv +18,4%). Nii suurte muutuste põhjuseks on veel sesoonne koroonapandeemia mõju eelnevatel aastatel ja tegevusmahtude taastumine käesolevaks aastaks.

Aruandeaastal tegime finantsinvesteeringuid, et raha väärtuse kahanemist pidurdada, kuid suurt tulu sellest ei saadud, eelmisel aastal saime finantsinvesteeirngutest olulist kahjumit. Kulude kasv mõjutab samuti tegevuse kasumlikkust.

Järgnevaks uueks 2023/2024 majandusaastaks on võrreldes eelmise (2022/2023) aastaga oodata müügimahu väikest suurenemist ca 5% ulatuses, (aruandeaastaks eeldasime mahu kahanemist 5 % võrra, kuid kasv oli +32%). Raamatupidamisteenuse, konsultatsioonide ja koolituse tegevusvaldkonnas ei oska mahte järgnevaks aastaks planeerida, kuna selle maht on hetkel tagasihoidlik.

Tegevusmahule ja tulukusele osutavad mõju konkurents audititurul ja kulubaasi kasv, ettevõte ei plaani hetkel tegevust laiendada. Muret teeb kohalikul Pärnu turul väikeste audiitorfirmade tegevuse lõpetamine. Sellega vähenevad võimalused kohalikuks klastrisiseseks koostööks ning enam auditite tööd liigub Tallinna suurfirmade portfelli.

Meie ettevõte planeerib oma 16. tegevusaastal siiski jonnakalt veel samal tegevusalal jätkata. Olulisi investeeringuid materiaalsetesse varadesse ning arendusväljaminekuid järgneval aruandeperioodil ette näha ei ole. Aruandeaastal osaleti nii Audiitorkogu poolt korraldatavatel kui ka muudel ala tippspetsialistide koolitustel. Ka edaspidi tuleb tähelepanu pöörata teenuse kvaliteedi säilitamisele ning teenuste

Rahvusvaheliste Auditeerimis- ja Ülevaatuse Standardite ISA ja ISRE (Eesti) nõuetega vastavuses hoidmisele. Seoses Rahvusvaheliste

Auditeerimisstandardite ning Rahvusvaheliste ülevaatuse standardite kasutamisega ja nende tiustamisega on jätkuvalt suur vajadus tööjõu edasiseks koolitamiseks.

Maidu Kuuse, vandeaudiitor, juhatuse liige

MK AUDIT OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.