Rohkema info nägemiseks:

MOMENTIN EESTI OÜ

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2814; jälgijaid - 28. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta MOMENTIN EESTI OÜ kohta arvamuslugu!"

MOMENTIN EESTI OÜ hetkeolukord

Juba 2814 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 28 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Momentin Group kontsern, kuhu kuulub ka Momentin Eesti OÜ, on suurimaid Soome erakapitalil põhinev alkohoolsete jookide maaletoojaid ning edasimüüjaid Soomes ja Baltimaades, omades pikaajalist kogemust rahvusvaheliste brändide müümisel ja turustamisel.

Momentin Eesti OÜ põhitegevus on õllede, veinide ja siidrite maale toomine ning hulgimüük. Ettevõte teeb jätkuvalt koostööd maailma suurimate õlletööstuskontsernidega Anheuser–Busch InBev ja Asahi ning esindab Eestis paljusid tuntud õlle brände.

2022-2023 majandusaastal kasvas ettevõtte müügitulu võrreldes eelmise majandusaastaga ligi 10%. Momentin Eesti OÜ majandusaasta ärikasumiks kujunes 128 tuhat eurot ning puhaskasumit saadi 58 tuhat eurot. Puhaskasumit mõjutas Leedu tütarettevõtte 10% osaluse müük tütarettevõtte tegevjuhile.

Ettevõtte müügitulu kasvu andis suurima panuse horeca müügikanal, mis tõusis 23% ning jaemüügi kanal, mis tõusis 11%. Teistes, väiksemates, müügikanalites oli müügitulud võrreldavad eelmise majandusaastaga.

Ukraina sõda ja Venemaa sanktsioonid on mõjutanud majanduskeskkonda eelkõige kõrge inflatsiooni näol, millest tulenevalt on tarbijate ostujõud oluliselt vähenenud ning äriklientide püsikulud on kasvanud. Samuti mõjutavad eeltoodud ka muid väliseid tegureid, näiteks kallinenud tooraine ja energiakandjate tõttu on sisendhinnad jätkuvalt kasvamas.

Ettevõte jätkab tegevusi strateegiliste eesmärkide saavutamiseks, milledeks on jõuline turuosa laiendamine lahjade alkohoolsete jookide müügisektoris, ettevõtte efektiivsuse edasine parandamine ning sortimendi laiendamine kõikides tootegruppides.

Momentin Eesti OÜ üks eesmärke on kasvatada oma turuosa eelkõige lahjade premium klassi alkohoolsete jookide turul ning ettevõte on selleks pidevalt oma sortimenti täiendanud. Lisaks veinidele, kasvatab ettevõte sortimenti ka kokteiljookide ning kange alkoholi kategooriates.

Aruandeaastal investeeriti jätkuvalt uutesse õlleseadmetesse ja külmikutesse kasutamiseks horeca ja jaemüügi kanalite võtmeklientide müügikohtades.

Momentin Eesti OÜ on jätkanud eelmisel majandusaastal kasutusele võetud majandustarkvara Microsoft 365 Business Central arendamist vastavalt oma vajadustele. Kaasaegne majandustarkvara aitab automatiseerida paljusid ettevõtte tegevusega seotud protsesse ning seeläbi tõsta efektiivust.

Suurem põhivara investeering ongi seotud majandustarkvara integreerimisega uue lao- ja logistikapartneri IT süsteemidega. Selle arenduse tulemusena muutub laoteenus järgmistel majandusaastatel automaatsemaks ja seeläbi kuluefektiivsemaks.

Kokkuvõttes hindame lõppenud majandusaastat rahuldavaks. Uuel majandusaastal jätkub ettevõtte arendamine vastavalt eelarvele ja strateegilistele eesmärkidele.

Finantssuhtarv Valem 2022-2023 2021-2022 (Müügitulu 2023 - Müügitulu 2022) / Müügitulu 2022 *

Käibe kasv 10,24% 13,61% 100

Lühiajalise võlgnevuse kattekordaja Käibevara / Lühiajalised kohustused (kordades) 1,49 1,37

Puhasrentaablus Puhaskasum / Müügitulu * 100 0,84% 0,64%

Pikaajalise maksevõime suhtarvud ehk kapitali struktuuri suhtarvud

Võlakordaja Kohustused / Varad 0,78 0,78

Soliidsuskordaja Omakapital / Varad 0,22 0,22

Koguvara käive Müügitulu / Varad 1,39 1,34

MOMENTIN EESTI OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.