Rohkema info nägemiseks:

MARIMA HOLDING OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 672; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta MARIMA HOLDING OÜ kohta arvamuslugu!"

MARIMA HOLDING OÜ hetkeolukord

Juba 672 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Marima Holding OÜ on asutatud 2015. aastal investeerimise eesmärgil.

Majanduskeskkond ja selle mõjutused

Üldine

Eelmisel aastal Eesti SKP vähenes püsivhindades ja ka sel aastal majandus ei kasva. Majandusanalüütikute arvates inflatsioon aeglustub, töötusemäär suureneb veidi, kuid palgakasv püsib tugev. Järgmiseks aastaks prognoositakse mõõdukat majanduskasvu ja hinnakasvu normaliseerumist.

2022. aastat iseloomustas kiire hinnatõus ning majanduskonjuktuuri halvenemine. Kiire inflatsioon ja karmistuvad rahastamistingimused vähendasid kulutusi ja tootmist, kahandades majapidamiste ostujõudu ja suurendades ettevõtete kulusid. 2022. aasta detsembris 17,6% ulatunud inflatsioon oli siiski mitmendat kuud olnud languses ja võiks 2023. aasta lõpuks jõuda tagasihoidlike numbriteni.

IMFi värske hinnangu põhjal ootab kolmandikku maaimalmajandusest ees 2023. aastal kahanemine.

Kokkuvõtvalt ootab Eesti majandust ees raske aasta, ent intressimäärade ja maailmamajanduse stabiliseerumine võib kaasa tuua ka üllatavalt kiire taastumise.

Finantsturud 2022 aasta ei ole investorite jaoks olnud kerge ja nii aktsiad kui ka võlakirjad lõpetasid aasta korralikus miinuses. Sõda, tarneahela probleemid, kiire inflatsioon ning raha hinna märgatav kallinemine on olnud peamised märksõnad. Valdav osa aktsiaturgude strateege on järgmise aasta osas negatiivse vaatega ning ootavad kuni kümne protsendilist langust.

Valuutakursside ja intressimäärade muutumisega seonduvad riskid 2022. aastal toimusid arveldused tarnijate ja ostjatega eurodes. Väärtpaberiportfelli alusvaluutaks on 100% ulatuses euro. Ettevõtte valuutakursside riski tõstab USD valuutakonto.

Majandustegevusest 2022. aastal

Ettevõtte väärtpaberiportfell tootis aruandeaastal kahjumit. Ümberhindluse kahjum oli 131 tuhat eurot, 2021. aasta kasum oli 129 tuhat eurot. Ka väärtpaberite müük tõi 118,8 tuhande eurose kahjumi, 2021. aasta müügitehingute kasum oli 42 tuhat eurot. Investeeringute kogusumma 1172,6 tuhat eurot natuke suurenes eelmise aruandeaastaga võrreldes. 2021. aastal tehti erinevaid investeeringuid 1039,7 tuhande euro väärtuses.

Investeeringuid müüdi 1095,8 tuhande euro eest, 2021. aastal 635,4 tuhande euro eest.

Kinnisvarainvesteeringutelt teeniti renditulu 11 tuhat eurot.

Osaühingu majandustegevusega ei kaasne olulisi keskkonna ja sotsiaalseid mõjusid.

Juhtkonnas aruandeaastal muutusi ei olnud.

Peamised finantssuhtarvud:

Kuna ettevõte on valdusfirma ja majanduslik äritegevus on passiivne, siis leiab juhtkond, et finantssuhtarvud ei ole antud aruandeperioodi kohta asjakohased.

Eesmärgid ja hinnangud 2023. aasta majandustegevuses muudatusi ei planeerita.

MARIMA HOLDING OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.