Rohkema info nägemiseks:

LONGO ESTONIA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3845; jälgijaid - 4. Arvustusi - 2; Artikleid 1+ "Kirjuta LONGO ESTONIA OÜ kohta arvamuslugu!"

LONGO ESTONIA OÜ hetkeolukord

Juba 3845 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 301 korda.

Tegevusaruanne 2022

Longo Estonia OÜ asutati 31.08.2018 ja on osa rahvusvahelisest ettevõttest Longo Group, mis tegutseb kasutatud autode kaubanduse valdkonnas. Ettevõte seab kõrged standardid, pakkudes kasutatud autode täiesti läbipaistvat ja usaldusväärset ostu, müüki ja rahastamist.

Ettevõte hindab igapäevastes protsessides läbipaistvust, ausust ja professionaalset lähenemist. Kogu protsess, alustades auto ostmisest

Hollandist, kuni selle ekspordini Eestisse, tehakse ettevõttes tehniline ülevaatus ja registreerimine ning selle eest hoolitseb professionaalide meeskond. Meie visioon on saada kasutatud autode kaubanduses kõige tuntumaks ja usaldusväärsemaks automüügifirmaks.

Majanduskeskkond 24. veebruaril 2022 alanud sõjaline konflikt Venemaa ja Ukraina vahel mõjutab majanduskeskkonda üldiselt negatiivselt. Kasvav ebakindlus tuleviku osas koos Euroopa keskpanga intressimäära tõstmistega, lisaks kasvavale inflatsioonile võib vähendada ettevõtte kasvuplaane. Ettevõte ei näinud kuises vaates olulist käibe langust 2022 jooksul, välja arvatud üldised kaubanduses toimuvad sessoonsed eripärad.

Ettevõtte areng 2022. aasta jooksul 2022. aasta lõpuks on Tallinna müügiplats valmis ning töötab täisvõimsusel. Paigas on müügi -ja tehniline struktuur. Autode sisseostmist ning kvaliteeti on parendatud jõudsalt. 2022 aasta jooksul alustati müügiesinduse avamisega Narvas, see planeeritakse avada 2023 aasta jooksul.

Vaatamata keerulistele aegadele turul on ettevõte kasvatanud iga aasta käivet. 2022. aastal kasvas käive 80%, 2021 aastal 128%.

Ettevõtte majandustegevusest 2022. aastal

Ettevõtte majandusaasta müügitulu oli 16 042 794 (2021: 8 906 037) eurot ja see koosnes nii autode müügitulust kui ka sellega seotud vahendustasust finantstoodete müügist kolmandatele isikutele. Ettevõtte turuosa on paranenud ning jätkuvalt tõusuteel. Majandusaasta lõppes küll kahjumiga, mida tuleks vaadelda ettevõtte arengu varajaste etappide valguses ning olukorrast maailmas üleüldiselt.

Eeldatavasti on ettevõte järgmisel majandusaastal kasumlik. Selle põhjuseks on ülemaailmse olukorra taastumine ning sellega kaasnev käibe ja marginaali märkimisväärne suurenemine koos oluliselt vähendatud laovaru finantseerimisega ettevõtte väliselt.

Personal 2022. aastal ulatusid ettevõtte personalikulud kokku 238 387 (2021: 143 370) euroni.

Prognoos 2023

Longo Estonia OÜ peamised eesmärgid järgmisel majandusaastal on: 1. Suurendada ja kindlustada ettevõtte turupositsioon.

2. Suurendada müüginumbreid ja ettevõtte kasumlikust 3. Olla oma klientide ja finanstpartnerite jaoks eelistatud automüügi ettevõte 4. Arendada välja autode müügistruktuur üle Eesti kasutade selleks erinevaid automüügi partnereid.

Riskijuhtimine

Ettevõte seisab silmitsi mitmete oluliste riskidega, sealhulgas uute maksude ja regulatsioonide kehtestamisega, riigi majanduse üldine halvenemine mis võib mõjutada ostujõudu ja kõikuvad intressimäärad. Lisaks ELi jätkusuutlikkusega seotud regulatsioonide karmistamine (ELi roheline kokkulepe). Ettevõte peab käsitlema ka riske, mis on seotud pettusega, võlgniku haldamisega, erinevate häiretega autoturul, konkurents, tegevuskulude kasv ning välistegurid nagu pandeemiad, sõjad ja muud ettenägematud sündmused. Ettevõte ei kasuta finantsinstrumente ega arvelda muus valuutas kui euro.

Ettevõtte juhtkonna hinnangul pole aruande koostamise ajal toimunud ühtegi täiendavat sündmust, mis võiks oluliselt mõjutada järgmise majandusaasta tulemusi.

24. veebruaril 2022 alanud sõjaline konflikt Venemaa ja Ukraina vahel ei mõjuta oluliselt ettevõtte äritegevust. Tulenevalt ebakindlast olukorrast ning selle kiirest muutumisest pole juhtkonnal esialgu võimalik anda usaldusväärset kvantitatiivset hinnangut konflikti mõju kohta ettevõttele.

Seisuga 31.12.2022 on ettevõtte netovara alla poole osakapitalist. Ettevõte on oma tegevusaastate jooksul olnud käivitusfaasis ja kasvatanud järjepidevalt müügitulu. Osanikud planeerivad järgnevatel aastatel müügitulu kasvu ja sellega seoses kasumi kasvu selliselt, mille tulemusel kasvab netovara seaduses nõutud tasemeni.

LONGO ESTONIA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.