Rohkema info nägemiseks:

VESTAS ESTONIA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 368; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta VESTAS ESTONIA OÜ kohta arvamuslugu!"

VESTAS ESTONIA OÜ hetkeolukord

Juba 368 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Vestas Estonia põhitegevuseks on tuulegeneraatorite turundus, müük, ehitus ja hooldus Eestis.

2023. majandusaasta jooksul on Vestas Estonia saanud Dirkshof Estonia OÜ-lt 68 MW tellimuse Aidu projekti toiteks Eestis. Tellimus sisaldab viieteistkümne V150-4,2 MW turbiini tarnimist, paigaldamist ja kasutuselevõttu, samuti 20.aastast Active Output Management 5000 (AOM 5000) teeninduslepingut. Projekt asub Ida-Virumaal Lüganuse vallas Kirde-Eestis. Tuulikute tarnimine ja paigaldamine algas 2023. aasta kolmandas kvartalis ning kasutuselevõtt lõppes 2024. aasta esimeses kvartalis.

Purtse ja Saarde tuuleparkide projektide arendamisega seotud tegevused ja esmased tööd algasid juba 2022. aasta sügisel ning mõlemad projektid on realiseerunud vastavalt 2023. a märtsis ja septembris.

Vestas Estonia on koos ülejäänud Vestase ettevõtetega energiatööstuse globaalne partner säästvate energialahenduste vallas. Ettevõte ootab helget tulevikku ja on valmis Eesti turgu teenindama sobiva võimaluse ilmnemisel.

2023. aasta lõpus töötas ettevõttes kolm töötajat. 2023 aastal juhatuse liikmetele tasu ei makstud.

Vestas Estonia tegevus on avatud erinevatele finantsriskidele, mille hulka kuuluvad valuutarisk, intressimäära risk ja krediidirisk. Kõiki finantsriske jälgitakse ja juhitakse tsentraalselt Vestas Grupis vastavalt Vestas Group Treasury poliitikale. Treasury poliitika seab piirid erinevatele finantsriskidele ning määrab Vestase riskimaandamispoliitikat. Vestase strateegia on kasutada tuletisinstrumente ainult äriliste riskide maandamiseks ja mitte teha spekulatiivseid tehinguid.

Välisvaluutariskid

Vestas Estonia äritegevus hõlmab tehingute tegemist muus valuutas kui ettevõtte arvestusvaluuta. Sellest tulenevalt on kasumiaruanne, bilanss ja rahavood avatud välisvaluutade kõikumisele. Vestas Estonia välisvaluutariskid tulenevad peamiselt materjalide ja teenuste ostmisest välisvaluutas.

Vestas eesmärk on vähendada lühiajaliste välisvaluutade kõikumiste mõju kasumiaruandele ning suurendada majandustulemuste prognoositavust. Välisvaluutariske vähendatakse kohalikel turgudel ostmise ja tootmisega ning valuutariskide maandamisega vastavalt Treasury poliitikale.

2023. aastal maandati vaid piiratud arv USA dollarites tehinguid. Enamik Vestas Estonia finantstehinguid tehakse eurodes.

Krediidiriskid

Krediidiriskide juhtimine toimub vastavalt Treasury poliitikale. Vestas Estonia on peamiselt avatud krediidiriskidele, mis tulenevad rahast ning nõuetest ostjate vastu ja muudest nõuetest.

Nõuded ostjate vastu on eelkõige seotud energiasektori vastaspooltega. Krediidirisk sõltub muuhulgas selle sektori arengust ja riigist, kus üksikklient tegutseb. Kliendiga tuulegeneraatorite või tuuleelektrijaamade tarnelepingu sõlmimisel tasutakse ettemaks. Ülejäänud tasu tavaliselt tasutakse osamaksetena projekti eri etappides. Teenuslepingute puhul esitatakse kliendele arved teenuselepingu kehtivusaja jooksul võrdsetes paigaldistes. Maksetähtajaks on tavaliselt üks kuu alates arve kuupäevast.

Lepingulised varad ei ole oma olemuselt tähtaja ületanud. Vestas ei eelda sõlmida lepinguid, mille puhul lubatud kauba või teenuse kliendile tarnimise ja kliendi poolt tasumise vaheline periood ületab ühe aasta. Seetõttu ei korrigeeri Vestas tehinguhinda raha ajaväärtuse järgi. Nõuded ostjate vastu rühmitatakse eeldatavate krediidikahjumite hindamisel kahjumustrite alusel. Lepingulised varad on rühmitatud nõuetega ostjate vastu, kuna need on seotud arveldamata pooleliolevate töödega ja sama krediidiriskiga nagu nõuded ostjate vastu.

Eeldatavate krediidikahjumite allahindlus määratakse kindlaks esialgse maatriksi abil, mis põhineb maksetähtaegadel, ajaloolistel kahjumääradel ning jooksval ja tulevikku suunatud teabel, sealhulgas geograafilise riski, saadud tagatise taseme ja individuaalsete hinnangute alusel. Tasumata ostjate nõuetega seotud ärilise krediidiriski maandatakse tavaliselt ka tagatiste, näiteks kolmanda osapoole garantiide kaudu. Ajalooliselt ei ole

Vestas ostjate vastuvõetavatelt nõuetelt märkimisväärseid kahjusid kandnud.

Intressimäära riskid

Intressimäära risk on peamiselt seotud ujuva intressimääraga intressikandva võlgadega, raha ja raha ekvivalentidega.

Vestas Estonia rahastamine toimuv Vestas Wind Systems A/S kontsernikonto kaudu, mis sisaldab vastuvõtlikkust EURIBORi muutuvatele intressimäärade muutustele.

Peamised finantsnäitajad ja suhtarvud:

Näitaja 2023 2022

Müügitulu 105 184 585 0

Puhaskasum 785 645 3 847

Lühiajaliste kohustiste 1,02 1 kattekordaja (kordades)

VESTAS ESTONIA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.