Rohkema info nägemiseks:

PEOPLECRAFT OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 806; jälgijaid - 1. Arvustusi - 1; Artikleid 7+ "Kirjuta PEOPLECRAFT OÜ kohta arvamuslugu!"

Meie ettevõtte lugu

?

Ettevōtte juhtkond, meeskond ja kontaktid

Ettevõtte lugu

PeopleCraft. on värbamisagentuur, mille eesmärk on tuua ausus ja läbipaistvus värbamisprotsessi, et tagada nii töötajate heaolu kui ka ettevõtete efektiivsus. Meie missioon on lihtne, kuid ambitsioonikas – me soovime luua töökeskkondi, kus ausus ja läbipaistvus on prioriteediks, ning aidata ettevõtetel leida ja hoida parimaid töötajaid, kes tõeliselt vastavad nende vajadustele.

Meie ettevõtte lugu algas soovist muuta värbamisprotsessid läbipaistvamaks ja ausamaks. Meie tiimi kuuluvad kogenud spetsialistid, kes jagavad ühist eesmärki: luua tugevaid ja kestvaid partnerlussuhteid, mis toetavad ettevõtete ja töötajate pikaajalist edu. Meie visioon on luua ühtne ja tugev töökultuur, kus kõik osalised tunnevad end väärtustatuna ja motiveerituna. Meie töötajad, Mia-Alexandra Aidla ja Helena Alekand, toovad meie teenustesse laiaulatuslikud kogemused ja ekspertteadmised, mis tagavad, et iga projekt saab personaalset lähenemist ja professionaalset teenindust.

Mia-Alexandra Aidla, meie värbamislahenduste ja konsultatsioonide spetsialist, on oma lühikese, kuid mitmekesise karjääri jooksul töötanud nii era- kui avalikus sektoris. Tema kirg inimeste aitamise vastu ja veendumus, et ausus ja konkreetsus on edu alustalad, viisid tema sammu edasi, luues värbamisagentuuri, mille missioon on tuua värbamisprotsessidesse suurem ausus ja läbipaistvus. Mia-Alexandra on lõpetanud Tallinna Majanduskooli ärikorralduse kutsetunnistuse, omab litsentsi isiksusetestide läbiviimiseks ning on läbinud sihtotsingu praktikumi. Lisaks on ta PARE arenguprogrammi „Strateegiline inimeste juhtimine“ vilistlane ja aktiivne reservteenistuja.

Helena Alekand, meie turunduse ja kommunikatsiooni spetsialist, toob oma 10-aastase kogemuse era- ja avalikust sektorist, keskendudes organisatsioonikommunikatsioonile ja turundusele. Helena on lõpetanud Tartu Ülikooli info- ja teadmusjuhtimise eriala, mis on andnud talle põhjalikud teadmised sotsiaalteadustest. Tema tugev kompetents andmepõhises analüüsis, millele lisandub rahvusvaheline töökogemus sotsiaalmeedia, kommunikatsiooni ja turunduse valdkonnas, on tema suurim tugevus. Helena sotsioloogilise tausta tõttu mõistab ta hästi tööturu struktuure ja inimestevahelisi suhteid, mis aitab tal tõhusalt suhelda erinevate tööturu osalistega.

PeopleCraft. pakub laia valikut teenuseid, sealhulgas värbamise täisteenust, sihtotsingut, värbamisalast konsultatsiooni ja lepingulist värbamispartnerlust. Meie eesmärk on tagada, et iga klient leiaks oma organisatsiooni jaoks täpselt sobivad kandidaadid, kes mitte ainult ei vasta tehnilistele nõudmistele, vaid ka sobivad hästi ettevõtte kultuuri. Meie teenused tagavad, et iga värbamisprotsess on efektiivne, aus ja läbipaistev, võimaldades meie klientidel keskenduda oma põhitegevusele, samal ajal kui meie hoolitseme nende värbamisvajaduste eest.

Meie missioon ja visioon on suunatud sellele, et luua paremad töökeskkonnad ja tugevamad organisatsioonid, pakkudes professionaalset tuge ja ekspertiisi iga värbamisprotsessi etapis. Meie kogenud meeskond on valmis pakkuma kohandatud lahendusi, mis vastavad teie ettevõtte unikaalsetele vajadustele ja eesmärkidele.

kodulehele

PEOPLECRAFT OÜ kontaktid

Mida kliendid arvavad?
?

Ettevõtte klientide arvamused

- Mairit P.

Koostöö PeopleCraft.-iga oli väga meeldiv. Sain kiirel ajal ise tegeleda oma töö ja projektidega, ei pidanud töötaja otsimisele aega panustama, samas sain pidevalt tagasisidet, kuidas protsess edeneb. Mina jäin kogu protsessiga väga rahule!

- Anna N.

Väga sõbralik, professionaalne, meeldiva suhtlemisega ja täpne värbamisspetsialist. Teenus ja kogemus oli minu silmis perfektne.

Koostööpartnerid
?

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Miks valida väline värbamispartner?

Ettevõtte konkurentsivõime ja edu sõltub suuresti võimest leida ja meelitada parimaid talente. Tänapäeva kiirelt muutuvas ärikeskkonnas on väline värbamispartner muutunud populaarseks lahenduseks. Allpool käsitleme peamisi põhjuseid, miks väline värbamispartner võib olla teie ettevõtte jaoks strateegiliselt kasulik ning millised on selle lähenemise eelised. 1. Ligipääs spetsialiseeritud ekspertiisile Väline värbamispartner pakub süvitsi minevat teadlikkust ja kogemust värbamistrendides. Nende spetsialistid on kursis uusimate tehnoloogiate ja metodoloogiatega, mis võimaldavad talente leida ja

Dropdown

kõik artiklid

Otsustamatuse mõju karjäärile: kuidas ületada takistused ja saavutada karjäärialane edu?

Otsustamatus karjääri osas tähendab sageli keerulisi valikute tegemise hetki, mille põhjused võivad olla mitmekesised – alates vähesest informatsioonist kuni hi
ssb.ee
Otsustamatus karjääri osas tähendab sageli keerulisi valikute tegemise hetki, mille põhjused võivad olla mitmekesised – alates vähesest informatsioonist kuni hirmuni vale otsuse tegemise ees ja sisemiste konfliktideni. See probleem pole lihtsalt otsuse puudumine; see võib omada kaugeleulatuvaid tagajärgi nii isiklikule kui ka professionaalsele elule. Psühholoogiline heaolu ja karjääristress Karjääriotsustamatus mõjutab oluliselt psühholoogilist heaolu. Uuringud, nagu John jt. (2022) uuring, näitavad, et otsustamatus on seotud suurenenud ärevuse ja madalama eluga rahuloluga noorte

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Pildid ja fotod

Ettevõtte referentsid ja brändipildid

?
image
image
image
image
image
image

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.