Rohkema info nägemiseks:

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU MIHKLI MIIKAELI KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 228; jälgijaid - 5. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU kohta arvamuslugu!"

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU MIHKLI MIIKAELI KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 228 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

EELK eesmärk on juhtida inimesi pääsemisele ja tõe tundmisele. EELK ülesanne on Jumala Sõna kuulutamine ja sakramentide jagamine ning sellest tulenevalt haridus-, diakoonia- ja misjonitöö tegemine ja muul viisil kristliku usu ja armastuse levitamine, edendamine ja süvendamine.

Oma ülesannet täites seisab EELK Jumala loodud elu pühaduse eest ning teenib kõlblust, õiglust ja rahu ühiskonnas ning üksikinimeste elus.

EELK Mihkli Miikaeli kogudus kuulub EELK Lääne praostkonda. Koguduse igapäevast tööd korraldab juhatus. Täiskogu koosolekul 14,02,2021. aastal valiti kogudusele nõukogu liikmed: Targo Pikkmets, Reet Pikkmets, Laidi Ojala, Siim Peters, Aivo Peters, Andres Maarand,

Toomas Maarand, Silvi Lootsmann, Ants Viiklepp, Kaire Treufeldt, Talvi Roosi, Allan Treublut ja Hendrik Maarand. Koguduse juhatussse valiti

Targo Pikkmets (esimees), Reet Pikkmets, Laidi Ojala, Siim Peters ja Aivo Peters. Alates 1.06.2020 on koguduse hooldaja õpetaja Kari

Tynkkynen. Juhatus pidas kaks koosolekut.

Jumalateenistusete ülesehitus vastas kirikus kehtivale korrale ja lektsioonidena kasutati kirikukalendris antud tekste. Märkimisväärseid kohalikke eritavasid ei ole. Jumalateenistuse kestvus oli tavaliselt 50-60 minutit ja jutluse pikkus keskmiselt 12 minutit. Väljakuulutatud jumalateenistusi pidamata ei jäänud. Keskmine osavõtt jumalateenistustest 12 inimest. Tavapühapäevadel 5-10 inimest, suurematel pühadel ja kontsertitel rohkem. Külmal ajal detsembrist kuni maini toimusid jumalateenistused talvekirikus. Jumalateenistusi viisid läbi õpetaja Kari Tynkkynen ja diakon Meelis Malk.

Kiriklikest talitustest oli 2022. a 3 matust. Koguduse liikmeannetuse tasujaid oli aruandeaastal 78. Kokku on liikmeid hinnanguliselt 370.

Kirikuhoone on ehitatud XIII sajandil, mida on hilisemal ajal mitmel korral ümber ehitatud. Kiriku seisukord on üldjoontes olnud rahuldav. Kirik ei ole köetav. Kirikus asuvate kunsti- ja muinsusvarade seisukord on rahuldav.

Pastoraadi seisukord on rahuldav, kuid vajab nii sise- kui välisremonti. Kogudusele kuulub ka Pikavere külas asuv Vennastekoguduse palvemaja, mis on heas seisukorras.

Kogudusel on 49 hektarit maad. Maa on mõõdistatud ja katastrisse kantud. Haritav maa on antud põllumeestele rendile .

Kogudusel on sõpruskogudused Soomes: Rovaniemi kogudus ja Turu Miikaeli kogudus. Aruandeaastal nendelt kogudustelt toetust ei saadud.

Olulisemad sündmused olid:

Leerikool

Surnuaiapüha 4 kontserti kirikus

Pikavere palvemaja 192 aastapäev;

Praostkonna konverents;

Targo Pikkmets

Juhatuse esimees

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU MIHKLI MIIKAELI KOGUDUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.