Rohkema info nägemiseks:

SAAREMAA RÜÜTELKOND MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 466; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta SAAREMAA RÜÜTELKOND MTÜ kohta arvamuslugu!"

SAAREMAA RÜÜTELKOND MTÜ hetkeolukord

Juba 466 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ osales mitmetes Eesti kultuuri ja kohaliku elu edasikestmist toetavates projektides.

MTÜ liikmed on aktiivsed ja sihtotstarbeline tegevus Eesti kultuurivaramu toetuseks jätkub ka järgnevatel perioodidel.

Investeeringud Tammiku rüütlimõisa südame ja pargi korrastamiseks jätkusid plaanipäraselt, samuti tööd kompleksi päästmise ja pärimuse edasikestmise nimel.

Muinaseesti uurijate arvates asus Tammikul tuntud kohaliku kuninga Tabelinuse muinasmõis ja kaitselinnus. Tabelinusest ja tema "Maast" Pudivirust on juttu kroonikates (Liivimaa kroonika) ja avaldatud ka raamatuid sellest ainesest. Hiljem, maa vallutamise järel, sai samal kohal alguse

Tammiku rüütlimõis. Park ja uhked maastikuvormid, nagu järved ja allikad on kujundatud aastasadade jooksul kompleksi osana.

Uurimis, ja korrastamistöid tehti veel Külma pargis ja kunagisel Paima saarel (tänane Muratsi poolsaar).Paima saarel on Sambla kinnistul võsast välja puhastatud talukompleksi vundamendid ja kelder. Lisaks lähiümbruses tuvastatud veel 12 vanemaaegset hoone vundamenti (kalurimajad või kaubaaidad) ja kividest joonornamendid, mille kasutusotstarve on veel selgitamisel.

Püha kihelkonna kalarannas, kunagisel Vanamõisa laiul, Kasti lahe ja Võrkaia abaja(tänaseks kinnikasvanud nn “Varta auk”) kallastel on tuvastatud kunagine laialdasem Kasti mõisa poolt rajatud rändpüügiasustus koos asjakohaste jääkeldrite, lautite ja vabedeplatsidega.

MTÜ jätkab aktiivselt tegevust Eesti kultuuri uurimise, säilitamise ja kestmise hüvanguks.

SAAREMAA RÜÜTELKOND MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.