Rohkema info nägemiseks:

TEELAHKME KÜLASELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 42; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TEELAHKME KÜLASELTS MTÜ kohta arvamuslugu!"

TEELAHKME KÜLASELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 42 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Mittetulundusühing Teelahkme külaselts (edaspidi: Külaselts) on asutatud 26.06.2015.a kolme asutajaliikme poolt ja registreeritud Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Registris 06.08.2015.a registreerimisnumbriga 80388366 juriidiliselt iseseisva ja isemajandava mittetulundusühinguna.

Külaselts tegutseb Teelahkme elurajoonis (edaspidi: asum) Harku vallas. Elamurajoonis on 90+ eramut enam kui 400 elanikuga.

2022.a lõpul oli Külaseltsi liikmeks 3 Teelahkme elurajooni elanikku/kinnistuomanikku (keda esindavad

Tatjana Siir, Margus Saks ja Valdo Rüütelmaa). Aasta lõpuks uusi liikmeid ei lisandunud.

2022.a majandusaastal oli Külaseltsi põhilisteks tegevuse eesmärkideks: 1. Elukeskkonna väärtustamine läbi turvalisuse tagamise.

2. Ühistegevuse korras Teelahkme asumis professionaalse patrullteenuse korraldamine asumi üldise turvalisuse tagamiseks.

2022.a Külaselts tegeles jätkuvalt patrullteenuse vahendamisega.

Teelahkme patrullteenust on korraldatud aastast 2004, s.t. juba 19 aastat. Seda toetab rahaliselt üle poole

Teelahkme asumi (edaspidi: Teelahkme) elanikest vabatahtlikult, tagades nii turvalise elukeskkonna kõikidele Teelahkme elanikele. Turvalisuse valdkonna spetsialistid väidavad, et Eestis tagab eramute asuala turvalisuse mitte lokaalne eramute tehniline valve, vaid piirkonna üldine turvalisus tervikuna. Seda kinnitab ka meie Teelahkme piirkonna enam kui 17 aastane praktika. Sissemurdmisi pole esinenud Teelahkmel juba 14 aasta jooksul.

Külaseltsi G4S-ga patrullteenuse leping on sõlmitud automaatselt pikeneva aastase maksega, mida tasume igakuiste maksetena. Patrullteenuse leping G4S Eesti AS-iga kehtis 2022.a majandusaastal muutumatul kujul ja hinnaga.

Alates 2018. aastast on MTÜ Teelahkme külaselts ühendanud varasemad Teelahkme erinevad naabrivalve piirkonnad üheks tervikuks ja sõlminud vastava lepingu MTÜ-ga Eesti Naabrivalve. 2022.a naabrivalvega seotult Külaseltsil kulud puudusid.

Külaseltsil puudub osakapital.

Külaseltsil oli seisuga 31.12.2022.a kaks juhatuse liiget, kelle töö ei ole tasustatud. Külaseltsil palgalisi töötajaid 2022.a ei olnud. Külaseltsi töö (raamatupidamine ja asumi elanike teavitamine) tehakse Külaseltsi liikme Tatjana Siir poolt tasuta.

Külaseltsi eesmärgid 2023. aastaks: 1. tagame Teelahkme asumi elanike toel oma piirkonna üldise turvalisuse kindlustava patrullteenuse jätkamise selleks Teelahkme elanikelt toetuste-annetuste kogumise teel. 2022.a esimesel poolel oli oodatava annetuse piirkonna majapidamise kohta 30€. Senine toetajate arv on varasemalt olnud piisav patrullteenuse jätkusuutlikkuse tagamiseks viisil, et majapidamise kohta aastane kulu ei tõuseks. Samas viimased kaks aastat oleme oma kohustused suutnud katta paljude elanike ettetehtud annetuste näol.

Selleks, et olukord patrullteenuse tagamiseks vajaliku rahastuse saavutamine stabiliseeruks, tõstsime 2022.a kevadel Teelahkme asumi majapidamise oodatava panuse 35€-ni hooajal. Kõrge inflatsiooni tingimustes võib iga hetk oodata ka patrullteenuse hinna tõusu. 35€-ne annetus piirkonna elamukinnistu kohta aitab meid patrullteenusega jätkata. Samas ootame aktiivsemat osalust nendelt Teelahkme majapidamistelt, kes seni pole erinevatel põhjustel regulaarselt piirkonna turvalisusesse saanud panustada. Seda aitab Teelahkme elanike kontaktide pidev uuendamine, sest kontaktaadressid vananevad ja omanikud vahetuvad. Seetõttu on külaseltsi turvalisusega seotud tegevuse jooksev teavitus meie Teelahkme piirkonna elanikele väga oluline.

2. kaasata võimalusel Külaseltsi põhikirjaliste tegevuste planeerimisse Teelahkme aktiivseid külaelanikke, kasvatada selleks Külaseltsi liikmete arvu. Eesmärk oleks, et Külaselts suudaks tulevikus katta küla patrullteenuse kulu Külaseltsi liikmemaksudest (mis tähendaks tegevuse sisulist ümberstruktureerimist).

3. Viimase 2021-2022.aa jooksul on toimunud Teelahkme külas ja selle ümbruses olulisi sündmusi, mis mõjutavad meie elanike võimalikku heaolu ja turvalisust:

TEELAHKME KÜLASELTS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.