G4S EESTI AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 15 686 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 320 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,7 punktiga ja kom

G4S EESTI AS hetkeolukord

Juba 15 686 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 320 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,7 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

AS G4S Eesti on rahvusvahelisse turvakontserni Allied Universal kuuluv ettevõte. Kontsern tegutseb enam kui 90 riigis ja selles töötab rohkem kui 800 000 töötajat. Eesti turvaturul on AS G4S Eesti edukalt tegutsenud üle 30 aasta ning saavutanud klientide silmis tugeva ja usaldusväärse ettevõtte positsiooni. Turuliidrile omaselt pakub ettevõte klientidele kõrge kvaliteediga laia teenuste valikut kogu Eesti territooriumil.

Ettevõttel on Eestis lai spekter tegevusalasid: tehnilise- ja mehitatud valve teenused; turvaseadmete ja häiresüsteemide (sh tulekahjusignalisatsioonide) projekteerimine, paigaldamine, müük, üürimine ja hooldus; turvakonsultatsioonide osutamine ja turvakontseptsioonide koostamine; isikukaitseteenus; esmaabitarvikute müük ning häirekeskusele tulekahjuhäire edastamise teenus.

2022. aastal ostis AS G4S Eesti ettevõtte AS-lt G4S Baltics seni sõsarettevõtte AS G4S Grupp. Alates 1. augustist 2022 on AS G4S

Grupp AS G4S Eesti tütarettevõte.

AS-i G4S Eesti müügitulu kasvas enam kui 6% 59,5 miljonit euroni, 2021. aastal oli see 55,7 miljonit eurot.

Seoses kõrgema müügituluga olid kauba-, materjali-, teenuste, ja tööjõukulud kõrgemad võrreldes 2021. aastaga. 2022. aastal saadi tütarettevõtjatelt 2021. aasta 43 tuhande euro kahjumi asemel kasumit 1,1 miljonit eurot. Kasum enne tulumaksustamist oli 2022. aasta lõpuks ligi 2,1 miljonit eurot.

2022. aastal maksti eelmiste perioodide jaotamata kasumi arvelt dividende ligi 1,9 miljonit eurot, sellest tekkis tulumaksu kulu 163 tuhat eurot. Kokku oli aruandeaasta kasum 1,9 miljonit eurot.

Ettevõtte äritegevus on enamikul tegevusaladel ühtlaselt aastale jaotuv. Hooajaline on vaid rannavalve teenus, mida osutatakse juunist kuni septembrini. Samuti on mõnevõrra suurem mehitatud valve teenuste maht suvekuudel, mil on erinevate suurürituste kõrghooaeg.

AS G4S Eesti on 1880 töötajaga üks suurimaid tööandjaid Eestis ja maksis 2022. aastal 13,6 miljonit eurot tööjõumakse. Alates aasta teisest kvartalist, kui taandus Covid-19 pandeemia, kasvasid kiiresti teenusemahud, mistõttu kasvas hüppeliselt vajadus värvata uusi töötajaid. Värbamise tegi väga raskeks inflatsiooni suurenemine ja kiire palgakasv. Väga suurt pingutust nõudis just lennundusjulgestajate värbamine, et tagada sujuv töö Tallinna Lennujaamas. 2022. aastal tegi AS G4S Eesti jätkuvalt suuri pingutusi, et olemasolevaid töötajaid hoida ja arendada. Ettevõtte töötajate koguvoolavus oli 22,3%, mis on 0,7% väiksem kui ettevõtte poolt seatud eesmärk, vabatahtlik voolavus oli 18,7 protsenti.

CV-Online Estonia viis 2022. aasta lõpus läbi iga-aastase TOP Tööandja uuringu, mille põhjal on AS G4S Eesti atraktiivsuselt teine tööandja teenindussektoris, mis on võrreldes eelmise aastaga ühe koha võrra parem.

2022. aastal oli jätkuvalt fookus suitsu- ja vingugaasianduri teenuse Nublu müügil. Aasta lõpuks kasutas Nublu teenust ligi 62 000 klienti. Tegemist on suitsu- ja vingugaasianduriga, mis saadab häireteate AS-i G4S Eesti juhtimiskeskusesse, kes saadab olukorda kontrollima patrullekipaaži või vabatahtlikud päästjad. Ettevõte jätkab 2023. aastal investeeringutega antud valdkonnas.

2022. aastal toimusid kahe kontori kolimised (Pärnu ja Tallinn), mis suurendasid ettevõtte investeeringuid. Ettevõte on võtnud 2023.

aastal mitme tarkvara uuendamist, et tööd efektiivsemaks muuta. Muid olulisi uurimis- või arendusprojekte pooleli ei ole ja neid ei ole plaanis jooksval aastal ka alustada.

Juhtkonna hinnangul on AS-i G4S Eesti finantsriskid hallatud, kuna ettevõte ei ole suurendanud laenukohustusi ega antud laenude mahtu. AS-l G4S Eesti puuduvad tehingud finantsinstrumentidega. Ettevõtte valuutatehingute maht on väike, seega valuutakursside muutustega seotud risk minimaalne. Ettevõtte raha hoitakse erinevates pankades. AS-il G4S Eesti on piisavalt varasid kõigi oma kohustuste täitmiseks.

Ettevõtte krediidiriskid on maandatud põhjaliku krediidikontrolliga enne kliendiga lepingu sõlmimist. Võlgnikega tegeleb AS G4S Eesti kohe, kui nõude tähtaeg on möödunud. Laenu antakse ainult lühiajalise lepingu alusel ning ainult ettevõttele sobivas mahus ning tingimustel.

Ettevõte tegeleb regulaarselt jätkusuutlikku ühiskonda panustamisega. Meile on oluline mõista enda mõju ja panustada vastutustundlikkuse majandusse. Alustasime eelmisel aastal põhjaliku keskkonna-, sotsiaal- ja juhtimisaspektide (ESG) kaardistamisega, et seada eesmärgid ja mõõdikud. Kõikide valdkondade lõikes kaardistatakse tuleval aastal prioriteetsemad kestlikkusvaldkonnad ja seatakse tulemusnäitajad, mille põhjal hinnatakse ettevõtte kestlikkuse juhtimise tulemuslikkust ja edendamist.

G4S Eesti on ära kaardistanud enda suuremad huvigrupid ja tunneme vastutust, et vastata nende ootustelele. Seepärast tegeleme hetkel ka huvigruppide ootuste kaardistamisega. Ettevõttele on oluline arendada vastutustundlikku äri ja selle tulemusel oleme

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.