Stell Eesti AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 14 859 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 377 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,9 punktiga ja kom

Stell Eesti AS hetkeolukord

Juba 14 859 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 377 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,9 punktiga ja kommenteeritud 25 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Stell Eesti AS on kinnisvarakeskkonna juhtimise ettevõte osutades kinnisvara korrashoiu teenuseid Eestis. Stellil on esindused Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis, Viljandis, Haapsalus ja Kuressaares. Ettevõte on PARE ja EKKL pikaaegne liige.

Strateegiline tegevus 2021 aastal omandati Lõuna-Eestis tegutsenud puhastusettevõttes KYYRIX OÜ, mille integreerimine jõudis lõpuni 2022 aasta suveks. Aasta 2022 algusest valmistati ette Stelli IT osakonna eraldamiseks ning struktureeriti osakond selliselt, et see oleks võimeline tegutsema eraldiseiva ettevõttena. Märtsikuus 2022 toimus IT osakonna eraldumine

Stellist ning nüüdseks tegutseb ettevõtte iseseisvalt.

Eraldi fookus oli Stelli Koolitus- ja Kompetentsikeskuse arendamise, millest 2022 aasta jooksul sai ettevõtte eraldiseisev eelarveline tuluüksus. Aasta jooksul töötati välja bränd, veebileht, turunduskava ning strateegia. Stelli

Koolitus ja Kompetentsikeskus viis läbi 625 akadeemilist tundi koolitusi, millest ligi 50% oli ettevõtte välised koolitused. Lisaks on sõlmitud pikaajalised nõustamislepingud kinnisvaraarendajatega.

Stell jätkas oma panuse andmisega valdkonda läbi aktiivse osalemise erinevates kutsekomisjonides, kõrgkoolide messidel ja teistel üritustel, et tutvustada kinnisvara korrashoiu valdkonda noortele. Aasta jooksul on halduri praktikat Stellis teinud 3 üliõpilast, kellest 2 on jätkanud Stellis töötamist peale praktikaperioodi õpingute kõrvalt.

Kliendid, teenused ja müügitulu

Aasta viimases kvartalis viidi läbi iga-aastane kliendi ja töötajate rahulolu uuring, mille tulemused näitavad jätkuvalt soovitusindeksi kõrget taset.

Läbi aasta on mõjutanud teenuste osutamist energiakriis ja Venemaa alustatud sõda Ukraina vastu. Mitmete asjaolude koosmõjul tuli tegeleda sisendkulude kasvude ohjamisega ning klientide nõustamisega, et kuidas teenuste hindasid optimeerida või aidata klientidel ka kulutusi kokku hoida. Suur väljakutse oli aasta keskel kaupade saadavusega ning ka teenuste osutamiseks vajalike sõidukite hankimisega. Lisaks toimusid kaupade hinnatõusud mitmeid kordi aastas, mida kõike ei olnud võimalik teenuste hinnatõusuga edasi kliendile anda.

Ettevõte eesmärk on iga-aastaselt oma tegevuse keskkonnamõju vähendada, seda nii paberikoguste vähendamiste kontoris ja ka sõidukipargis hübriidmootoritega masinate kasutusel võtmisega. Viimane on andnud kütuse kasutamisel positiivse tulemuse, sest sõidukite park on kasvanud, kuid kulutatud fossiilsete kütuste mahud liitrites on aasta jooksul jäänud samasse suurusjärku eelmise aastaga.

Lõppenud majandusaastal müügitulu kasvas 14,5%, mille suurimaks mõjutajaks oli uute kliendilepingute võitmised 2022 teises pooles ja Covid viiruse taandumisest tulenevalt müügimahtude taastumised meelelahutuse ja HORECA sektoris võrreldes eelnenud aastaga. Ettevõtte ületas 30 miljoni euro müügitulu piiri, millega Stell tõusis oma valdkonnas suurimaks eraettevõtteks Eestis.

Hooajalisusest ega ka majandustsüklid ei oma ettevõtte tegevusele olulist mõju.

Personal

Stelli keskmine töötajate arv 2022. majandusaastal oli 1 188 töötajat; ettevõtte tööjõukulud kokku oli 17 048 tuh eurot. Jätkuvalt on tööjõupuudus oskustööliste ja spetsialistide tasemel, samas on ettevõtte töötajate voolavus langenud. Aasta-aastalt on kasvanud ettevõttega taas liitunud töötajate arv. Aasta jooksul viidi läbi mitmeid struktuuri muudatusi, mille tõttu loodi uusi ametikohti ja tugevdati teenusüksuste juhtimisvõimekust.

Majandusaasta aruande koostamise ajal kehtiv ettevõtte juhatus on 3- liikmeline, kuhu kuuluvad Mikk Sillamaa,

Kaur Õllek ja Margus Välling.

Finantstulemused

Stelli sihtrühmaks on kinnisvara omanikud ja kinnisvara kasutajad, kellele pakutakse korrashoiu terviklahendust.

Ettevõtte aruandeaasta käive oli 30 053 tuh eurot ja puhaskasum 1 017 tuh eurot. Müügitulust moodustas puhastus- ja heakorrateenuse osutamine 70,72%, haldus- ja hooldusteenuse osutamine 28,15% ning teised tugiteenused kokku 1,13%.

Peamised finantssuhtarvud 2022 2021

Müügitulu (tuh eur) 30 053 26 259

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.