LINETTE AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1878 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 40 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommen

LINETTE AS hetkeolukord

Juba 1878 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 40 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 5 korda.

Tegevusaruanne 2022

Üldinfo

Aktsiaselts Linette põhitegevusala on kinnisvara üürimine ja haldamine.

2022.a. olulisemaks sündmuseks Eesti ettevõtete jaoks oli Venemaa sõjaline agressioon Ukraina vastu, sellega seotud ebakindluse kasv nii majanduses kui ka ühiskonnas tervikuna. Alanud sõda andis juba aasta varem alanud energiahindade kiirele kasvule veelgi hoogu juurde, mis omakorda kandus üle toodete ja teenuste hindadesse.

Äritegevuse ülevaade 2022.aasta majandustulemused

AS Linette müügitulu oli 2022.aastal 691 837 eurot (2021.a. 626 347 eurot).

AS Linette 2022.aasta müügitulu koosnes kinnisvara üürimisest, kommunaalteenuste vahendusest ning haldusteenuste müügist.

Majanduskeskkond

Maailmamajanduse märksõnadeks 2022.aastal olid energiakandjate hinnatõusud ning sellest tingitud üldine inflatsiooni kiire kasv.

Euroopa ettevõtteid mõjutas ka majandussidemete järsk katkestamine Venemaaga.

Eesti tarbijahinnad kasvasid 2022.a. üle 20% ning jätkavad kasvamist ka 2023.aastal, mil hinnatõus prognooside järgi küll pidurdub ning jääb tõenäoliselt alla 10 protsendi. Elukalliduse kiirele tõusule ning ostujõu 9%-lisele vähenemisele vaatamata jäi tarbijate reaktsioon kõrgetele hindadele sügiseni tagasihoidlikuks ning tarbimine suurenes nii eurodes mõõdetuna kui ka koguseliselt, seda peamiselt säästude arvelt. Küll peaks tarbimine 2023.aastal kiire hinnatõusu mõjul vähenema, samuti kahaneb ettevõtete kasumlikkus.

2022.aastal langes majanduse maht esialgsetel andmetel 0,5%, kuid 2023.aastal kasvab majandus peamiselt valitsussektori suurenevate kulutuste mõjul 0,4%. Oodata on ka tööpuuduse kasvu. Samas prognoositakse palgakasvuks 8-9%.

Kinnisvarasektoris toimus 2022.aastal jahenemine. Ühelt poolt mõjutas ehitushindu toorme ning tööjõu kallinemine ning teiselt poolt vähendas nõudlust uute pindade vastu ebakindlus majanduses ning intressimäärade kasv. Eelnevast tulenevalt ollakse uute arenduste alustamisega ettevaatlikumad. Olulise märksõnana saab välja tuua energiasäästlike lahenduste populaarsuse kiiret kasvu, seda nii uutel arendustel kui ka juba vanematel hoonetel.

AS Linette klientidele (nagu ka teistele Eesti ettevõtetele) oli oluline kohanemine kõrgemate sisendhindadega (sh.tööjõud), millega saadi rahuldavalt hakkama ning mis muutis 2022.a. AS Linette jaoks suhteliselt stabiilseks.

Puhaskasum 2022.a. majandustulemuseks kujunes kasum summas 195 711 eurot. 2021.aasta majandustulemuseks oli kasum 184 188 eurot.

Valuutariskide ja intressimäärade muutuste risk

AS Linette arveldab valdavas osas kodumaiste ostjatega ning seega kasutatakse hankijatega arveldamiseks vaid eurosid, millest võib järeldada, et valuutarisk on maandatud. Ettevõtte pikaajaliste laenude intressid on seotud EURIBOR-iga, mis hakkas 2022.aasta teisest kvartalist tõusma ning kasvu jätkumist on oodata ka 2023.aastal. Kuna prognooside järgi jääb intressimäärade tõus madalamaks kui see oli keskmiselt enne 2008.aasta finantskriisi ning AS Linette võõrkapitali osakaal on suhteliselt väike, siis olulist mõju intressimäärade kasv ettevõttele ei tohiks avaldada.

Ettevõtte tegevusega olulised keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud

AS Linette tegevusega kaasnevad keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud on väikesed.

Töötajad

AS Linette töötas 2022.aastal keskmiselt 3 töötajat. Tööjõukulu koos maksudega moodustas 52 493 eurot (2021.a. 40 178 eurot), sealhulgas oli juhatuse liikme tööjõukulu koos maksudega 10 453 eurot (2021.a 9 250 eurot).

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Mida tuleks pesu kinkides silmas pidada?

Eelkõige tuleks silmas pidada kingisaaja eelistusi ja elustiili. Kindlasti ei tohiks alahinnata korrektse suuruse valikut, et vältida kingisaaja pettumust. King
linette.ee

Kannad pluss-suurust?

Kui oled kurvikam naine ja tunned ennast pesus pisut ebakindlana, on aeg muutusteks. Anname viis kehapositiivset nippi, mis aitavad naise enesekindlust tõsta ja
linette.ee

UJUMIS-JA PÄEVITUSRIIDED

Meid ümbritsev igapäeva kliima ei luba küll pidevalt päevitusriiete järele haarata, kuid bikiinihooaega ei pea ju ainult kodumaal nautima. Tänapäeval on ujumisr
linette.ee

ÖÖSÄRGID

Sellisena sa üles ärkasidki - stiilse, romantilise ja kaunina. Paljudel naistel on kindel õhtune ilurutiin, et suikuda taastuvasse unne, kuid pitsist õhuline öö
linette.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.