WELLMAN OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 11 387 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja komm

WELLMAN OÜ hetkeolukord

Juba 11 387 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

ÜLEVAADE OLULISEMATEST GRUPI ETTEVÕTETEST

Wellman OÜ kontserni emaettevõttena keskendub oma tegevuses turundus- ja juhtimisteenuste ning finantseerimise pakkumisele oma tütarettevõtetele. Wellman OÜ portfelli kuuluvad alljärgnevad olulisemad ettevõtted:

Eesti

Investment House OÜ, asutati 01.10.2004, tegeleb kinnisvara investeerimisprojektidega Bulgaarias. Osalus 100%

Realata Eesti OÜ, asutati 05.01.1998, tegeleb hoonestusprojektide arendusega Eestis, sealhulgas plaanib 2023 alustada ÖÖDhotels majutusäriga Lohusalus. Osalus 100%

Carfox OÜ, asutati 04.03.2013, ettevõtte peamiseks tegevusalaks on mootorsõidukite remont ja hooldus ning lisaks ka nende varuosade ja tarvikute müük. ( www.carfox.ee ) Osalus 100%.

Autosky OÜ, asutati 04.10.2010, tegeleb kontrollitud ajalooga VOLVO ja JEEP sõiduautode impordiga. Autod pärinevad otse Saksa ja Rootsi ametlikest esindustest.( www.autosky.ee ). Osalus 100%.

BonBon Lingerie OÜ, asutati 20.07.2016, tegevuse eesmärk on jätkata Eesti tuntuima pesutootja traditsioone, tootes aluspesu ja ööriideid.

Ettevõtte tegevusvaldkonnad: tootmine, hulgi- ja jaemüük. (www.bonbonlingerie.com ). Osalus 87,5%.

Läti

Wellman Logistics SIA, tegevus jaotud kaheks suunaks : ettevõtte omade logistkapindade käitlus : 15 000 m²-se üldpinnaga logistikakompleks, mis on 100% välja renditud A-klassi üürnikele. Lisaks opereerib oma mahukat 3PL logistikaäri 20 000 m2 rendipinnal Rumbula vastvalminud logistikakeskuses oma arvukatele klientidele ning on selles valdkonnas Läti suurim logistikaettevõte.

Kontserni tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ega sotsiaalseid mõjusid. Kontsernil ei olnud aruandeperioodil vaja maandada finantsinstrumentide finantsriske. Põhiline tegevus euroalas ja sellega ei kaasne olulisi valuutakursiriske. Välja antud laenude intressimäärad on fikseeritud. Saadud laenudel nii fikseeritud kui ka euriboriga seotud intressiga laene.

Euribori muutus ei ole põhjustanud olulist negatiivset mõju. Kontserni ettevõtete tegevus ei ole oluliselt mõjutatud äritegevuse hooajalisusest. Kontserni ettevõtetel ei ole olulisi uurimis- ega arendustegevusega seotud väljaminekuid.

OLULISED FINATSINVESTEERINGUD

ESTO AS (finantsinvesteering) asutati 6.01.2017. Krediidiandja tegevusloa väljastas Finantsinspektsioon ESTO-le 2017. aasta 12. juunil. ESTO põhifookuseks on finantsvaldkonna tehnoloogia arendamine ning tarbijakrediidi toodete pakkumine. (www.esto.ee ) Osalus 19,9%. ESTO AS`l on selja taga edukas 2022. aasta, mida iseloomustasid tugev kliendibaasi kasv, mitmed uued tooted ning partnerlused. ESTO saavutas 2022.

aasta jooksul rekordilised tulemused kõigis oma ärimahtudes ning tõusis suurimaks mittepank-krediidiandjaks Eestis. Aastatulemused : portfell ligi 50 M eur, käive ligi 16,5 M eur ning grupi kasum 2,3 M eur.

HOOVI OÜ on kiirelt arenev SME-de laenav finantsteenuste ettevõte mis areneb kuust-kuusse ning kasvatab laenumahte. On välja töötanud ainulaadse automatiseeritud skooringumudelil baseeruva tarkvara laenuavalduste läbivaatamiseks. Näeme sellel ärisuunal tohutut potentsiaali ning panustame 2023 sinna veelgi rohkem raha ja aega.

TULUD/KULUD JA KASUM/KAHJUM

Kontserni müügitulu moodustas 2022. aastal 7 991 729 eurot (2021: müügitulu 8 461 239 eurot) 2022. aasta kasum 696 027 eurot (2021: kasum 232 327 eurot). Konsolideerimata tulemus 2022 oli Wellman OÜ 219 466 eurot.

PERSONAL

Kontsernis oli 2022 aastal hõivatud 105 töötajaT (2021: 110 töötajat). Kontserni tööjõukulud koos sotsiaalmaksudega olid aruandeaastal 2 484 385 eurot (2020: 3 003 741 eurot).

EESMÄRGID JÄRGMISEKS MAJANDUSAASTAKS 2023. aasta saab olema sisutihe tütar- ja sidusettevõtete efektiivistamise ja uute ettevõtete lisamise aasta.

Autosky OÜ jätkab uute varustuskanalite väljatöötamist Rootsi suunal, eriti seoses nõrgeneva SEK-I kursiga Euro suhtes.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Strateegiliste investeeringute roll idufirmade edus

Strateegilised investeeringud on finantskohustused, mida üksikisikud või ettevõtted võtavad idufirmasse, eesmärgiga soodustada kasvu ja tagada konkurentsieelis.
ssb.ee
Strateegilised investeeringud on finantskohustused, mida üksikisikud või ettevõtted võtavad idufirmasse, eesmärgiga soodustada kasvu ja tagada konkurentsieelis. Erinevalt passiivsetest investeeringutest on strateegilised investeeringud aktiivsed ja hõlmavad partnerlust ja koostööd investori ja idufirma vahel. Idufirmadele võivad strateegilised investeeringud olla mängu muutvad. See ei ole ainult kapitali küsimus; tegemist on strateegilise partneriga kaasnevate lisaväärtustega. Nende hulka võivad kuuluda tööstusharu ekspertiis, võrgustikele juurdepääs ja turuülevaated, mis on äri laiendamiseks

Piiriüleste investeerimisvõimaluste navigeerimine

Globaalne investeerimine viitab kapitali investeerimise protsessile ettevõttesse või varasse, mis asub erinevas riigis kui investor. Selline investeering on üle
ssb.ee
Globaalne investeerimine viitab kapitali investeerimise protsessile ettevõttesse või varasse, mis asub erinevas riigis kui investor. Selline investeering on ülemaailmse majanduse jaoks ülioluline, kuna see soodustab kapitali, kaupade ja teenuste voolu rahvusvaheliste piiride üleselt, edendades kasvu ja innovatsiooni kogu maailmas. Globaalsed investeerimissuundumused on pidevas muutumises, kus arenevad turud saavad hoogu ja tehnoloogia mängib olulist rolli investorite ühendamisel võimalustega üle kogu maailma. Digitaalsete platvormide tõus on muutnud investoritele lihtsamaks rahvusvaheliste

5 võttestrateegiat globaalseks laienemiseks

Oma äri globaalseks laiendamine on oluline samm uutele edutasemetele jõudmisel. See avab uute turgude ja kliendibaaside juurdepääsu ning toodete ja teenuste mit
ssb.ee
Oma äri globaalseks laiendamine on oluline samm uutele edutasemetele jõudmisel. See avab uute turgude ja kliendibaaside juurdepääsu ning toodete ja teenuste mitmekesistamise maailma. Siiski kaasnevad sellega ka oma väljakutsed, mis nõuavad hoolikat planeerimist ja strateegilist teostust. Turu-uuringud ja kultuuriline intelligentsus Enne uuele turule sisenemist on oluline mõista kohalikku maastikku. See hõlmab põhjalikku turu-uuringut, et tuvastada potentsiaalsed kliendid, konkurendid ja turutingimused. Lisaks on kultuuriline intelligentsus võtmetähtsusega, et tagada teie äritavad, tooted ja

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.