ANDRESE KLAASI AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4488 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 30 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommen

ANDRESE KLAASI AS hetkeolukord

Juba 4488 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 30 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

2022. aasta oli Andrese Klaasi AS’le väljakutseid pakkuv aasta. Kuna kevadel 2022 alustas Venemaa sõda, siis sellega kaasnevad sanktsioonid nii Venemaale kui ka Valgevenele tegi materjali hanked meie jaoks keerulisemaks. Samas suutsime leida kiired lahendused ning Venemaalt tarnitavad klaasi kogused ümber mängida Euroopa tarnete vastu. Momendil tarnime toorklaasi Poolast, Tšehhist ja Belgiast.

Andrese Klaasi kuukäibeid mõjutab osaliselt ka sesoonsus ehk siis meie talvised ja varakevadised käibed on ülejäänud perioodist väiksemad.

Samas on talvised käibed piisavad, et ettevõte suudaks olla väikeses kasumis. Andrese Klaasi AS’i tootmine ei tekita keskkonnale kahjulikke mõjusid. Meie toodang ei kahjusta õhku ning tootmisprotsessis kasutatakse ainult elektrit. Seega on klaasitöötlus oma olemuselt keskkonnasõbralik. Lisaks sorteerime me oma tootmises tootmisjääke ja utiliseerime need vastavalt.

2022. aastal hakkas kallinema raha ehk siis Euribor tõusis palju. Meie finantsvahendeid see mõjutanud ei ole, kuna meie laenud on fikseeritud ilma Euriborita ning seega laenude ja finantsvahendite kulu on protsentuaalselt sama käesoleval aastal, mis ta oli 2022. aastal.

Andrese Klaasi AS-i majandusaasta müügitulu moodustas 4,84 miljonit eurot. Käive kasvas võrreldes eelneva aastaga 18,5%.

2022. aasta oli käibekasvult positiivne aasta. Käibekasvu vedasid nii eksport kui ka eesti sisene müük. Probleeme ja hirmu materjalide turul tekitas Ukrainas sõja puhkemine ning selle mõjud ulatuvad selgelt ka aastasse 2023.

2022. majandusaasta kasumiks kujunes 1 852 eurot. Kasumi puudumine oli tingitud eelkõige aasta alguses sõja puhkemisega tekkinud materjali hinna tõusu ja ka defitsiidi tekkimisega.

Seisuga 31.12.2022 moodustasid kohustused kokku 1,776 miljonit eurot, vähenedes aruandeaasta algusega umbes 183 tuhande euro võrra.

Vähenemine tulenes erinevate kohustuste liikide ühtlasest vähenemisest. 31.12.2022 seisuga oli omakapital 50 tuhat eurot. Võrrelduna eelneva aastaga suurenes omakapital väheke.

2022. aastal investeeringuid ei tehtud.

Omakapitali parandamiseks täiendavat emissiooni plaanis ei ole, kuna ettevõtte liigub kasumlikkuse kursil, siis paraneb omakapital ka orgaanilisest kasvust tulenevalt. Aruande esitamise seisuga on ettevõtte omakapital paranenud oluliselt.

Andrese Klaasi AS-is töötas majandusaastal keskmiselt 39 inimest. Töötasufond moodustas kokku 1,05 miljonit eurot, suurenedes võrdluses 2021. aastaga 100 tuhande euro võrra. Andrese Klaasi AS maksis juhatuse liikmetest juhatuse liikmetasu ainult juhatuse liikmele Gerd

Veelmale, nõukogu liikmetele 2022. aastal tasusid ei makstud.

Tegevuse jätkuvuse osas on mõned positiivsed näitajad, mis annavad suuremat kindlust edaspidiseks 2023. aasta 3 kuu kasumiaruandest ja bilansist, millest nähtub, et Andrese Klassi AS on kasumlikkuse kursil. Seega vaatamata 2022. aasta materjali hindade turbulentsist.

Omakapital on tõusnud 94 000 euro võrra esimese 3 kuuga 2023. aastal.

Seega on näha ettevõtte paranemist ja ka jätkusuutlikust.

Andrese Klaasi AS-i arengusuundadeks oli ja on endiselt klaaspaketi, karastatud- ja lamineeritud klaaside tootmine, töödeldud lehtklaasi ja –peegli müük, eriklaaside töötlemine ja nende müük ning selle valdkonna arendamine.

AS Andrese Klaasi finantssuhtarvud olid : 31.12.2022 31.12.2021

Käibe kasv (+), langus (-) 18.47% 11.66%

Kasumi kasv (+), langus (-) 211.17% 2 579.41%

Ärirentaablus 2.40% 2.72%

Puhasrentaablus 0.04% 0.02%

Omakapitali tootlus ROE 3.71% 1.83%

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

ANDRESE KLAASI AS: kena fassaadi sees on mõrad

Esmapilgul oleks tegemist justkui korraliku tootmisettevõttega, kus valmistatakse ohutusklaase, mida igal aastal läheb kaubaks mitme miljoni euro eest. Paraku o
ssb.ee
Esmapilgul oleks tegemist justkui korraliku tootmisettevõttega, kus valmistatakse ohutusklaase, mida igal aastal läheb kaubaks mitme miljoni euro eest. Paraku on ANDRESE KLAASI AS -il aga juba aastaid kivina kaelas korralik maksuvõlg, mis kena mulje ära rikub. Asutatud: 1996. aastal Juht: Gerd Veelma Töötajate arv: 31 inimest Deklareeritud käive 2017. aastal: 3 miljonit eurot Maksuvõlg: 289 000 eurot Intress maksuvõlalt: 41 935 eurot Majandusaasta aruandeid sirvides selgub, et firma on juba aastaid kahjumis, seega pole imeks panna, et kusagilt hakkab

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.