ELEKTRITSENTRUM AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 6656 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 70 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommen

ELEKTRITSENTRUM AS hetkeolukord

Juba 6656 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 70 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 4 korda.

Tegevusaruanne 2022

Üldised andmed

AS Elektritsentrum tegutseb alates aastast 1996, pakkudes klientidele teenust elektriehitustööde valdkonnas. Ehitatavate elektripaigaldiste kvaliteet tagatakse ISO9001 nõuetele vastava juhtimissüsteemi ja kogenud projektijuhtide täpse ja kiire tööga. Kus iganes näete Elektritsentrumi sinise logoga masinaid, leiate tööd tegemas oma ala parimad spetsialistid. Kvaliteedi arendamine on pidev protsess, kus kõikidel töötajatel on keskne roll.

Keskkonnamõjud

AS Elektritsentrumile on omistatud ka keskkonnajuhtimise sertifikaat ISO14001.

Elektriehitustööd ei oma olulist keskkonnakahjulikku mõju, kuid ettevõtte keskkonnapoliitikast lähtuvalt on pideva tähelepanu all ümbritseva keskkonna säästmine ettevõtte põhitegevuse (elektripaigaldiste ehitamine) keskkonnamõjude jälgimise teel.

Sellekohasteks meetmeteks on organisatsioonile kohaldatavate omavalitsuste keskkonnaalaste nõuete identifitseerimine ja järgimine, kogu personali teavitamine ettevõtte keskkonnapoliitikast, koostööpartnerite keskkonnaalastest ettevõtmistest ja seadusandlikest aktidest tulenevatest keskkonda puudutavatest nõuetest, materjalide-, mehhanismide ja tehnoloogia järkjärguline asendamine täiuslikumate ja keskkonnasõbralikumatega, tekkivate jäätmete käitlemine keskkonnale ja inimestele ohutul viisil, keskkonna saastumise vältimine, valmisolek võimalike avariide likvideerimiseks ning personali keskkonnaalase teadlikkuse tõstmine vastavasisuliste koolitustega.

AS Elektritsentrumile on omistatud töötervishoiu- ja tööohutuse sertifikaat OHSAS 18001.

Majandustegevus

AS Elektritsentrum põhitegevus on elektrimontaažtööd (kaabel- ja õhuliinid), alajaamade montaaž, teimitööd ja projekteerimine. Elektriehitustöid teostame üle vabariigi ja püsiva asukohaga divisjonid on moodustatud Tartus, Viimsis ning Kilingi-Nõmmel.

2022. aasta tõestas nii avalikkusele kui ka meile, et kiiresti muutuvas maailmas suudavad ellu jääda firmad, kes lähtudes turusituatsiooni muutustest oskavad teha õigeid otsuseid ja tagada ettevõtte jätkusuutlik areng. AS Elektritsentrum 2022. aasta müügitulu oli 11,9 milj. eurot, võrrelduna 2021. aastaga kasvas müügitulu 18%.

Eesti ehitussektori meelestatus eelmise aastaga võrreldes on veelgi halvenenud - on ehitusturult lahkuvaid firmasid ja on neid kellel on "töö nälg". Kogu ehitusturu langevas tendentsis ei ole ettevõttel alust loota 2023. aastal säilitada sama müügitulu. Praktiliselt kõik lepingulised tööd on saadud vähempakkumise (loe: vähima hinna) tingimusel, mistõttu nende kasumimarginaal on väike.

Arvestades jätkuvalt kõrgeid tellijate poolseid nõudmisi garantiidele ja pikki maksetähtaegu, on koormus ettevõtte käibevahenditele suur ning konkurentsis püsimiseks on oluline ettevõtte võimekus rahavoogude juhtimisel. Sellest tingituna hoiame stabiilset omakapitali baasi. Juhtkonna hinnangul tagab tänane kapitalistruktuur: omakapitali määr 67,3 % bilansimahust muutuvas majanduskliimas ettevõtte usaldusväärsuse kreeditoride jaoks.

Investeeringud 2022. aastal soetati materiaalse põhivarana transpordivahendeid 305 tuh. euro eest. Investeeringud finantseeriti omavahenditest. 2023. aastal on plaanis investeeringuid teha 250 tuh. euro eest.

Juhtimine ja personal

Tegevuse eest juhatuse ja nõukogu liikmena juhtimistasu ei makstud. Nõukogu ja juhatuse liikmete tagasiastumisel või tagasikutsumisel ei teki ettevõttel suuremat hüvitise maksmise kohustist, kui seadusega ette nähtud. 2022 aastal nõukogu ja juhatuse liikmetele soodustusi ei ole tehtud.

Keskmine töötajate arv 2022. aastal oli 100 ja neile arvestatud tööjõukulud kokku 2,8 milj. eurot.

Finantsnäitajad

Tulususe suhtarvud 2022 2021 Selgitus

Käiberentaablus 1,11% 7,16% ärikasum/müügitulu*100 käibevara/lühiajalised

Maksevõime kordaja 2,29 2,20 kohustised

ROE 4,45% 28,82% kasum/omakapital*100

Puhasrentaablus 0,90% 6,97% kasum/müügitulu*100 kohustised

Võlakordaja 0,48 0,50 kokku/omakapital

Arenguvisioon

Võttes arvesse äri- ja finantskeskkonna pessimismistlikke prognoose järgnevateks aastateks, on Elektritsentrumi põhieesmärgiks jätkuvalt

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.