PUIDUKODA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 8802 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 107 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja komme

PUIDUKODA OÜ hetkeolukord

Juba 8802 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 107 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 78 korda.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Puidukoda on Viljandimaal Karksis rohkem kui 25-aastase kogemusega saematerjali hööveldamisega ja hööveldatud puidule lisandväärtuse andmisega tegelev ettevõte, mille eesmärgiks on väärtustada puitu läbi kõrgkvaliteedilise höövelmaterjali tootmise ja turustamisega nii välisriikides kui ka Eestis. Suurt rõhku paneme järelväärindatud toodete osatähtsuse kasvule meie toodete portfellis. OÜ Puidukoda omab tugevussertifikaadi määramise ja CE märgistusõigust, FSC ja ISO 9001 sertifikaati. 90% oma käibest ekspordime, põhilisteks turgudeks on Euroopa, Aasia ja Põhja-Ameerika riigid.

2022 algas Venemaa sõda Ukraina vastu. Nii Puidukoda OÜ kui ka teised Eesti ja Euroopa ettevõtted lõpetasid 2022 esimese poolaasta lõpuks koostöölepingud Vene ja Valgevene saematerjali tarnijatega ja läksid üle Skandinaavia toormele. Üldine olukord puidutööstuses oli 2022 teisel poolaastal murettekitav – tellimused vähenesid, hinnad alanesid ja laod olid täis varutud Vene puitu. Selle tagajärjel olid paljud puiduettevõtted sunnitud oma töötajaid koondama.

OÜ Puidukoda enamusosalus (100%) kuulub Prantsusmaal registreeritud ettevõttele Protac Ouest, mis kuulub kontserni Rose Groupe. Ettevõtte 2022. aasta müügitulu oli 57,7 miljonit eurot ning 2021. aasta müügitulu 63,7 miljonit eurot. Aastane müügitulu vähenemine oli 9,3%, mille põhjustas Venemaa ja Ukraina vahelisest sõjast tingitud turusituatsiooni muutumine. Vaatamata ebastabiilsele majandusolukorrale lõpetas

Puidukoda OÜ majandusaasta kasumlikult.

2022. aastal investeeris OÜ Puidukoda kokku 3,2 miljonit eurot. Sellest suurem osa kulus uue autoklaavi hoone ja seadmete soetamisele, aga peale selle renoveeriti ka tootmise kontori- ja olmeruumid, ehitati uus laoplats ja panustati uutesse ja olemasolevatesse tootmisseadmetesse eesmärgiga kasvatada tootlikkust.

Sidusettevõtte Puidukoda Polska 2021. aasta majandustulemustega võib rahule jääda, ehkki nii müügikäive kui ka puhaskasum vähenesid.

Sidusettevõtete Puidukoda CZ ja Timber Focus Ltd aruandeaasta majandustulemused olid samuti positiivsed, kuid ka nendel oli langus nii käibe- kui ka kasuminumbrites.

Nõudlus puidu järele on hooajaline ning 2023 kevad-suvisel hooajal on oodata Euroopa turgude elavnemist. Aastat 2023 iseloomustab küll keerukas turuolukord, kuid vaatamata sellele on OÜ-l Puidukoda plaanis positsioone põhiturgudel parandada.

2023. aastal on kavas lõpetada 2022 alustatud investeeringud.

OÜ Puidukoda olulisemad finantssuhtarvud:

OÜ Puidukoda olulisemad finantssuhtarvud: 2022 2021

Ärirentaablus ärikasum/ müügitulu 2,2% 9,4%

Puhasrentaablus puhaskasum / müügitulu 1,3% 9,9%

Omakapitali tootlus ROE puhaskasum/ omakapital 4,4% 36,3% puhaskasum/ koguvarade

Koguvara rentaablus ROA 3,4% 25,8% maksumus

Tegevjuht Eveli Opmann

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Puidukoda ostis Stora Enso Näpi saeveski

404 pilti ei leitud
puidukoda.eu

Projekt „Puidukoda OÜ digipöörde toetus” sai toetust Euroopa Liidu taasterahastu NextGenerationEU vahenditest

The post Projekt „Puidukoda OÜ digipöörde toetus” sai toetust Euroopa Liidu taasterahastu NextGenerationEU vahenditest appeared first on Puidukoda.
puidukoda.eu

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.