MOROBELL OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 9245 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 103 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja komme

MOROBELL OÜ hetkeolukord

Juba 9245 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 103 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 15 korda.

Tegevusaruanne 2022

Osaühing Morobell on merekalapüügiga, kalatoodete töötlemise ja müügiga tegelev ettevõte aastast 1997. Ettevõtte äritegevus on hooajaline ehk aktiivsem püügi ja töötlemise periood on oktoobrist mai lõpuni, aastaringselt toimub külmutatud kala müük, mille maht langeb suve perioodil.

Lõppenud 2022 majandusaasta lõpetati hea tulemusega, vaatamata sellele, et veebruaris algas sõda Ukrainas, mis tõi kaasa ajutise seisaku eksportturgudel, aja möödudes müügi mahud siiski taastusid. Oli ajutisi häiringuid kauba toimetamisel kliendini ja väga pikad ooteajad piiridel.

Ettevõtte klientide arv on olnud aga stabiilne, 2022. aastal suuremaid kõikumisi seoses alanud sõjaga ei kaasnenud. Seoses kahe suure sündmusega maailmas viimastel aastatel, kasvas väga kiiresti ka inflatsiooni, mis mõjutas ettevõtte tegevust ja otsuseid. Kriisidest tekkinud negatiivset mõju aitas vähendada osalemine erinevates toetusprojektides.

Keskkonnamõjusid arvestades on tehtud majandusaastal suuremamahuline investeering 150kW päikeseparki, millest toodetud elekter 99% läheb tootmistegevusse, taastuvenergia kasutuselevõttu on plaan suurendada ka tuleval aastal, kuna ettevõtte külmakompleks on suur.

Lisaks on võetud vastu otsus uuendada tootmiseks vajalike tõstukite parki, mis on samuti keskkonnasõbralikumad ja säästlikumad. Investeeringuid uurimis- ja arendusetegevuseks ei ole tehtud.

Morobell OÜ kontserni lisandus 2022. aastal 100% osalusega tütarfirma Leedus Spika UAB, lisaks ühinesid omavahel Prekibos namai „Aistra“UAB ja Stekutis UAB, alates oktoober 2022 jäi aktiivseks tegutsevaks ettevõtteks Stekutis UAB. Kontserni kuulub veel Leedus tegutsev Ramsun

UAB ja Soomes ettevõte Shedfish OY. Tütarettevõtete omandatud osalused detailsemalt lisa 6.

Morobell OÜ kontserni kooseisu kuuluvad tütarettevõtted tegelevad kõik merekalapüügiga ning sellest tulenevalt on äritegevus samuti hooajaline oktoobrist mai/juuni lõpuni. Tütarettevõtted jätkavad põhitegevusega ka 2023. aastal.

Keskmine töötajate arv oli 112. Personalis suuremahulisi muutusi ei toimunud. Juhatuse liikmeks olemise tasusid ei makstud ja lepingu lõpetamise korral hüvitisi ette nähtud ei ole.

Ettevõtte valuutarisk on marginaalne, müügid toimuvad eurodes. Intressiriski võib hinnata madalaks, intressimäärade võimalikul tõusul ei ole märkimisväärset mõju ettevõtte rahavoole ja kasumile.

Konsolideeritud netokäive võrreldes 2021 aastaga suurenes ja see oli 15 046 1734 eurot.

Ekspordimaht oli 3 965 491 eurot, millest Euroopa Liidu riikidele müügimaht 1 843 697 eurot.

2023. aastal jätkab osaühing Morobell oma põhitegevusega, eesmärk on säilitada oma hea positsioon turgudel, kasvatada müüke ning jätkata koostööd pikaajaliste klientidega. Seni kestev sõda Ukrainas, võib avaldada mõju kogu kontserni tegevusele. Investeeringuid uurimis- ja arendustegevusse ei ole planeeritud, kuid 2022. aastal alustatud investeeringud viiakse lõpule

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

MOROBELL OÜ: tubli kalapüügifirma omanikering muutus

Kevadel on  MOROBELL OÜ  omanikeringist lahkunud Ain Saarkopli ning asemele on tulnud  Karel Saarkopli  ja  Kaili Saarkopli-Kõre .
 
  Asutatud: 1997. aastal
ssb.ee
Kevadel on MOROBELL OÜ omanikeringist lahkunud Ain Saarkopli ning asemele on tulnud Karel Saarkopli ja Kaili Saarkopli-Kõre . Asutatud: 1997. aastal Juht: Raivo Baum , Aldona Baum Töötajate arv: 122 inimest Deklareeritud käive 2017. aastal: 8 miljonit eurot MOROBELL OÜ on juba enam kui 20 aastat tegelenud tööstusliku kalapüügiga Läänemerel. Ilmselt kala veel Läänemeres jätkub, sest ettevõtte mullune käive oli maksudeklaratsioonide kohaselt kopsakas 8 miljonit eurot. Tegemist on igati korraliku äriga, 2016. aastal jäi osaühing 6 miljoni euro suuruse käibe juures

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.