SILPOWER AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 3295 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 36 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga komme

SILPOWER AS hetkeolukord

Juba 3295 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 36 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

AS Silpower on ettevõte, mille koosseisu kuulub kolm koostootmisjaama (CHP-1 biokütusel ja põlevkivil töötav koostootmisjaam so. endine Sillamäe elektrijaam, CHP-2 gaasimootoriga koostootmisjaam ja CHP-3 biokütusel töötav koostootmisjaam), elektrivõrgud, auruvõrgud, kanalisatsioonivõrgud, soojusvõrgud, mereveevõrk ning põhja- ja jõeveevõrgud.

AS Silpower varustab soojusenergiaga Sillamäe linna.

AS Silpower suuremate klientide hulka kuuluvad NPM Silmet OÜ, AS DBT, EuroChem Terminal Sillamäe ja

Nord Terminals AS.

2022. aasta jooksul jätkas AS Silpower tarbijate varustamist soojuse, elektrienergia, joogi-, ja tehnoloogilise veega ning osutati reovee kanaliseerimise teenust.

AS-s Silpower on viimastel aastatel toimunud aktiivne arendus- ja investeerimistegevus eesmärgiga amortiseerunud seadmed renoveerida ning kogu taristu töökindlust olulisel määral tõsta. Need investeeringud on olulises osas suunatud ka keskkonnakaitsesse, et täita kehtivaid keskkonna normatiive ja tööstusheitmete direktiive.

2022. aastal lõpetati investeering biokütusel töötava koostootmisjaama jaoks suitsugaaside kondensaatori (FGC) rajamiseks. Biomassi niiskus võib ulatuda kuni 60%. Seetõttu on suitsugaasides palju veeauru, milles sisalduv energia on võimalik tagasi pöörata kasulikuks energiaks kasutades selleks suitsugaaside kondensaatorit (FGC). 2022 aasta lõpuks oli rekonstrueeritud biokütusel töötav katel nr 2 eesmärgiga vähendada CHP-1 soojusvõimsust ja parandada seeläbi töörežiime erinevatel soojuskoormustel. Põlevkivi katlad nr 3 ja 5 on konserveeritud, lähiaastatel on kavas otsustada kõnealuste katelde rekonstrueerimine vastamaks kehtivatele nõuetele või likvideerimine

Soojuse toodang 2022. aastal moodustas 302 884 MWh, elektrienergia toodang 48 288 MWh.

Aruandeaasta põhilised investeeringud olid suunatud biokütusel töötava koostootmisjaama tootmise efektiivsuse tõstmiseks ja seadmete tööea pikendamiseks ning töökindluse suurendamiseks vanades koostootmisjaamades.

Põhilised investeeringud 2022. a olid:

Biokütusel töötava koostootmisjaama jaoks suitsugaasi kondensaatori (FGC) rajamine;

Biokütusel töötava katla nr 2 kolde rekonstrueerimine;

CHP-3 kemoveepuhastuse tootlikkuse suurendamine laiendamine. CHP-3 kemoveepuhastuse tootlikkuse suurendamine 10 t/h võrra võimaldab suveperioodil töötada ainult ühe koostootmisjaamaga CHP-3.

Silsteve soojusvõrguga liitumine;

Frontaallaaduri Hitachi ZW220 soetamine (kapitalirent);

Sadama joogi- ja jõevee torustike rekonstrueerimine;

Põhilised remonditööd 2022. a olid:

Kaupluse Aragas soojusvõrguga liitumine;

CHP-3 aastase hoolduse teostamine.

2022 aasta uurimis- ja arenduskulud hõlmavad nõustamistasusid ja muid juriidilisi tasusid sealhulgas nõustamist, pakkumiste võtmist ja dokumentide vormistamist uute seadmete hankimisel, nõustamist kindlustuse ostmisel, vastavate pakkumiste võtmist ja dokumentide vormistamist, nõustamist kahjujuhtumite menetlemisel koos dokumentatsiooni vormistamisega. Nõustamist õigusaktide muutumisest ja uutest õigusaktidest tulenevate vajalike tegevuste planeerimisel, nõustamist äriseadustiku kohaseks täitmiseks ja vajaliku dokumentatsiooni koostamist. Nõustamist lepingute projektide koostamisel ja lepingute sätete tõlgendamisel. Juhatuse jooksev nõustamine lepinguõiguse küsimustes.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.