SKINEST RAIL AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 8478 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 489 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga komm

SKINEST RAIL AS hetkeolukord

Juba 8478 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 489 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Ülevaade kontsernist

Skinest Rail on raudteekontsern, mis tegutseb Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Horvaatias, Poolas, Ukrainas, Gruusias, Kasahstanis järgmistes valdkondades: - Vagunite müük, remont ja rent - Vedurite müük, remont ja rent - Raudteeveeremi varuosade müük - Raudtee ehitus - Raudtee pealisehitumaterjalide müük - Kaubaveod raudteel

Kontserni emaettevõte AS Skinest Rail alustas oma tegevust 1997. aastal.

Missioon, visioon ja väärtused

Skinest Rail soovib olla professionaalne, klientide vajadusi arvestav partner. Me näeme end Balti riikide ja naaberriikide juhtiva ettevõttena raudteeveeremi rendi, müügi, remondi ja raudtee ehituse alal.

Peame oluliseks: - partnerlust – meie kliendid on meie partnerid, - usaldusväärsust – ausus ja lubadustest kinnipidamine, - professionaalsust – tehnoloogilistest nõuetest kinnipidamine ja kliendile parima lahenduse pakkumine.

Tegevustulemused 2022. aastal pöördus Kontserni müügimaht kasvu poole. Veeremi rent kasvas ligi 56% tingituna rendimäärade märkimisväärsest tõusust ning veeremipargi kasvust, veeremi varuosade müük kasvas ligi 31% ning raudtee ehitus, remont ja pealisehitusmaterjalide müük ligi 31%.

2022. aasta suurimaks väljakutseks oli sõjast Ukrainas ja inflatsioonist tulenevad mõjud - oluliselt muutunud tarneahelad ning suurenenud kaupade ja teenuste sisendhinnad avaldasid survet kontserni müügihindade ning äridele.

Kasvanud äri- ja hinnariskide keskkonnas, keskendus Kontsern kõrgema lisandväärtuse- ja kõrgema marginaliga teenuste ja kaupade pakkumisele. Kaubandustegevuses rõhk oli suurematel projektidel nii Poola, Soome, Läti, Leedu kui ka Ukraina raudteedega. Samuti võeti vastu otsus taasalustada raudteel kaubaveo teenuse pakkumisega, kuhu on plaanis eraldada 2023. aasta lõpuks kuni 300 kinnist vagunit Kontserni vagunipargist.

Kontsern võttis vastu otsuse lõpetada äritegevuse Venemaal - samal aastal lõpetati enamuse veeremi pargi rendi Venemaal ning 2023. aastal müüdi maha tütarettevõtted koos seotud varadega.

Kontsern jätkuvalt suurendab oma tegevust Euroopa turgudel. Skinest Rail suurendas Lääne- ja Kesk-Euroopas renditud vedurite arvu –

Saksamaal, Poolas, Horvaatias ja Ungaris. Kontsern plaanipäraselt jätkab investeeringutega põhivaradesse – vedurite- ja vagunitesse.

Konsolideeritud müügitulu oli 2022. aastal üle 118,7 miljoni euro. Kontserni omakapital moodustab 31.12.2022 seisuga 188 miljonit eurot.

Aruandeaasta konsolideeritud aruandeaasta kasum moodustas üle 30 miljonit eurot.

Kontsernil on rohkelt likviidseid varasid ning kontserni lühiajaliste kohustiste kattekordaja 3,84, mis on oma tööstusharu üks parimaid. 2022.

aasta oli edukas käibekapitali juhtimise seisukohast, kontserni likviidsus ja käibekapital on oluliselt suurenenud. Puhasrentaablus on võrreldes 2021. aastaga tõusnud.

Kontserni peamistes ärisuundades ei esine olulist hooajalisust.

Kontsern maksab dividende oma aktsionärile vabast rahavoost vastavalt vajadusele, kindlat dividendipoliitikat kontsernil ei ole.

Töötajad 2022. aastal oli kontserni keskmine töötajate arv 712. Töötajatele arvestatud töötasu üldsumma oli 10,5 miljonit eurot. Sotsiaalmakse arvestati 2,6 miljonit eurot.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

SKINEST RAIL AS tuli Berliinist koju üle 20 miljoni eurose koostöölepinguga

SKINEST RAIL AS  sõlmis Berliinis toimuval suurimal transpordi- ja tehnoloogiamessil Inno Trans koostöölepingud diiselmootorite tootjaga Anglo Belgian Corporati
ssb.ee
SKINEST RAIL AS sõlmis Berliinis toimuval suurimal transpordi- ja tehnoloogiamessil Inno Trans koostöölepingud diiselmootorite tootjaga Anglo Belgian Corporation ja raudtee tehnoloogiatega tegeleva saksa ettevõttega Vossloh Group, vahendab Postimees . Kuidas on firmal seni läinud? SKINEST RAIL AS alustas peaaegu 21 aastat tagasi, mil juhatuse liige Oleg Ossinovski selle asutas, varasem ettevõtluskogemus mehel toona veel puudus. Firma valdkond on raudteeveeremi rentimine. Samas valdkonnas (EMTAK 77391) on tegutsevaid ettevõtteid 2018. aasta seisuga kokku 50 tükki, kes annavad tööd

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.