VIGRELLE AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 3276 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 105 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga komm

VIGRELLE AS hetkeolukord

Juba 3276 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 105 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Käesolev konsolideeritud majandusaasta aruanne kajastab konsolideerimisgrupi, kui terviku finantsseisundit, majandustulemust ja rahavoogusid.

Seisuga 31.12.2022 kuuluvad konsolideerimisgruppi järgmised AS Vigrelle tütarettevõtted: 1. Metsatervenduse OÜ- AS Vigrelle osalus 100 % 2. Maasu AS - AS Vigrelle osalus 67,9% 3. Laatre Piim AS – AS Vigrelle osalus läbi AS Maasu 67,9% 4. Alovili AS- AS Vigrelle osalus 49,8%; AS Maasu osalus 43,7% (kontserniosalus kokku 86%).

AS Vigrelle

Aruandeaastal jätkus AS Vigrelle traditsiooniline majandustegevus- investeerimine otse ning tütarettevõtete kaudu metsa- ja põllumajandusse. Lisaks tegeles ettevõte oma kinnistute majandamisega. Müügitulu kasvava metsa raieõiguse müügist saadi 234 tuh. eurot ja hakkepuidu müügist 67 tuh. eurot. Müügitulu kasvas eelmise aastaga võrreldes 41%.

Aruandekuupäeva seisuga on ettevõttel pikaajaline laenukohustus omanike ees 2 034 tuh. eurot. AS-is

Vigrelle oli majandusaastal üks töötaja ja tööjõukulud moodustasid 92 tuh. eurot. Juhatuse ja nõukogu liikmete tööd ei tasustatud.

Aruandeaastal AS Vigrelle aktsionäridele dividende ei makstud.

Metsatervenduse OÜ 2022. aastal moodustas Metsatervenduse OÜ müügitulu 3 625 tuh. eurot ja võrreldes 2021. aastaga kasvas ligi 58%. Ärikasumiks kujunes 2 440 tuh. eurot ja puhaskasum oli samuti 2 440 tuh. eurot.

Metsahooldus ja -uuendustöid teostati 984 hektaril kogumaksumusega 273 tuh. eurot. Uusi metsakultuure rajati ligi 230 hektarile, istutati 380 tuh. uut puud. Kinnistute ostuks kulus 1 294 tuh.

eurot.

Metsatervenduse OÜ-s töötas majandusaastal viis põhikohaga töötajat, kelle tööjõukulud koos maksudega moodustasid 349 tuh. eurot. Aruandekuupäeva seisuga oli ettevõtte juhatuses üks liige.

Juhatuse liikme tasu oli majandusaastal 72 tuh. eurot.

Aruandeaastal Metsatervenduse OÜ omanikele dividende ei makstud.

Maasu AS ja Laatre Piim AS

AS Maasu ja tütarettevõtte AS Laatre Piim konsolideeritud müügitulu oli 2022. aastal 6 116 tuh.

eurot ja kasvas eelneva aastaga võrreldes ligi 50%. Aruandeaasta müügitulust 72% moodustas piima müük, 16% veisekasvatustoodangu müük ning 8% rapsi ja teravilja müük. Konsolideeritud ärikasumi suuruseks kujunes majandusaastal 178 tuh. eurot. Aruandeaastal investeeriti põhivarasse ligi 1 295 tuh. eurot. Omavahendite arvelt ja kapitalirendiga soetati põllumajandusmasinaid ja seadmeid ning maad tegevuspiirkonnas. Tööjõukulud AS-is Laatre Piim olid aruandeaastal 1 366 tuh. eurot ja ettevõte andis tööd 59-le inimesele. Juhatuse liikme tasu oli 37,7 tuh. eurot.

AS-is Maasu aruandeperioodil töötajaid ei olnud. Juhatuse tööd ei tasustatud. Nõukogu liikmetele nõukogu töös osalemise eest tasu ei arvestatud ega makstud.

Aruandeaastal AS Maasu aktsionäridele dividende ei makstud.

Alovili AS 2022.aasta müügitulu oli 645 tuh. eurot ka kasvas eelneva aastaga võrreldes ligi 70% Müügitulust ligi 59% moodustas omatoodetud treavilja müük. Aruandeaasta ärikasumiks kujunes 184 tuh. eurot ja puhaskasumiks 174 tuh. eurot. 2022. aastal investeeringiud ei tehtud. Töötajaid oli ettevõttes 3 ja tööjõukulud moodustasid 71,2 tuh. eurot. Juhatuse liikme tasu oli 8,4 tuh. eurot. AS Alovili aktsionäridele dividende ei makstud.

Konsolideerimisgrupi ettevõtete majandustegevusele avaldavad mõju tegevusaladele (põllumajandus ja metsamajandus) omased tavapärased tegurid: ilmastik, sisendite hinnad, realiseerimishinnad, turunõudlus, intressimäärad jne. Ettevõtted arvestavad oma tegevuses nelja põhilise aspektiga - ökoloogilise, sotsiaalse, kultuurilise ja majanduslikuga ning järgivad oma tegevuses säästlikke ja

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kuidas on Kaido Jõelehe käsi käinud ettevõtete juhina?

Eesti üks rikkamaid ettevõtjaid, ekssylvesterlane  Kaido Jõeleht  on jaganud osa oma varast lastele,  Äripäeva  hinnangul on näiteks kolmel vanemal tütrel vara
ssb.ee
Eesti üks rikkamaid ettevõtjaid, ekssylvesterlane  Kaido Jõeleht  on jaganud osa oma varast lastele, Äripäeva hinnangul on näiteks kolmel vanemal tütrel vara umbes 4 miljoni euro väärtuses. Tegemist on ehitus- ja kinnisvarafirma KAAMOS GROUP OÜ suuromanikuga, Kaido Jõeleht on aga aastaid tegutsenud ka erinevate äriühingute juhina. Juhitööga tegi ta algust juba 22 aastat tagasi olles toona 44-aastane. Kokku on ta aastate jooksul vedanud 21 ettevõtet, täna on ta 9 firma juhatuses ja 3 neist on aktiivse majandustegevusega. Kaido Jõeleht on tegutsenud või tegutseb valdkondades:

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.