PROEKSPERT AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 8995 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 55 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommen

PROEKSPERT AS hetkeolukord

Juba 8995 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 55 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommenteeritud 97 korda.

Tegevusaruanne 2022

Juhatuse pöördumine

Proekspert AS tegevusvaldkonnaks on jätkuvalt digitaalsete lahenduste loomine. Vastavalt 2021.a uuendatud strateegiale on ettevõtte fookus suunatud senisest kitsamalt tarkade elektrooniliste seadmete loojatele Põhja-Euroopas. Oma kliente toetame seadmete arendamisel, seadmete pilvepõhiste kaugjuhtimise lahenduste loomisel ning seadmetele tuginevate väärtustloovate teenuste arendamisel. Teenuste osutamisel kombineerime tarkvaraarenduse, andmeanalüüsi ning teenusdisaini kompetentse.

Ettevõtte tegevussuundades toimus 2022. aastal väike muudatus. Lõpetasime SAP finantsjuhtimise tarkvaradele hooldusteenuse osutamise.

Otsus tehti eesmärgiga fokusseerida ettevõtte tegevus veelgi enam tarkade elektrooniliste seadmetega seotud teenustele. Kuna antud teenuse osakaal ettevõtte käibes on jäänud viimastel aastatel alla 2%, ei oma teenuse osutamise lõpetamine märkimisväärset negatiivset mõju

Proekspert AS finantstulemustele.

2022. arendustegevused olid peamiselt kantud uuendatud strateegia elluviimise eesmärgist. Esimesel poolaastal jätkus aktiivselt organisatsiooni struktuuri uuendamine, joondamaks kogu ettevõtet uuendatud strateegia elluviimisele. Samuti täiendasime aktiivselt äriarenduse meeskonda ning uuendasime müügiprotsesse, sihtimaks äriarenduse tegevusi senisest täpsemalt valitud sihtgrupile. Selle tulemusena kasvas 2022. aasta jooksul oluliselt fookusklientidele tehtavate tööde osakaal portfellis. Kui 2021. aasta jooksul teenisime üle 40% käibest fookusklientidelt, siis 2022. aasta jooksul kasvas fookusklientidele tehtud tööde osakaal juba 60% lähedale. Samuti annavad senisest tihedamad kontaktid sihtgrupiga võimaluse ettevõte tegevusmahtu järgnevatel aastatel oluliselt kasvatada.

Lõppenud majandusaastal oli ärikeskkond mõneti stabiilsem, kui viimastel pandeemia aastatel, kuid siiski äärmiselt muutlik ja keeruline. Ukraina sõda põhjustas aasta alguses lühiajalise äreva perioodi klientide tegevuses, kuid olulist arendusprojektide peatamist antud kriis siiski ei põhjustanud. Sõjast välja arenenud energiakriis on pigem suurendanud meie fookusklientide investeeringuid energeetika ning kütte- ja ventilatsiooniseadmete valdkondades.

Ukraina sõjast tingitud erakordselt kõrge inflatsioon suurendas survet nii tegevus- kui personalikulude kasvuks, mis omakorda tekitas surve müügihindadele. Aasta jooksul uuendasime valdava enamuse klientide hinnakokkuleppeid ning seda tavapärasest suurema hinnatõusu kaudu.

Tuleviku osas näeme, et surve kulude kasvule on jätkumas, kuid teenuse hinda ei õnnestu pikas perspektiivis samas tempos kasvatada.

Pikaajaliselt kasumlikkust saame hoida läbi senisest täpsema spetsialiseerumise, ärimudeli arendamise ning efektiivsuse suurendamise.

Ettevaatavalt on üldise jaheneva majanduskeskkonna raames kasvanud mõningate arendusprojektide katkemise risk. Teisalt tegutsevad mitmed meie fookuskliendid energiatootmise ning kütte- ja kliimaseadmete valdkonnas, kus energiakriisi tõttu on investeeringud tootearendusse oluliselt kasvanud. Seetõttu hindame järgnevate aastate tegevusmahu vähenemise riski väikeseks. Vaatamata optimistlikule vaatele tulevikku, ei plaani ettevõte teha olulisi investeeringuid põhivarasse lähema aasta jooksul, sest meie peamised investeeringuvajadused on seotud töökeskkondade loomisega. Enne pandeemia aastaid tegime olulisi investeeringuid selles vallas, kuid peale pandeemia aega on oluliselt muutunud töötamise viisid ning vajadus mahukate investeeringute järele puudub. Kuna ettevõttel ei ole laenukohustusi ja me tegutseme peamiselt euroalal, ei mõjuta meie majandustulemusi valuutakursside ning intressimäärade muutused

Kokkuvõttes oli 2022. aasta vaatamata järjekordsetele globaalsetele kriisidele siiski edukas. Ettevõte on hästi joondatud 2021. aastal uuendatud strateegia elluviimisele ning 2022. aasta jooksul õnnestus oluliselt suurendada fookuskliendile suunatud tööde osakaalu ning luua uusi kontakte sihtgrupis. Seeläbi kasvas ettevõtte tegevuse maht 2022. aastal ligi 10% ning kasvupotentsiaal 2023.a ja 2024. aastal on veelgi suurem.

Tulud, kulud ja kasum - muutused võrreldes eelmise majandusaastaga

Näitaja 2022 2021

Müügitulu 9% 2%

Kaubakulud ja teenused 60% 20%

Tegevuskulud 19% 3%

Personalikulud 11% 0%

Kasum enne makse -23% 20%

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

PROEKSPERT AS - peresõbralik tööandja

Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva andis täna pidulikul tunnustusüritusel 13 tööandjale üle peresõbraliku tööandja lõppmärgise.  PROEKSPERT AS  on üks tublidest, k
ssb.ee
Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva andis täna pidulikul tunnustusüritusel 13 tööandjale üle peresõbraliku tööandja lõppmärgise. PROEKSPERT AS on üks tublidest, kes selle on auga välja teeninud. PROEKSPERT AS alustas peaaegu 21 aastat tagasi, mil juhatuse liikmed Külli Kullang , Andrus Suitsu ja Märt Randoja , seda juhtima hakkasid. Varasem ettevõtluskogemus neil toona veel puudus. Firma valdkond on programmeerimine. Samas valdkonnas (EMTAK 62011) on tegutsevaid ettevõtteid 2018. aasta seisuga kokku 2081 tükki, kes annavad tööd kokku 8 068-le inimesele ja kogu valdkonna tänavune

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.