TÄNAPÄEV AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1100 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommen

TÄNAPÄEV AS hetkeolukord

Juba 1100 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Lejula kanti äriregistrisse 06.04.1999. a. Osaühing otsustati ümber kujundada aktsiaseltsiks septembris 2000.a. ning vastav kanne äriregistrisse tehti 27.04.2001.a. Sama aasta 18. oktoobris muudeti äriühingu nimeks AS Tänapäev.

2022. aruandeaastal oli firma puhaskasum 154 728 eurot. Eelmiste perioodide jaotamata kasum on 1 273 686 eurot. Firma jaotamata kasum kokku oli 1 428 414 eurot. Käive moodustas 1 228 560 eurot.

AS Tänapäeva põhitegevus on raamatute kirjastamine. Aruandeaastal ilmus 150 uustrükki. Müük jäi enamvähem 2021. a. tasemele, kasum kahanes peamiselt paberi suure hinnatõusu tõttu.

Raamatukirjastamine on äri langeval turul, sest lugemus väheneb seoses elektrooniliste infokandjate leviku suurenemisega. Samas konkurents tugevneb, mis teeb kasumi teenimise keerulisemaks.

Raamatute kirjastamist mõjutab hooajalisus, viiendiku raamatuid müüb kirjastus jõulumüügi ajal. Suvi on mõõna aeg. Eelarve on tehtud seda arvestades. Rahavooge hoitakse positiivsed vähemalt kahe kuu käibe ulatuses.

Firma tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna ja sotsiaalseid mõjusid. 2022.a. investeeringuid, uurimis- ega arenguväljaminekuid ei tehtud ning ei plaanita neid ka 2023.a. AS Tänapäev tegevust ei mõjuta valuutakursside ja intressimäärade muutumisega seonduvad riskid.

Intressikandavad kohustused puuduvad.

Aastainventuuri käigus hinnati ladu, tehti vajalikud korrigeerimised, mahakandmised, mis tagab laoseisu adekvaatsuse, aitab planeerida müügitulu, et tagada firma likviidsus. Sama suund jätkub.

2023. a. on kavas välja anda sama palju raamatuid kui mullu. Eeldatavasti raamatute müük kahaneb eelmise aastaga võrreldes paar protsenti.

Toimub edasine baastiraaži vähenemine, mis tähendab ka raamatute jaemüügihinna paratamatut tõusu. Tuleb arvestada autoritasude edasist suurenemist, sest surve selleks on suur.

Praegu on kirjastuse turuosa (ilma õpikuteta) umbes 5%. Jaemüügis on äriühing jätkuvalt kirjastuse Varrak järel suuruselt teiseks kirjastuseks.

Kirjastamise põhisuunad jäävad samaks: eesti ja välismaine aime- ja ilukirjanduse väljaandmine. Jätkame ka kirjandusvõistluste korraldamist, et saada täiendavalt käsikirju, 2023. aastal toimuvad krimiromaanide ja lastejuttude konkurss.

2023.a. ei ole toimunud sündmusi, mis mõjutaksid AS Tänapäev majandustegevust oluliselt. Majandusaasta aruanne on koostatud lähtudes tegevuse jätkuvusest.

AS Tänapäev peamised suhtarvud (protsentides) 2022 2021

Puhasrentaablus Puhaskasum / Müügitulu 12,59 16,88

Varade tootlus Puhaskasum / Varad 8,92 12,48

Omakapitali tulukus Puhaskasum / Omakapital 10,05 14,02

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Lastejutuvõistluse võidutöö autoriks on Liina Vagula

22. veebruaril 2024 selgusid Eesti Lastekirjanduse Keskuse, ajakirja Täheke ning kirjastuse Tänapäev lastejutuvõistluse „Minu esimene raamat“ tulemused. Konkurs
tnp.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.