BALTIC WORKBOATS AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 18 185 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 260 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kom

BALTIC WORKBOATS AS hetkeolukord

Juba 18 185 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 260 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommenteeritud 26 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Baltic Workboats AS, asutatud 27. aprillil 2000.a., on 100% Eesti kapitalile kuuluv ettevõte.

Baltic Workboats AS (BWB) on alumiiniumist ja terasest töölaevade tootmisele ja turustamisele spetsialiseerunud laevaehitusettevõte, mis tegutseb alates 2000. aastast. Laevade kõrge kvaliteet ja innovaatilised lahendused on hinnatud nii avaliku kui erasektori klientide poolt kogu maailmas.

Tootearendus toimub laevaehituses igapäevaselt, kõik laevad projekteeritakse poolt vastavalt kliendi soovidele. Ettevõte haldab kogu tootmisprotsessi alates laevade kavandamisest kuni nende üleandmiseni kliendile ning on keskendunud täislahenduste pakkumisele. Toodang on kõrge lisandväärtusega ja kõrgtehnoloogiline. Kõrgetasemelise tehnoloogia kasutamise (automaatika, navigatsiooniseadmed, patrull- ja päästevarustus) ja nõudlikule kliendile suunatud disaini kombineerimisel suudab BWB rahvusvahelisele klientuurile pakkuda kaasaegseid, funktsionaalseid, mugavaid, vaikseid, stabiilseid ja turvalisi töölaevu. Tõhusa ning innovaatilise tootearenduse tulemusena omab ettevõte mitmeid rahvusvahelisi patente laevakere disaini valdkonnas.

Kokku on BWB projekteerinud ja ehitanud üle 200 laeva. Peamisteks tellijateks on eelkõige Euroopa riikide (sh Eesti) avaliku sektori asutused - sealhulgas piirivalve, politsei, tolliteenistused, kalakaitse, lootsi- ja sadamateenistused. Peame oma koduturuks Euroopat, aga oleme laindanud oma tegevust järjepidevalt ka kaugematele sihtturgudele. Selle tulemusena on ettevõte aastatega kasvanud oma valdkonnas üheks suuremaks tootjaks Läänemere regioonis.

2023 aasta jaanuaris omandas Baltic Workboats 50%-lise osaluse Soome suurimas töölaevade tootjas Uusikaupunki Työvene Oy-s. Selle tehingu näol on tegemist märkimisväärse sammuga kogu Põhjamaade laevaehitusturul, mille pikemaajaline eesmärk on luua kasvuplatvorm rahvusvahelise laevaehituskontserni väljaarendamiseks. Ühendades Eesti ja Soome laevaehitusettevõtete tugevused ning kogemused, on võimalik kasvatada nii rahvusvahelist müügivõimekust ning suutlikkust osaleda suuremates hangetes, kui ka saavutada erinevaid sünergiaid ühendatud ressursside baasil.

Lähtuvalt Euroopa Liidu rohepöörde eesmärkidest jätkub regiooni laevastiku üleviimine uutele, väiksemat süsiniku jalajälge omavatele tehnoloogiatele, mis mõjutab riigihankeid ja klientide poolseid tehnilisi spetsifikatsioone ostetavatele laevadele. Ettevõtte kestliku arengu tagamiseks panustame teadus- ja arendustegevusse, pakkumaks kiirelt muutuvas keskkonnas järgmise põlvkonna rohetehnoloogiale baseeruvaid hübriid- ja täiselektrilisi ajameid. Seeläbi omame vajalikku võimekust sellesisulistel hangetel osalemiseks.

Ettevõtte tegevust ja saavutatud tulemusi tunnustati 2022 aastal ka EASi ja KredExi ühendasutuse poolt Eesti parima ettevõtte tiitliga tuues välja just silmapaistva innovatsiooni ja koostöö teadusasutustega.

Ettevõtte strateegilised eesmärgid on: (cid:127) Luua energiasäästlikke insenertehnilisi lahendusi, et tagada konkurentsivõimekus väikelaevasektoris.

(cid:127) Jätkata uute tehnoloogiate välja arendamist teadusmahukate projektide raames ning kahekordistada teadusarendus ja tootearenduse projektide maht aastaks 2029.

(cid:127) Olla innovaatiliste roheenergia (sealhulgas hübriidsüsteemide) ja alternatiivkütuste tehnoloogiate kasutamise eestvedaja Läänemere regiooni laevaehitajate seas.

(cid:127) Jätkata laevakontserni väljaehitamist läbi selle tooteportfelli laiendavate ning uusi turge lisavate tehingute Euroopa laevatööstuses.

(cid:127) Luua baastoode kaitsetööstuse valdkonnas konkureerimaks väiksemamõõduliste laevade turusegmendis.

Tulud, kulud ja kasum 2021. aastal oli ettevõtte müügitulu 39 608 848 EUR ja ärikasum 3 214 392 eurot.

2022. aastal oli ettevõtte müügitulu 39 087 493 EUR ja ärikasum 3 139 542 eurot.

Investeeringud 2021. aastal investeeris ettevõte 1 479 619 EUR, sh. masinatesse ja seadmetesse 700 101 eurot.

2022. aastal investeeris AS Baltic Workboats jätkuvalt tootmisprotsessi ja taristusse, et tagada ettevõtte jätkusuutlik ja kestev areng.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

BALTIC WORKBOATS AS: edukad saarlased said võimaluse ehitada praame Saksamaa tarvis

Saksamaale vajati uusi praame, mis saaliksid mööda Kieli kanalit. Vastaval hankel osales ka Eesti ettevõte ning oh rõõmu, tublid saarlased noppisid hankelt 3 pr
ssb.ee
Saksamaale vajati uusi praame, mis saaliksid mööda Kieli kanalit. Vastaval hankel osales ka Eesti ettevõte ning oh rõõmu, tublid saarlased noppisid hankelt 3 praami tellimuse, annab ERR meile teada. Kõnealuse tehingu võitnud BALTIC WORKBOATS AS  alustas peaaegu 19 aastat tagasi, mil tollane juhatuse liige  Ardo Kuusk  selle asutas, kellel tol hetkel puudus varasem ettevõtluskogemus. Ettevõtte  valdkond on laevade ehitus. Samas valdkonnas (EMTAK 30111) on tegutsevaid ettevõtteid 2018 aasta seisuga kokku 43 tükki, kes annavad tööd kokku 400-le inimesele ja kogu valdkonna 2018 käibeprognoos

BALTIC WORKBOATS AS ehitas Ruhnu laevale uue peamasina, aga kes nad ise on?

Eks lihtne vastus ongi, et need tublid poisid, kes Ruhnu liinil sõitva katamaraanparvlaevale Runö uue peamasina ehitasid. Meid huvitab aga lisaks veel  BALTIC W
ssb.ee
Eks lihtne vastus ongi, et need tublid poisid, kes Ruhnu liinil sõitva katamaraanparvlaevale Runö uue peamasina ehitasid. Meid huvitab aga lisaks veel BALTIC WORKBOATS AS -i finantskäekäik ja ühtlasi vaatame, et mis masti meestega on firma juhtide puhul tegu? Jaano Vink 'i,  Nalmond Meri ,  Margus Vanaselja ja  Jüri Taal' i juhitav, 202 töötajaga  BALTIC WORKBOATS AS on kavandanud ja ehitanud valmis ligi 200 laeva ning nende klientideks on erinevad riigid, rahvusvahelised firmad, teadusasutused jne - kokku üle 20-st erinevast riigist! Kahtlemata ei ole midagi paremat, kui tormisel merel

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.