ELKO EESTI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1493 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 14 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga komme

ELKO EESTI OÜ hetkeolukord

Juba 1493 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 14 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Elko Eesti OÜ on rahvusvahelisse kontserni Elko Grupa SIA kuuluv tütarettevõte.

Elko Eesti OÜ tegevus 2023 a. seisnes emaettevõttele müügi-ja reklaamitegevuse vahendamises. Kaubad tarnitakse klientidele otse Riia põhilaost ning müügiarveid väljastab Elko Grupa SIA. Elko eesti OÜ tegevusala puhul ei ole tegemist hooajalise tegevusega.

2022 aasta veebruaris alanud sõda Ukrainas mõjutas ELKO Grupa Venemaa ja Ukraina äri ning põhjustas ettevõtetele ulatuslikke probleeme. Venemaal äritegevus lõpetati ja Ukrainas peatati 2 esimeseks sõjakuuks. Kogu grupi majandustegevusele ja finantsnäitajatele oli tunda sõja mõjusid otseselt müügikäibe languses.

Elko Eesti OÜ juhatus peab ettevõtet jätkuvalt tegutsevaks vaatamata ekspordi piirangutele ja sõja mõjudele. Ettevõte on jätkanud töötajatele võimalusega valida kaugtöö, kui kontori vahel. Klientide teenindamine jätkub tavapärasel moel.

Elko Grupa SIA jälgib täpselt karmistunud seadusandlusest tulenevaid rahapesunõudeid ja ekspordi piiranguid. ELKO Eesti OÜ tegutseb vastavalt peakontorist tulevatele juhistele, mille alusel planeeritakse ka oma kohalikke äritegevusi.

Elko Eesti OÜ juhatus peab ettevõtet jätkuvalt tegutsevaks. Juhatus märgib, et juhtkonnal ei ole alust arvata, et on tulemas tegevusi, mis seaks ohtu ettevõtte tegevuse jätkuvuse 12 kuu jooksul aruandekuupäevast.

Majandusaastal ja aruande koostamise perioodil valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutmisega seonduvad riskid aruandele olulist mõju ei avaldanud, samuti puuduvad neid riske kandvad varad ja kohustised.

Tulud, kulud ja kasum 2022. aastal moodustas Elko Eesti OÜ müügitulu 563 702 (2021: 524 692) eurot. Müügitulust 100% moodustas müük Läti Vabariiki. Ettevõtte põhitegevuseks on infotehnoloogiaalaste toodete ja nende komponentide reklaamimüük.

Ettevõtte tegevusele võib anda väga hea hinnangu.

Personal

Elko Eesti OÜ keskmine töötajate arv majandusaastal oli 10 töötajat. 2022. aastal moodustasid ettevõtte tööjõukulud 433 149 (2021: 418 007) eurot.

Ettevõtte juhatus koosneb 2 liikmest: Andrejs Gavrilovs, Adam Leemet. Juhatuse liikmele maksti 2022 aastal tasusid 47 811 (2021: 49 454) eurot.

Eesmärgid järgmiseks perioodiks

Elko Eesti OÜ põhieesmärgiks järgmisel aastal on tegevuse jätkamine samades tegevusvaldkondades.

Elko Eesti OÜ on jätkuvalt tegutsev ettevõte.

Peamised finantssuhtarvud 2022

Tulud 563 702

Brutokasumi määr % 5,55 %

Puhaskasum 31 296

Puhasrentaablus 5,55 %

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 2,63

ROA 12,82 %

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Brutokasumimäär (%) = brutokasum/ müügitulu * 100

Puhasrentaablus (%) = puhaskasum/ müügitulu * 100

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = käibevara/ lühiajalised kohustused

ROA % = puhaskasum/ varad kokku * 100

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.