SUURE-JÜRI SEEMNEKESKUS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 491 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga aga komment

SUURE-JÜRI SEEMNEKESKUS OÜ hetkeolukord

Juba 491 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Suure- Jüri Seemnekeskus OÜ alustas tegevust 2001. a. 1. veebruarist .Peamised tegevussuunad on seotud teravilja kasvatamise, varumise ja vähesel määral ka selle töötlemisega. Teostame väikeloomapidajatele teravilja jahvatamist ja söödajahu müüki, teravilja kuivatamist ja säilitamist.

Varutud viljad realiseerime nii sööda- kui ka toiduviljana. Lisaks teraviljadele kasvatame ka õlikultuure ja kaunvilju. Järgnevatel aastatel on plaanis suurendada just taliteraviljade ja talvituvate õlikultuuride osatähtsust. Kasvatavate kultuuride liigiline koosseis peaks kujunema järgmiseks : 20% taliraps, 20% vahekultuurid, 20% talioder, 20% talinisu, 20% kaunviljad.

Tarvikute tarnelepingute suurim partner on Baltic Agro AS , kellega on olnud hea koostöö juba aastaid. Vähesemal määral teeme koostööd ka

Scandagra Eesti ja Linas Agroga. Saagi realiseerimislepingud on sõlmimisel Baltic Agro AS-ga rapsi ja kaunviljade müügiks. Söödateravilja realiseerime TÜ Rapteriga vahendusel, kuna koos müües on võimalik saada väikest hinnaboonust. Vahekultuure kasvatatakse vaid haljasväetiseks ja seda ei realiseerita.

2022. a. netorealisatsioon oli 438 275 eurot. Pidevalt on täiendatud tootmisparki. 2022 . aastal tegi oma esimese lõikussuve täiesti uus kombain.

Lähima kahe aasta jooksul on plaanis vahetada välja üks traktoritest. Kõik võetud laenu- ja liisingukohustused on täidetud graafikujärgselt.

2022. a. oli osaühingus põhikohaga tööl 3 inimest. 2023. aastal ei ole plaanis töötajate arvu suurendada ega vähendada. Töö hooajalisusest tuleneval lisatööjõu vajaduse tekkimisel on võimalik kasutada ka ajutist.palgatööjõudu.

Ka 2023 aastal tuleb hoolikalt kaaluda kas ja kui palju kasutada väetisi ja taimekaitsevahendeid, et aasta lõpuks ei tekiks kahjumit. Tuleb leida tasakaal vajaduste ja võimaluste vahel. Eelnevalt tuleks tasuda vanad võlad ja vähendada liisingukohustuste hulka.Samas investeeringute tegematajätmine ei tohiks oluliselt halvendada tootmistegevust, kuna eelnevad on võimaldanud teha kõik suuremad vajaminevad investeeringud. 2023. a. kestab PRIA toetuse tsükkel, mis võimaldab saada toetust tootmistegevuseks. Kõiki neid aspekte arvestades ja lootes , et ka ilm põllumeest soosib, peaks olema võimalik tegevust jätkata ka järgnevatel aastatel.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.