PÄRNAMÄE KALMISTU OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1099 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommente

PÄRNAMÄE KALMISTU OÜ hetkeolukord

Juba 1099 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 3 korda.

Tegevusaruanne 2022

Oü Pärnamäe Kalmistu asutati 2002 aasta augustis ja põhiliseks tegevusvaldkonnaks on Pärnamäe kalmistul haudade korrastused, hooldused, hauapiirded ja hauakivide valmistamine. 2002 a saime ka Ühispangalt laenu, mille eest ostsime Pärnamäe kalmistule hoone.

2003. a taotlesime Tallinna Ettevõtlusametilt stardiabi Pärnamäe kalmistul kivitöökoja tegemiseks ja saime positiivse vastuse.

2004. a oleme saanud katuse alla kontori ja tootmishoone, ees on uksed aknad ja nüüd on jäänud veel sisetööd. Eesti Energia suurendas meie elektrivõimsust ja vedas meile uued kaablid. Tegime korda ka oma veetrassi. Käesoleval aastal hakkame uues kontoris oma kliente vastu võtma kuid enne peame tegema reklaami, et kliendid meie asukohta oskaksid leida.

2005. a maksti juhatuse liikmele miinimumtasu. Et talvekuudel ei seisaks raha niisama pangaarvel otsustasime osa firma rahast viia börsile.

Ühispangast saime alla kaubelda laenuprotsendi. 2006. aastal tahame viia lõpuni ehitustööd ja eraldame seetõttu 76301 krooni eelmiste perioodide jaotamata kasumist. Tendents turul näitab konkurentsi kasvu, mistõttu ei eelda me käibemahu kasvu 2006. aastal.

2006. aastal toimus käibemahu kasv ja alates 2007 aastast hakkame käibemaksukohustuslaseks. Samuti ei tule me toime oma transpordiga ja ostame väikese veoauto.

2007. aastal tõusis käive hüppeliselt ja suures osas tänu sellele, et meie põhilisel konkurendil oli raskusi hauapiirete materjalide tarnetega. Ka oleme käima pannud hauakivide tegemise.

2008. aastal oleme teinud ettevalmistusi ja ostnud lihvitud hauakive mida talvel ja 2009. aastal müüma hakkame, majanduslik madalseis hakkas aasta lõpul rõhuma, kuid kuna meil puuduvad arvestatavad võlad pankadele ja tarnijatele loodame, et ka väiksema käibe juures tegutseb firma edukalt edasi.

2009. aasta kahjum on osaliselt tingitud majanduse madalseisust kui ka uue konkurendi juurdetulemisest Pärnamäe kalmistu naabrusse.

Jaanuaril, 2011 ühines Eesti Vabariik euroalaga ja võttis rahvusvaluutana kasutusele euro, mis asendas Eesti krooni. Sellest tulenevalt on raamatupidamiskohustuslane seisuga 1. jaanuar 2011 teostanud raamatupidamiskontode saldode ümberarvestuse, lähtudes valuutakursist 15,6466 krooni/euro. 2011. aasta raamatupidamise aastaaruanne on esitatud eurodes. Aruandes esitatud võrdlusandmed on Eesti kroonidest eurodesse ümber arvestatud üleminekukursiga 15,6466 krooni/euro. Kuna nimetatud kurss on ühtlasi ka varasematel perioodidel kehtinud fikseeritud vahetuskurss, ei tekkinud ümberarvestusest kursierinevusi.

Võrreldes 2012 aastaga on 2013 aastal käibe tõus olnud 20% ja 2014 aastal võrreldes 2013 aastaga on käibe tõus olnud 40 %.

Seoses sellega on kavas suurendada tööjõudu 2015 aasta suvehooajaks.

2015. aastal langes käive võrreldes 2014. aastaga 10%. 2015. aasta lõpus lõpetati paekivisokli tegemine Väo karjääris. Sellega seoses tellisime materjali niipalju, kui võimalik, et 2016 aasta alguses töökatkestust ei tuleks. Samuti käivad läbirääkimised teise soklikivi tarnijaga.

2016. aastal selgus, et meie põhiline materjalitootja Väo karjääris kolis ära Saaremaale ja rohkem seal soklikivi ei tehta. Otsime alternatiivmaterjale, milleks on graniidist ja betoonist hauakivirandid. Töömahud vähenesid, aga hinda tõstes suutsime käivet tõsta kolmandiku võrra.

2017. aastal oli meie ülesanne leida uuesti soklikivi tarnija, kelle ka leidsime. Uuendasime kodulehte ja autoparki. 2018. aastal on uuesti olemas meie põhimaterjal, paekivisokkel.

2018. aastal tuli Pärnamäe kontori kõrvale uus konkurent, kes pakub hauapiirdeid ja -kive. Seoses sellega ei ole loota käibe kasvu.

2019. aastal hakkasime tegema rohkem graniitpiirdeid ja leidsime Karjalast ka tarnija.

2020. aastal ostsime kraanaauto, mis on väga vajalik raskete kivide tõstmiseks. Koroonaaeg möödus suhteliselt valutult. Tegime siseruumides remonti.Tellisime Hiinast proovipartii kive, mis oleksid paekivisoklile alternatiivmaterjaliks. 2020. aastal vahetus Tallinna kalmistute haldaja, kelleks on nüüd Kadrioru Park. Sellega seoses tekkisid mitmed töölubade ja tasudega seotud juriidilised küsimused, mis said lahenduse õiguskantsleri sekkumisega. Järgmine aasta plaanime aastaringsele tööle võtta vähemalt ühe inimese.

2021. aastal on alalisele palgatööle võetud kaks inimest. Seoses tarneraskustega ootame ikka Hiinast piirdekive, mis lubatakse kindlasti 2022.

aasta kevadel kohale toimetada. Sellegi poolest tõusis 2021 aasta käive ca 30 %.

2022. aastal saime uuelt tarnijalt uusi piirdeid ja hauakive. Seoses sõjaga Ukrainas on lõppenud tarned Venemaalt ja raskendatud materjali vedu

Ukrainast. Selle tõttu oleme väga palju kaupa pidanud tellima mujalt, mistõttu oleme võtnud ka omanikulaenu.

Kuna meie territooriumile ei mahu tellitud materjal enam ära, oleme leidnud variandi suuremad ja raskemad graniitpiirded ladustada Muugal.

Konkurents on kasvanud seoses uute firmade turule tulemisega. Oleme seetõttu teinud kulutusi reklaamile ja tegelenud kodulehe värskendamisega. Samuti mõtelnud laienemise peale teistele kalmistutele ja püüdnud klientidele rohkem erinevat tüüpi hauapiirdeid pakkuda.

Elektrihindade suure tõusuga on meie tootmiskulud mõnevõrra tõusnud, aga oleme oma käivet 15 % võrra suutnud suurendada. Tööhulga kasvamisega seoses oleme võtnud tööle veel ühe inimese ja ostnud ka kaks väikest kaubikut.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.