ALUM OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 726 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 26 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommen

ALUM OÜ hetkeolukord

Juba 726 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 26 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

2022. aasta oli OÜ Alum (endine nimi: OÜ Balcony) majandustegevuses üheksateistkümnes. Majandusaasta ühtib kalendriaastaga. Ettevõtte põhitegevuseks lõppenud majandusaastal oli projektijuhtimise ja projekteerimise teenuse osutamine ettevõttele MetKon Alumiinium. Nimetatud ettevõttes on Alum OÜ-l 50% osalus. Kõrvaltegevusena jätkus 2018. aastal alustatud investeerimistegevus.

MetKon Alumiinium OÜ-le pakutava teenuse raames toimub objektide eelarvestus, objektide mõõdistus, projekteerimine ja projekti juhtimine kogu projekti vältel. Projektide sisuks on valdavalt alumiiniumist ja klaasist piirded eluhoonetele. Nimetatud valdkonnas omab ettevõtte asutaja kogemust üle 20a.

Ettevõte omab investeeringuid Balti börsiettevõtetes. Skandinaavia ettevõtete osalustest on loobutud. Samuti on investeeritud kasvuettevõtetesse läbi ühisrahastusplatvormi Funderbeam. Kui investeerimistegevuse alguses soetati ennekõike väärtusettevõtete aktsiaid, siis kapitali kasvu ja tootluse huvides on pearõhk edaspidiseks läinud kasvuettevõttetele.

2022. aastal olid osakute hinnad Funderbeamis tugevalt langustrendis. Aastaga kahanes ettevõtte investeeringute kogumaht Funderbeamis 50%. Põhustena võib välja tuua intresside tõus globaalselt, mis lööb eriti tugevalt kasvuettevõtteid, kes vajavad kapitali kasvamiseks. Samuti on

Funderbeam paljuski kaotanud oma algusaastate atraktiivsusest, millega on muuhulgas kaasnenud madal likviidsus. Langusest hoolimata ühtegi vabatahtlikku osaku müüki Funderbeamis ei tehtud, kuivõrd investeeringuid vaadeldakse pikaajaliselt, vähemalt 10 aastases perspektiivis.

2022 toimus Funderbeami platvormil ka märkimisväärne muudatus. Edaspidi ettevõtete avalikke rahakaasamisi enam ei korraldata.

Käesoleva tegevusaruande vormistamise ajal jätkuvad ärevad ajad ka „tavabörsidel“. Väärtpaberiturud on volatiivsed, nähtavus on halb.

Lõppenud majandusaastal kujunes Alum OÜ müügikäibeks 139 tuh. eurot, kahanedes 2021.aastaga võrreldes 62%. Käibelangus oli planeeritud seoses põhitegevuse muutusega.

Plaanid 2023. aasta kohta: (cid:127) Jätkata projekteerimise ja projektijuhtimise teenuse osutamist MetKon Alumiinium OÜle (cid:127) Jälgida olukorda börsidel. Uute investeeringute tegemisel ollakse ettevaatlikud.

2022. aasta lõpu seisuga ettevõttes üks põhikohaga töötaja, kellele arvestati töötasu 21 tuhat eurot. Ettevõtte juhatus koosneb ühest liikmest ning juhatuse liikmele tasu ei arvestatud. Majandusaasta lõppes 984 eurose kasumiga.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.