EST-CARTON OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 661 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga komment

EST-CARTON OÜ hetkeolukord

Juba 661 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Est-Carton põhitegevuseks on kaubandus- ja vahendustegevus, lainepapist pakendi turundamine ning müük Eestis ja lähiriikides. Lisaks esindame teatud tootjate huve siinse regiooni turgudel. Tegeleme uute pakenditüüpide väljaarendamisega, pakendi tootmiseks vajalike lõikematriitside ja trükikliseede ettevalmistamise ja valmistamisega.

2022. aasta märksõnadeks nagu ka varasematel aastatel olid jätkuvalt kliendibaasi kasvatamine ja regulaarselt pakendit kasutava püsiklientuuri loomine. 2014. aasta augustist alanud kriisist suhetes Venemaaga ja nn. Vene impordikeelust tulenevalt langesid oluliselt meie partnerite tarnemahud ja tervikuna langes ka Est-Cartoni käive.

Treaditsioonile kohaselt aastal 2022 aastal tarnitavate koguste langustrend jätkus. Võrreldes eelneva 2021. aastaga toimus käibelangus ligikaudu 20 protsenti.

Majandustulemust mõjutas kindlasti ka Ukrainas alanud sõda, mis muutis pakendimaterjali raskemini kättesaadavaks ning toob edaspidigi kaasa jätkuvat hinnatõusu ja kliendibaasi edasist ümberjägamise turgudel.

Majandusaasta tulem aastal 2022 jäi kahjumisse, mis kahjuks iga aasta suureneb. Oluline lisatulu tekkis muude tegevuste nagu kinnisvaraalaste tegevuste ja renditulude tõttu, millest järgnevatel aastatel saab ilmselt olulisem tegevus kui põhitegevus.

Endiselt loeme edaspidisteks prioriteetideks jätkuvalt kliendibaasi tugevdamist ning püsivate pikaaegsete tarnelepinguteni jõudmist nii tootjate- tarnijate kui ka klientidega. Aastal 2023 ja edaspidi tähtsustub järjest enam turundus- ja müügitegevust toetavate tegevuste arendamine.

Kliendid soovivad oma pakenditegevusealaselt partnerilt saada järjest enam täisteenust ja meie ülesanne on neile seda pakkuda.

Oluline on ka meie sisseostualase tegevuse mitmekesistamine. 2022.a. pakendi ja selle toormaterjali hinnatõus pidurdus. Seoses COVID19 ja

Ukraina sõja mõjudega langesid tarnemahud oluliselt, mis pakendimaterjali hinnatõusu pidurdasid. Konkurentsirohkel ja kahanevate mahtudega pakenditurul kõigile kohta lähiaastatel ei jää ja edasi liiguvad paendlikumad ja muutuvat turuolukorda paremini tunnetavad firmad.

2022 a. toimus kontsentreerumine ühele tarnijafirmale ja sellega koostöö tihendamisele.

Positiivne on tegevuskulude mõningane kahanemine, vaatamata endiselt toimunud turundus ja müügitegevusele.

Ka 2022. aastal jätkasime tööd müügikontori käimasaamiseks Tartus.

Rendipinnana kasutatav ja tulu tootev kinnisvara Tallinnas õigustas ennast igati. Ilmselt järgnevatel aastatel on mõistlik hoida seda rendipinnana tulu teenimas. Üldse on tuleviku plaanides suurendada renditava ja tulutootva kinnisvara osakaalu portfellis nii Eestis kui ka välismaal.

2022 aasta tegevuskahjumi 40,87 tuh eurot katame eelnevatel perioodidel teenitud kasumi arvelt.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.