LUNDEN FOOD OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 9924 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 69 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,7 punktiga ja kommen

LUNDEN FOOD OÜ hetkeolukord

Juba 9924 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 69 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,7 punktiga ja kommenteeritud 12 korda.

Tegevusaruanne 2022

Lunden Food OÜ, kes alustas tootmistegevust 2007. aastal Lunden Tootmine OÜ nime all, saavutas käesoleval majandusaastal käibe suuruseks 32 816 026 eurot (2021: 24 931 994 eurot).

Ettevõte toodab erinevaid jahutatud ja külmutatud valmistoite: täidetud leivad, salatid, sushi, pitsad, vormiroad, magustoidud ja muud toidud.

Lunden Food OÜ 2022 aasta majandustulemused olid loodetust kehvemad. 2022 majandusaastal saavutati oluline käibe tõus võrreldes eelmise aastaga, aga sellest ei piisanud ettevõtte kasumisse jõudmiseks.

Peamine käibekasv tuli Soome ja Eesti kaubakettidelt ning mugavuspoodidest.

Ettevõtte peamiseks turuks on olnud Soome kaubandusketid ja lennundusettevõtted ja reisilaevad Läänemerel, kuhu 2022 aastal turustati 78% kogu ettevõtte toodangust.

Kohalikule Eesti turule panustati oluliselt rohkem, Eestis müüdud toodang moodustas ca. 20% kogumahust. Suurimaks kliendiks koduturul on

Circle K Eesti AS bensiinijaamad.

Koroonakriis mõjutas tugevalt ettevõtte tootmismahte ja müügitulemusi. Samas suutis ettevõte tagada töötajatele töö, säilitada töökohad ning teostada planeeritud investeeringud.

2023 aasta eesmärgiks on väljuda kriisist uute klientide ja turgude leidmise kaudu kasumlikuna, hoides samaaegselt kulud kontrolli all.

2023 aasta planeeritav käive on 38 mlj. eurot ehk 16 % rohkem, kui 2022 aastal.

Makromajanduslikud arengud võivad mõjutada ettevõtte tegevuskeskkonda erinevates suundades. Positiivselt mõjub majanduskasv ja ka tööjõu lisandumine, negatiivselt hindade kiire kasv. Loodetavasti taastub vahepealsest madalseisust ka turismi- ja toitlustussektor. Ootame kõige rohkem olukorra stabiliseerumist, mis võimaldaks taastada ettevõtte ühtlase, võimalikult vähese hooajalisuse mõjuga tegutsemise.

Jätkub suund investeerida tootmise efektiivsuse tõstmisesse ja ettevõtte tehnoloogia uuendamisse – 2023 aastal on planeeritud investeeringuid 585 tuhat eurot. (2021: 429 tuhat, 2022: 647 tuhat). Kui viimastel aastatel on investeeringud olnud pigem asendusinvesteeringud (amortiseerunud seadmete asendamiseks), siis alates 2022 aastast on oluline osa ka tootmise laienemist toetavatel investeeringutel.

Lunden Food OÜ pöörab järjest enam tähelepanu oma tegevusega kaasnevate sotsiaalsetele ja keskkonnamõjude jälgimisele ning vastutustundliku ja jätkusuutliku tegutsemise arendamisele.

Aastast 2020 oleme liitunud EcoVadis-ega, esimesel aastal olime pronksi tasemel, 2021 aastal saavutasime hõbetaseme. 2023 aastal proovime säilitada hõbetaset, fookuses on süsiniku jalajälje vähendamine.

Ettevõttes töötas keskmiselt 322 põhikohaga töötajat (2021: 317). Tööjõukulud olid kokku 4 501 463 eurot, millele lisandusid sotsiaalmaksukulud 1 481 158 eurot (2021: tööjõukulud 4 002 195 eurot, sotsiaalmaksukulud 1 323 785 eurot).

Ettevõtte tegevus on avatud erinevatele finantsriskidele: intressimäära risk, likviidsusrisk ja valuutakursside muutumisega seonduvad riskid.

Intressimäära risk kasvab, kui üldised intressimäärad hakkavad tõusma. Eelnevatel majandusaastatel teenitud kasum on ettevõtte poolt jaotamata ja investeeringud on tehtud omavahenditest. Ka 2023 majandusaastal on riski vähendamise eesmärgil plaanis investeerida vaid omavahendeid kasutades.Ettevõttel ei ole laenukohustusi, mistõttu hindab juhtkond krediidiriski mitteoluliseks.

Juhtkonna hinnangul ettevõttel otseseid likviidsusprobleeme ei teki, kaudsete likviidsusriskide vähendamiseks on eesmärgiks tõhustada debitoorse võlgnevuse jälgimist.

Lunden Food OÜ ei osta ise toorainet kolmandatest riikidest, küll aga oma tarnijate kaudu. See tähendab, et kaudselt on ettevõte avatud ka valuutakursside muutustest tulenevatele mõjudele.

24.02.2022 alustas Venemaa sõda Ukrainaga. Juhtkonna hinnangul avaldab sõda kaudselt mõju ettevõtte tegevusele. Oluliselt on halvenenud olukord nii tooraine kättesaadavuse osas, kui ka on juba tõusnud ja tõusevad veelgi toorainehinnad. Seoses kokkulepitud piirangutega Venemaa energiakandjate ostul (nafta ja gaas) on kallinenud transpordihinnad, samuti elektri- ja küttehinnad.

Olulisemad finantssuhtarvud:

Ärirentaablus (%) = ärikasum / müügitulu * 100 2022: -0,66 % 2021: -1,94 %

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.