MAGNUM LOGISTICS OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 3405 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 90 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga komme

MAGNUM LOGISTICS OÜ hetkeolukord

Juba 3405 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 90 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Magnum Logistics OÜ peamisteks tegevusaladeks on ravimite, sh veterinaarravimite käitlemine, transporditeenused, logistilised teenused ja ekspedeerimine ning tööstus- ning toidukaupade jae- ja hulgikaubandus mittelitsentseeritavatel tegevusaladel.

Magnum Logistics OÜ osutab mitmesuguseid kauba käitlus- ja hoiustamisteenuseid peamiselt Magnumi kontserni hulgikaubandusettevõtjatele (98% ulatuses käibest (2021/22: 94%)).

Magnum Logistics OÜ tegutseb renditud hoones Vae 16 Laagri, Harjumaa, kus võetakse vastu tarnijatelt saabuv kaup, käideldakse seda ning väljastatakse vastavalt klientide tellimustele. Kaup kuulub hulgikaubandusettevõtjatele ja on võetud OÜ Magnum Logistics poolt vastutavale hoiule. OÜ Magnum Logistics rendib jaotusvedude teostamiseks vajalikku kaubikuteparki, jaotusvedude teostamiseks ostetakse ka sisse teenust lepingupartneritelt. Kaubad viiakse klientidele vastavalt kokkulepitud veograafikutele. Ladu töötab tööpäevadel ja pühapäeval kahes vahetuses. Lisaks rendib Magnum Logistics OÜ laopinda Tänassilma tehnopargis Jälgimäe teel. Seal käideldakse peamiselt veterinaarseid kaupu ning söötasid.

2022/23 aastal oli Magnum Logistics OÜ tööjõukulu kokku koos sotsiaalmaksudega 4 799 tuhat eurot (2021/22 aasta: 4 317 tuhat eurot), sealhulgas juhatuse liikme tasu 87 tuhat eurot (2021/22: 82 tuhat eurot). Aasta keskmine töötajate arv oli 214 inimest (2021/22: 197). OÜ Magnum Logisticsi aruandeperioodi tulemust mõjutas järjest suurenev palgasurve koos kvalifitseeritud tööjõu puudusega.

Magnum Logistics OÜ-le on väljastatud Ravimiameti poolt ravimite käitlemiseks ja töötlemiseks vajalikud tegevusload. Ravimite töötlemiseks on Ravimiamet väljastanud ka GMP (ravimitootjate hea tootmistava) litsentsi. Magnum Logistics OÜ kvaliteedisüsteemi toimivust on hinnatud ka mitmete ravimitootjate auditite käigus, mille tulemusena on Magnum Logistics OÜ kvaliteedisüsteem ning protsessid tunnistatud nõuetele vastavaks.

Antud majandusaastal kasvas lemmikloomatoodete käitlemise maht. Jätkusid kaubatarned Läti ja Leedu lemmikloomapoodidele.

2023/24. aasta tuleb prognooside kohaselt sarnane eelmisele aastale, hinnanguliselt teenuste maht kasvab mõnevõrra. Ravimite käitlemise osas 2022/23. aasta muudatusi ei toonud - riiklikud ning äripartnerite poolt esitatud nõuded kauba käitlemisele on suures osas püsinud muutumatutena. Sama olukord jätkub ka aastal 2023/24. Sarnaste tingimuste püsimine välistab suuremate muutuste vajalikkuse äriprotsessis 2023/24. aastal.

Juhtkonna hinnangul ei ole vaatamata muutunud majanduskeskonnale ettevõtte krediidirisk varasemaga võrreldes oluliselt muutunud.

Samuti on ettevõtte juhtkonna hinnangul ettevõtte likviidsusrisk väike ning suudetakse täita oma kohustusi võlausaldajate ees. Kuna ettevõtte äritegevus toimub sisuliselt täies mahus eurodes, siis tavapärases mõistes valuutarisk on marginaalne ning võimalike valuutariskide maandamise tehinguid ei sõlmita. Seisuga 30.04.2023 oli intressi kandvaid kohustusi 160 tuhande euro eest, mille tagasimakse tähtajad ei ületa viite aastat ning intressimäärad ei muutu olulisel määral. Seega on intressiriskid ettevõtte jaoks ebaolulised.

Ravimite, apteegikaupade, haiglatarvikute ja lemmikloomatoodete käitlemise hooajalisuse mõju Magnum Logistics OÜ äritegevusele on tagasihoidlik. Erinevate kaubagruppide käitlemismahtudes on küll mõningased hooajalised muutused kuid üldine käitlemise maht muutub vähe. Samas Ukraina-Vene sõda ning kiire inflatsioon on põhjustanud majanduskeskkonna halvenemise, mis omakorda võib tulevikus mõjutada ettevõtte majandustulemusi.

Covid-19 viiruse mõju ettevõtte igapäevasele tegevusele on muutunud marginaalseks. Suvepuhkuste perioodil kasutatakse lisaks oma töötajatele ka ajutist tööjõudu, mis avaldab positiivset mõju ühiskonna tööhõivele.

Magnum Logistics OÜ on aktiivselt tegelenud toimepidevuse tõhustamisega uuendades protsessikirjeldusi, suurendades tehnosüsteemide töökindlust ning lisades tagavarasüsteeme.

Magnum Logistics OÜ tegevuse keskkonnamõju on vähene ning koosneb hoonete kütmisel kasutatava maagaasi põlemisjääkidest ning diiselkütust kasutavate kaubikute heitgaasidest. Ettevõte juhendub oma keskkonnaalases tegevuses Eesti rohepöörde tegevusplaanile 2023-2025. Lisaks otsestele ärilistele eesmärkidele pöörab ettevõte tähelepanu veel innovatsioonile, panustamisele ühiskonda ja töötajate arendamisse ning tööjõu võrdse kohtlemise kaasaegsetele põhimõtetele.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.