ELEKTRUM EESTI OÜ

3
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 7760 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 77 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga ja kommen

ELEKTRUM EESTI OÜ hetkeolukord

Juba 7760 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 77 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga ja kommenteeritud 57 korda.

Tegevusaruanne 2022

Elektrum Eesti OÜ on juhtivaid elektrienergia jaemüüjaid Eestis, mis tegutseb kõikides kliendisegmentides. Ettevõte kuulub Latvenergo gruppi, mis on üks juhtivaid energiatarnijaid ja rohelise energia tootjaid Baltikumis. Kontserni ettevõtted teenindavad Baltikumis kokku 744 000 klienti ja kontserni energiatootmisest 60% pärineb taastuvatest energiaallikatest.

Elektrumi eesmärgiks on anda ühiskonnale kasvuenergiat. Meie ülesanne on hoolitseda oma klientide tänaste vajaduste eest, võttes samas arvesse mõju tulevastele põlvkondadele. Edendame energiatööstuse arengut, pakkudes sõbralikke, uuenduslikke ja jätkusuutlikke lahendusi.

Ettevõtte tootevalikust moodustab põhiosa elektrienergia jaemüük koduklientidele ja äritarbijatele, mida täiendab gaasienergia, päikeseenergia, kütte- ning elektriautode laadimislahendused.

Elektribörsi Nord Pool andmetel kujunes 2022. aastal Eesti piirkonna keskmiseks börsihinnaks 192.82 eurot megavatt-tunni kohta (kasv 122%) ning augustis saavutas hind rekordilise 361.75 eurot megavatt-tunni kohta (ühel tunnil max 4000 eurot). 2021.

aastal oli piirkonna keskmine hind 86.73 eurot megavatt-tunni kohta.

2022. aastal tarbiti Eestis elektrit 5.8% vähem võrreldes eelneva aastaga, tarbimismaht kahanes 8.9 teravatt-tunnilt 8.4 teravatt-tunnini. Tarbimismahu languse tingisid peamiselt ettevõtetele ja kodutarbijatele järsult kasvanud energiakulutused. 24.

veebruaril alanud Vene Föderatsiooni täiemahulise sõjaga Ukrainas ja sellele järgnenud maagaasi tarnekindluse puudumisest tingitud ülikiire gaasi hinnatõus mõjutasid elektrienergia tootmishindu Euroopas, Põhjamaades ja Balti riikides kogu 2022 aasta vältel. Euroopa Liidu nõukogu leppis ülemääraste gaasihindade ohjeldamiseks kokku ajutistes meetmetes. Turukorrektsiooni meetmed rakenduvad alates 15. veebruarist 2023 üheks aastaks, millega kehtestatakse TTFile üle 180 euro/MWh puhul hinnapiirang, kui hinnavahe LNG võrdlushinnaga ületab maailmaturul 35 eurot/MWh. Lisaks püsisid kogu aasta jooksul kõrged CO2 hinnad (detsembri lõpu seisuga 84.4 eurot tonni kohta), mis tõstavad kogu fossiilsetel energiaallikatel toodetava elektrienergia hinda. Detsembris leppis Euroopa Liit kokku ka peamistes saastekvootide turu reformides: tööstus- ja elektritootjad peavad 2030. aastaks vähendama heitkoguseid 62%; tööstusele eraldatavad tasuta saastekvoodid asendatakse piiril kohaldatava süsinikdioksiidi kohandusmehhanismi (CBAM) abil järk- järgult süsinikumaksuga.

Eestis kehtestati elektriarvetele hinnapiir perioodil jaanuar 2022 – märts 2022, millest üle jääva osa kompenseeris riik eratarbijale automaatselt. Hinnapiiriks oli kodutarbijatele 12 senti/kWh (käibemaksuta) elektritarbimisele kuni 650 kW kuus.

Elektri võrguteenuse kulu kompenseeriti 100% ulatuses ettevõtetele ja asutustele perioodil jaanuar 2022 kuni märts 2022. Perioodil oktoober 2021 kuni märts 2022 hüvitati elektri võrgutasu 50% ulatuses kõigile elektritarbijatele. Kõigile kuni keskmise sissetulekuga peredele hüvitati ka gaasi- ja küttearvete hinnatõus perioodil september 2021 kuni aprill 2022. Elektriaktsiis on 1,0 senti/kWh, varasema 4,47 senti/kWh asemel.

Täiendava riigipoolse valikmeetmena käivitati 2022. aasta oktoobris universaalteenus kodutarbijatele ja korteriühistutele (kehtib kuni 30. aprill 2026), mis aitaks tarbijatel maandada riske ja leevendada potentsiaalseid elektri hinnatõuse. Novembris laienes

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Päikesepaneelid

Päikesepaneelid ja päikeseenergia. Mis on päikeseelektrijaamade ja päikesepaneelide eelised? Päikesepaneelide tasuvus.
ssb.ee
Päikesepaneelid ja päikeseenergia. Mis on päikeseelektrijaamade ja päikesepaneelide eelised? Päikesepaneelide tasuvus.

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.