BALTIC GARDEN GROUP AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 584 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 37 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommen

BALTIC GARDEN GROUP AS hetkeolukord

Juba 584 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 37 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

AS Baltic Garden Group on aastal 2011 asutatud aktsiaselts, mis tegeleb aiamööbli ja sisemööbli hulgimüügiga Euroopa turgudele (EMTAK 2008 46471).

Sellise äritegevuse raames ostetakse allhankijatelt vastavalt tellimustele valmis aiamööblit ning toimetatakse need edasi tellijani. Nimetatud äritegevus nõuab head logistilist taipu ja peensusteni paika pandud ajakavasid. Olulisi investeeringuid selline hulgimüük ei nõua. Lõpptarnija jaoks laadimisteks ei ole tarvis spetsiaalset laopinda, vaid piisab allhankija juurde transpordi korraldamisest.

Ettevõtte tegevus 2022 aastal toimus analoogselt varasemate aastatega. Tegevus on hooajaline, põhimüük toimub kevad-suvisel perioodil (seotud kaupade iseloomuga - aiamööbel). Samas võis täheldada ka klassikaliste suuremahuliste aiamööbli tellimuste (suured kogused jaekettide vaheladudesse) langust 2022 aasta kevadhooajaks.

Küll aga on paljud jaemüüjad kolinud müügiga internetti, mis oma mugavuse tõttu (vaik-ost-kuller kaubaga koju) on muutumas järjest populaarsemaks. Hetkel ongi turgudel nn. "üleminekuperiood", mille käigus oluline osa klientidest loobub reaalses poes käimisest ja teeb oma ostud virtuaalselt. Mahtude suurendamiseks on vajalik sisenenda ja kindlustada oma positsioone eelkõige just interneti-müügi valdkonnas ja täiustada nomenklatuuri. Aastal 2022 jätkus ja stabiliseerus müügitegevus läbi Rootsi vahelao, kust tarniti tooteid postimüügifirmade klientidele. Tegemist on stabiliseeruva turuosaga BGG tegevuses. Ettevõtte nomenklatuuris on palju kaupu, mis tarnitakse tootjatelt Aasiast (sealhulgas nii rotangist aiamööbel, kui ka täispuidust sisemööbel). Nimetatud kaubaartiklite soetamiseks kasutatakse emaettevõtte finantseeringut. Tulevikus on plaanis sellist müügitegevust laiendada ja kaasata finantseerimiseks ka pangad.

Aastaks 2023 võib prognoosida aiamööbli tellimuste vähenemist 2022 aastaga võrreldes seoses inimeste suurte kulustega energiale sügis-talvisel perioodil ja ebakindlusega, mida on toonud turgudele Venemaa sissetung Ukrainasse.

Tulud, kulud, kasum 2022. aastal moodustas AS Baltic Garden Groupi müügitulu 1,24 miljonit eurot. Müügitulust 99,9% moodustas müük

Eesti piirest väljapoole. Kaup liikus põhiliselt tellijateni Rootsi Kuningriiki ja Leetu.

AS Baltic Garden Groupi kasumiks kujunes 57,6 tuhat eurot.

Peamised finantssuhtarvud: 2022 2021

Müügitulu 1 244 975 1 462 268

Tulu kasv % -15% 9%

Puhaskasum 57 584 80 232

Kasumi kasv % -28% 256%

Müügitulu puhasrentaablus % 5% 5%

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (current 2,85 4,36 ratio)

Likviidsuskordaja (quick ratio) 0,54 2,57

Võlakordaja 0,35 0,23

Omakapitali kordaja 0,65 0,08

ROA (return of assets) % - kogukapitali 6% 11% puhasrentaablus

ROE (return of equity) % - omakapitali tootlus 9% 14% (puhasrentaablus)

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.