THREOD SYSTEMS AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 12 845 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 31 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja komm

THREOD SYSTEMS AS hetkeolukord

Juba 12 845 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 31 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Threod Systems OÜ on asutatud 3. augustil 2012. a ning on äriregistrisse kantud registreerimisnumbriga 12323903. Threod Systems OÜ osanikeks on osaühing Rabatti (99,4%), Hevi OÜ (0,3%), Threod Systems OÜ (0,2%) ja Threod OÜ (0,1%). Threod Systems on kaitsetööstuse valdkonnas tegutsev Eesti tehnoloogiaettevõte, mis arendab ja toodab mehitamata õhusõiduki süsteeme ja alamsüsteeme.

Ettevõtte tootmishoone asub Lubja külas, Viimsi vallas.

Ülevaade majandustegevusest 2022. aastal 2022. aastal mõjutas ettevõtte majandustegevust kõige enam 24.02.2022 alanud Venemaa suuremahuline agressioon Ukraina vastu. Sellest tulenevalt suurenes Ukrainal otsene vajadus vaatlusdroonide vastu lahingutegevuses kasutamiseks. Mitmed Euroopa riigid suunasid täiendavaid ressursse kaitsealastesse eelarvetesse, mistõttu kiirenesid ka mõned ostuprotsessid ning ettevõtte kliendiportfell suurenes kolme uue NATO riigi võrra, kes võtsid Threod Systems OÜ tooted oma kaitsejõudude varustusse. Aasta viimase kvartali peamiseks märksõnaks oli tootmisvõimekuse kasvatamine, mis saab kindlasti olema suurimaks väljakutseks ka järgneval aastal.

Ettevõtte käive oli 2022. aastal 6 884 tuhat eurot, mis oli 2,3 korda suurem, kui eelmisel aastal (2021: 2 967 tuhat eurot).

Ettevõtte aruandeaasta kasum oli 58 tuhat eurot (2021: kahjum 2 521 tuhat eurot).

Eesti Kaitse- ja Kosmosetööstuse Liit tunnustas Threod Systems OÜ’d tiitliga „Aasta Kaitsetööstusettevõte 2022“, samuti kuulus ettevõte Startup

Estonia poolt kaitsetööstuse ettevõtete kategoorias auhinna nominentide hulka.

Peamised tegevusvaldkonnad, toote- ja teenuste grupid

Ettevõte arendab ja toodab mehitamata õhusõiduki süsteeme ja alamsüsteeme ning tegutseb globaalsel kaitsetööstuse ja julgeoleku turul, kus üldine nõudlus kasutatava tehnoloogia järele suureneb. Uued kasutatavad tehnoloogiad on valdavalt seotud infotehnoloogiliste arengutega ning seetõttu mõju ökoloogilisele keskkonnale ei ole.

Valuutakursside ja intressimäärade muutumise risk

Tehingud tarnijate ja klientidega toimuvad valdavalt eurodes, mistõttu on valuutakursi risk madal. Mõningal määral toimuvad ostutehingud ka

USA dollarites, mille kurss on majandusaastal samuti suhteliselt stabiilne olnud.

Investeeringud 2022. majandusaastal investeeriti põhivaradesse 732 tuhat eurot, millest suurim osa kulus uute toodete arendamisesse, kuid soetati ka seadmeid ja sõidukeid.

2023. majandusaastaks on planeeritud investeeringuid suurusjärgus 500 tuhat eurot, millega soetatakse tootmis- ja testimisseadmeid ning arendatakse uusi tooteid.

Omakapital 2022. aaastal suurendati osaühingu osakapitali 18 320 eurolt 481 680 euro võrra kuni 500 000 euroni uute osade välja laskmise teel. Ettevõtte negatiivne omakapital viidi Äriseadustikuga vastavusse 2022. aasta alguses sissemaksetega vabatahtlikku reservi.

Eesmärgid järgmiseks aastaks 2023. aasta peamisteks eesmärkideks on kasvatada jätkusuutlikku tootmisvõimekust ning kohandada juhtimisstrukutuur uutele oludele. Kavas on välja töötada mõned uued tooted elektro-optiliste vaatlusseadmete osas ning täiustada mehitamata lennuvahendit mitmes aspektis, parandades toote funktsionaalseid omadusi klientidelt saadud tagasiside alusel.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.