MÄNNIKU TERAVILI OÜ

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 3970 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 13 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 1,8 punktiga aga komme

MÄNNIKU TERAVILI OÜ hetkeolukord

Juba 3970 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 13 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 1,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Männiku Teravili majandusaasta aruanne kajastab perioodi 01.01.2022-31.12.2022 majandustegevust.

OÜ Männiku Teravili 2022 aasta müügitulu oli 8 578 069,- eurot, müügitulu kasvas võrreldes 2021 aastaga oli 81 %.

Müük realiseeriti kõik Eestis.

Müügitulust moodustas põllumajanduslik toodagu müük 74 % .

OÜ Männiku Teravilja keskmine töötajate arv oli 10. Ettevõtte tööjõukulud oli 209 861,- eurot.

OÜ Männiku Teraviljal on ka tütarettevõte OÜ Pajusti Kuivati, millel pole majandustegevust.

OÜ-l Männiku Teravili pole välisriigis registreerituid filiaale, ega ei plaanita seda ka lähitulevikus teha.

Ettevõtte põhiliseks suunaks on rapsi, nisu ja odra müük. Lisaks müüme natuke hernest, uba ja kaera.

Ettevõte toodab ka silo, mida müüb piimafarmidele oma maade lähedal.

Ettevõtte otsustas 2020 aastal elektritootmisse siseneda, investeerids sinna ligikaudu 1 miljon eurot, mis 2022 aastal oli tulus äri, kuna elektri hind oli kõrge.

Lisaks tegeleb ettevõte viljavõtu hooaja väliselt transportteenusega, 2022. aastal oli selle teenuse müük väike, aga kuna investeerisime transportvahenditesse, siis peaks kasvama ka müügitulu.

2022 aastal oli vilja hind kõrge, aga kõrge oli ka gaasi hind ja sellega seotud kulud, olles 4 korda kallimad, kui möödunud majandusaastal.

Ettevõte on teinud investeeringuid põllumassiivi suurendamiseks, tehnikat uuendatakse ka enamasti siis, kui müüja poolt ettenähtud töötunnid täis saavad, mille järgi tehnika vahetatakse välja uuema vastu. Juhtkonna hinnangul on paljude rendilepingute puhul tegemist tavalise kasutusrendiga.

Firma arendab soetatud või renditud kinnistutel jõudu mööda rohumaid, võimalusel võetakse muu maa kasutusele ka põllumaana. Olulisi uurimis- ja arendustegevuse projekte ei ole.

Teraviljakasvatuses sõltub äritulem suuresti ka ilmast. 2022 aasta oli kliima mõttes meile soodne, viljahind kasvas, aga kasvasid oluliselt ka energia hinnad.

Majandusaasta aruande valmimise perioodil võib öelda, et taliviljad on talvitunud hästi, aga viljamüügihinnad on oluliselt langenud. 2023. aasta majandustulemused tulevad kehvemad, kui 2022 aastal.

Kahjuks on tõusnud ka euribor, millega seoses tuleb firmal 2023 aastal maksta umbes veerand miljonit intressi rohkem kui 2022 aastal.

Ukraina sõda tõstis küll väetise, kütuse ja gaasi hinda, aga paralleelselt tõusis ka vilja hind, seega hindame sõja mõju väikeseks.

Viljamüügiga tegeleva ettevõtte majandustulemused on väga tsüklilised – peamine müügitulu tekib pärast saagi koristamist suve lõpus ja sügisel, samas kulud tekivad aasta vältel erinevatel aegadel seoses maa harimisega, külvamise, koristamise, kuivatamise jms-ga.

Firma majandustegevust ei saa pidada keskkonnasõbralikuks, kuna väetame ja mürgitame põldusid, aga teeme seda normide piires,

Keskkonnaamet kontrollib vähemalt korra meie tegevust.

Kuna euribor on palju tõusnud, on see hakanud avaldama mõju ka meie majandustegevusele. 2023 aasta juulis taotlesime juurde pangast käibekrediiti 400 000,-, mis ka panga poolt rahuldati. See aitab kindlasti maksta meil võetud kohustusi klientide ees.

Valuutakursid ja börsikursid meie ettevõtet ei mõjuta.

Juhtkonna hinnangul on ettevõte jätkuvalt tegutsev ning suudab jätkata tegutsevana järgmistel perioodidel.

Finantssuhtarvud ja nende arvutamise metoodika, numbrid on toodud esmalt 2022 ja 2021 kohta.

Enne finantssuhtarvude vaatamist soovitame lugeda lisa likviidsuse kommentaari.

Maksevõimekordaja (käibevarad/lühiajalised kohustused: 0,96 ja 0,26

Võlakordaja (kohustused kokku / omakapital): 2,90 ja 3,63

Puhasrentaablus (puhaskasum/ müügitulu*100): 11,86 % ja 9,33

Müügitulu kasv (Müügitulu 2022-müügitulu 2021/müügitulu 2021*100) 80,68 % ja -4,14

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.