THINNECT OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1638 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja komment

THINNECT OÜ hetkeolukord

Juba 1638 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteeritud 3 korda.

Tegevusaruanne 2022

Thinnect OÜ pakub asjade interneti kommunikatsioonitehnoloogial põhinevaid targa hoone ja targa linna tehnoloogiaid ja tooteid. Thinnect OÜ tehnoloogia ja toodete peamine eelis on nende lihtne paigaldatavus ja hallatavus, mis minimeerib lahenduste kogukulu ning maksimeerib väärtuse klientide jaoks.

Thinnect OÜ poolt pakutav rakenduste- ja kommunikatsioonitehnoloogia on ennast rakendustes tõestanud üle 15 aasta, põhinedes tehnoloogial, mis töötati välja ettevõttes Defendec OÜ. Thinnect OÜ loodi Defendec OÜ jagunemisel aastal 2015, kui ettevõtte omanikud otsustasid arendatud tehnoloogiat rakendada uutes valdkondades.

2022.a. jooksul jätkas Thinnect oma tehnoloogia täiendamist ning samuti jätkati ka baastehnoloogia komponentide edasi arendamist, tagamaks, et Thinnecti tehnoloogia on maailma parim omataoline tehnoloogia, säilitades seeläbi oma pikaajalist konkurentsieelist.

Thinnecti müügitulu aastal 2022 oli 365 156 eurot ning muud äritulud olid 500 790 eurot, arenduskulusid kapitaliseeriti summas 943 622 eurot.

2022 kasumiks oli 263 434 eurot. Käiberentaablus (e puhaskasumi marginaal) aastal 2022 oli 72%. Aastal 2021 oli Thinnecti müügitulu 724 573 eurot, kasum 349 262 eurot ning käiberentaablus 48%.

2022. aastal katkestas Thinnect läbirääkimised investeeringu osas strateegilise investoriga Senya, investeeringu eesmärgiks oli Thinnecti tehnoloogia viimine Hiina turule.

2022. aastal jätkas Thinnect ka koostööd prantsuse ettevõttega EAS Solutions, mis pakub energiatõhususe lahendusi Prantsusmaal ning selle lähiriikides. EAS Solutions müüb Thinnect poolt tarnitud terviklahendust oma kaubamärgi all. EAS Solutions teostas 2022. aastal esimesed suuremad Thinnecti lahendusel põhinevad projektid. EAS Solutions tegi ka tellimuse 2000 valgusti kontrollerile, mis näitab ettevõtte usku

Thinnecti tehnoloogiasse.

Kasutades EAS Solutions projekti kogemust jätkab Thinnect teiste White-label klientide kaasamisega, kes saaksid konkurentsieelise Thinnecti tehnoloogia kasutamisest.

Thinnect lõpetas 2022. aastal edukalt koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga Nutika Spetsialiseerumise programmi projekti ISC2PTII (Intelligent

Smart City and Critical Infrastructure Protection Technologies II). Antud projekti eelarve oli €1,1M ning projekt sai Eesti Teadusagentuuri poolt toetust kogusummas €766,500. Antud projekti kontekstis arendas Thinnect koostöös TTÜ teadlastega Targa Linna sensortehnoloogiat, mis rakendab tehisintellekti (Artificial Intelligence - AI) ja masinõpet (Machine Learning - ML) sensorite võimekuse tõstmiseks. Loodud sensortehnoloogiad kombinatsioonis Thinnecti võrgutehnoloogiaga pakuvad selgeid konkurentsieeliseid, näiteks madalam seadmete, paigalduse ning halduse hind.

2022. aastal lõpetas Thinnect edukalt koostöös Tartu Ülikooli, NATO CCDCOE, Elisa Eesti ja ettevõttega Cybexer projekti CIISIM raames Eesti

Vabariigi Kaitseministeeriumile küberharjutusväljaku laienduse loomise. Thinnect tarnis Kaitseministeeriumile Nokia 5G võrguseadmed, mis ka edukalt tööle rakendati, luues seeläbi regiooni esimese standalone 5G võrgu. Projekti raames käivitasid Thinnecti insenerid 5G tehnoloogial põhineva kriitilise infrastruktuuri testkeskkonna.

2022. aastal arendas Thinnect Tallinna Tehnikaülikooliga koostöös automaatset hoonete energiaklassi ning sisekliima klassi määramise lahendust. Lahenduse arendus toimus projekti DigiAudit raames. Thinnect arendas hanke raames DigiAudit lahendusele kasutajaliidese, mis on mõeldud hoonega seotud erinevatest allikatest pärinevate suurandmete kogumiseks, hoidmiseks, visualiseerimiseks ning analüüsiks. DigiAudit projekt on Targa Linna tippkeskuse FinestTwins poolt rahastatav projekt. DigiAudit lahendus annab hoonete haldajale ülevaate tema portfellis olevate hoonete kohta, aidates tuvastada võimalusi hoonete energiatõhususe parandamiseks, säilitades samas normidekohase sisekliima kvaliteedi. Thinnect plaanib jätkata koostööd selles valdkonnas nii FinestTwinsi kui Tallinna Tehnikaülikooliga.

2022. aastal jätkas Thinnect OÜ oma lahenduste arendust ja nende lahenduste müüki kohalikele ja lähiturgudele, seda nii Targa Linna kui ka

Targa Hoone valdkondades.

Thinnect jätkas oma hoonete sisekliima jälgimise lahenduse airPurity müüki, mis võimaldab jälgida ruumide sisekliimat suure granulaarsusega ning visualiseerida ruumide sisekliima andmeid ruumides viibijate nutiseadmetel.

2022. aastal alustas Thinnect koos kahe partneriga Prantsusmaalt tööd Eurostars programmi projektis FacilityMistAI. Projekti eesmärgiks on tehisintellekti meetodite arendamine hoone süsteemide juhtimiseks maksimaalse energiatõhususega. Projekti tehniline juhtroll on Thinnectil.

Usume, et projektis arendatavad tehisintellekti meetodid annavad Thinnectile selge turueelise hoonete energiatõhususe valdkonnas. Thinnecti eelarve antud projektis on 385 000 eurot, millest toetus on 231 000 eurot.

2022. aastal rakendas Thinnect oma hoone juhtimise lahenduse prototüübi tööle esimeste klientide juures. Thinnecti hoone juhtimise lahendus andis juba esimesel aastal väga positiivseid tulemusi, tuues mõningatel juhtudel energiasäästu 50%. FacilityMistAI projekti raames arendatakse hoone juhtimise lahenduse võimekust edasi, parandades selle paigalduse lihtsust ja kasutajakogemust.

2022. aasta müügikäive oli madalam, kui 2021 aastal, mille põhjuseks oli mitmete projektide lõppemine ning koostöö lõpetamine Hiina partneritega. Ettevõtte suuna muutus ja keskendumine uute hoonete energiatõhususega seotud toodete arendusele muutsid 2022. aasta

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.