BVT CAPITAL OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 286 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,8 punktiga aga komment

BVT CAPITAL OÜ hetkeolukord

Juba 286 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

BVT Capital OÜ asutati märtsi kuus 2016. aastal. Emaettevõtjal BVT Capital OÜ 2022.a. majandustegevust ei toimunud. BVT Capital OÜ-u grupp on tegev kahes põhivaldkonnas: enda kinnisvara üürileandmine ja veevarustus- ja kütteseadmete ning nende koosteosade hulgimüük, milles ettevõte on saavutanud kindla turuosa. Toodete nomenklatuuri kuuluvad konditsioneerimis-, ventilatsiooni ja külmaseadmed ning nn sandwich tüüpi paneelid. Toodete sortiment 2022. aastal võrreldes 2021 aastaga ei muutunud.

BVT Capital OÜ on koostanud konsolideeritud raamatupidamise aastaaruande. Käesolevas aruandes on

BVT Capital OÜ-u ja selle tütarettevõtjate finantsnäitajad konsolideeritud rida-realt.

BVT Capital OÜ-u grupi emaettevõtja on BVT Capital OÜ. Gruppi kuulub lisaks viis tütarettevõtjat. Seisuga 31.12.2022 omas BVT Capital OÜ olulist osalust järgmistes äriühingutes:

Asukohamaa osalus 31.12.2022 osalus 31.12.2021

BVT Invest OÜ Eesti 66,75% 66,75%

UAB BVT Partneriai Leedu 66,75% 66,75%

OÜ BVT Partners Eesti 66,75% 66,75%

SIA BVT Partneri Läti 66,75% 66,75%

Hong Kong MDV Electric Sales Ltd Hong Kong 66,75% 66,75%

Konsolideerimisgrupi tütarettevõtja BVT Invest OÜ põhitegevuseks on kinnisvara üürileandmine ja käitus, sh asuva Eestis tütarettevõtte tarbeks. UAB BVT Partneriai, BVT Partners OÜ, BVT Partneri SIA ja Hong Kong

MDV Electric Sales Limited on Leedus, Eestis, Lätis ja Hong Kongis asuvad BVT Capital OÜ-u tütarettevõtted, kelle põhitegevuseks on veevarustus- ja kütteseadmete ning nende koosteosade hulgimüük

Balti regioonis ja teistes välisriikides.

Sissetoodud kaubad realiseeriti suuremalt jaolt Balti riikides, vähesemal määral ka teistes Euroopa Liidu ja välisriikides. 2022. aastal võrreldes 2021. aastaga müügimahud suurenesid, endiselt oli tugev ventilatsiooniseadmete müük.

Aruandeaastal moodustas BVT Capital OÜ konsolideeritud müügitulu 36 845 764 eurot (2021 vastavalt 29 012 174 eurot), kasvades aastaga 27,0%. BVT Capital OÜ konsolideeritud müügitulust moodustas 88,4% müük Balti regioonis, 8,2% Euroopa Liidu riikidele ja 3,4% eksport. Euroopa Liidu ja ekspordi olulisemateks sihtriikideks olid Soome Vabariik, Poola, Valgevene ja Usbekistan.

Capital OÜ-u grupi aruandeperioodi kasumiks kujunes 2 816 031 eurot (2020 vastavalt 2 713 724 eurot).

Valuutariskid

Valuutarisk tekib, kui tulevased äritehingud või kajastatud varad või kohustused on kajastatud valuutas, mis ei ole majandusüksuse arvestusvaluuta. Ettevõtte valuutarisk on seotud välisvaluutas teostatavate ostude ning omatavate rahaliste vahenditega. Suurem osa ettevõtte ostudest teostatakse eurodes, mis vähendab valuutakõikumiste riski. Kuid osaliselt tasutakse tarnijatele Hiinast saabuvate toodete eest ettemaksuna USA dollarites. Sellest hetkest kuni kauba saamiseni möödub mitu kuud, ning selle aja jooksul võivad toimuda olulised dollarikursi kõikumised euro suhtes, mis võib märgatavalt mõjutada iga sellise tehingu tulemusi.

Ostjatele võimaldatakse tuntavat maksepikendust. Müügi ja tasumise vahel möödub pikk aeg, mille jooksul dollari kurss võib ka oluliselt muutuda. 2022. aasta arveldustes tarnijate ja ostjatega moodustas kasum valuutakursi muutusest 247 333 eurot, mis mõjutas oluliselt ettevõtte aruandeaasta kasumi suurust.

Ebastabiilne olukord maailmas, jätkuv pandeemia ja sõjaline tegevus Ukrainas mõjutab nii otseselt kui ka kaudselt Eestis tegutsevaid ettevõtteid. See omakorda tõi kaasa toodete ja energia kallinemise ning tarneahelate toimimine oli häiritud. Seega määramatus püsib väga kõrgel tasemel ning muutlikes tingimustes tuleb ettevõttel leida viise kohanemiseks üha muutunuvate oludega. Juhatus on analüüsinud võimalikku mõju ettevõtte käibele ning tulevastele rahavoogudele ning tegeleb tänaste sündmustega seotud negatiivsete majanduslike mõjude ja riskide maandamisega. Juhatus on hinnanud tänase tingimuste mõju ettevõtte finantsolukorrale ja jätkusuutlikkusele.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.