ML CAPITAL & PROPERTIES OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1179 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga aga kommenteeri

ML CAPITAL & PROPERTIES OÜ hetkeolukord

Juba 1179 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

ML Capital & Properties OÜ peamiseks tegevusalaks on kinnisvarasse investeerimine, kinnisvara ost, müük ja rent kapitali kasvatamise eesmärgiga. Viimasel majandusperioodil olime keskendunud elukondlikule ja ärikinnisvarale. Üldine hinnang majandusaastale on positiivne.

Plaan järgmiseks majandusaastaks on suurendada renditulu 20% võrra. Oleme oma tegevust laiendamas ning järgnevatel aastatel soovime teha uusi investeeringuid nii äri- kui elukondlikusse kinisvarasse. Soovime soetada panga võimendust kasutades alates 200 m2 hoone Rakvere kesklinna piirkonnas ja jagada hoone korteriteks, külaliskorteriteks, äri- ja teeninduspindadeks renditulu suurendamise eesmärgil. Oleme valmis ka ostma üksikuid korteriomandeid, mis on meie hinnangul tehingu hetkel meie jaoks mõistliku hinnaga ja toetab meie edasisise plaane ja strateegiat selle objektiga, olgu selleks siis renoveerimine, rent või müük. Oleme aktiivselt iga päev jälgimas turgu ja võimalusel sobiva tehingu korral ka tehingusse astuma. Suuremate tehingute (terved hooned) korral kaasame kaalutud otsuste põhjal finantsasutusi võimenduse näol.

Meie strateegia näeb ette, et suurema hoone puhul võiks kuni 50% hoones toimetavast ankurrentniku või külaliskorter(id) katta ära kogu laenumakse koos intressidega, ning ülejäänud hoone osa külaliskorteri(te) või muu äripindadena teeniks igakuist positiivset renditulu/kasumit.

Kinnisvara ostu puhul teeme renoveerimistööd ja anname tütarettevõtte (MLCP Haldus OÜ) haldusesse. Külaliskorterid liidame MLCP HALDUS

OÜ hallatava ’’Apartments24.ee’’ brändi alla, kuna olemasolev ajalugu näitab selle segmendi kõrgemat üüritootlust.

Rekonstueerimistöödel kasutame omafinantseeringut. Lisaks oleme mõelnud välja ostu-rendi-müügi strateegia. Ostame, vajadusel renoveerime, sisustame ja rendime lühiajaliselt objekti müümiseni. See strateegia annab ostjale võimaluse lühiajaliselt korterit (maitsekalt ja täielikult sisustatud) rentida ja proovida seal lühiajaliselt elada ning seejärel sobivuse korral täielikult sisustatud korter endale koduks või investeeringuks osta. See strateegia väldib ostja riske ’’põrsas kotis ost’’. ML Capital & Properties OÜ jaoks on see riskide maandamine ja finantsiliselt kasulik, sest kui müügiperiood venib pikemaks (see võib sõltuda sellest, et proovime müügilt ühe m2 kohta suuremat kasumit võtta) toodab korter meile aktiivselt renditulu, mitte ei ole ainult kulu kommunaalkulude või siis renoveeritud kortermaja puhul KÜ laenude näol. Külaliskorterina rentides on korter pidevalt haldusettevõtte kontrolli all, mis tähendab, et korterit koristatakse, hooldatakse ja vajadusel tehakse parendusi igapäevaselt.

Korter säilib ning lühiajalise rendi puhul ei ole oht sattuda nn. puuküürnike otsa, kes võivad saada takistuseks müügiprotsessis. Meie tugevuseks on see, et haldusega tegeleb ML Capital & Properties OÜ tütarettevõte MLCP Haldus OÜ, mis omakorda vähendab riske. Kogu kontroll objeki üle on meie käes. Parima tootlusega objektid jätame ettevõtte üüriportfelli.

2022. aastal investeeriti kinnisvarainvesteeringutesse ca 22 tuhat eurot, 2022.aasta lõpus on kinnisvarainvesteeringute väärtus hinnanguliselt 270 tuhat eurot. Vaba raha investeeringuteks teadaolevaid kohustisi arvesse võttes on 126 tuhat eurot. 2023. a lõpuks soovime eesmärgistatud kinnisvaratehingute, rekonsuteerimis- ja ehitustöödega ning korteriomandite (5) loomisega kasvatada kinnisvarainvesteeringud väärtuseni 400 tuhat eurot, millest omakapital oleks vähemalt 340 tuhat eurot ja vaba raha investeeringuteks 200 tuhat.

Ärihoone Kooli tn 1 rekonstrueerimisel on välja ehitatud hoone 2. korrusest 5 korterit, mida haldab tütarettevõte MLCP Haldus OÜ

Apartments24.ee brändi alt.

Kinnistule Võidu 101 on planeeritud algatada uue detailplaneeringu kehtestamine ja ehitusõiguse seadmine. Uue detailplaneeringu kehtestamisel tõuseb märkimisväärselt kinnistu väärtus. Hetkel on kinnistu välja renditud.

Ettevõtte portfelli kuuluvad rendilepingutega kaetud hoolikalt valitud kinnisvara Rakvere linnas, enamjaolt kesklinna vahetus läheduses ja kesklinnas ise.

Kinnisvara 2022. aaasta lõpus: · Ärihoone Kooli tn 1, Rakvere 750m2 (1. korrus kaetud rendilepingutega + külaliskorterid x 5) · Kinnistu Võidu 101, Rakvere 688m2 (seisuga 06.06.2023 kaetud rendilepinguga)

Ärihoone 2. korrus on antud lepingu alusel tütarettevõttele MLCP Haldus OÜ-le haldamiseks. MLCP Haldus OÜ rendib kortereid lühiajaliselt, et suurendada üüritootlust.

Ettevõttele kuuluvad veel 100% osalusega tütarettevõtted: ML Sport OÜ, Tradingplus OÜ ja MLCP Haldus OÜ, milledele osutatakse juhtimisteenust.

· ML Sport OÜ peamiseks tegevusalaks on spordiklubide töö juhtimine, treeningute läbiviimine ja ürituste korraldamine. Püsiklientideks ja partneriteks on spordiklubid, organisatsioonid ja spordi harrastajad üle Eesti.

· Tradingplus OÜ põhitegevusala on spetsiifiliste spordikaupade, meenete ja eritellimusel medalite jae- ja hulgimüük.

· MLCP Haldus OÜ põhitegevusala on kinnisvara haldus, mis hõlmab kinnisvara korrashoidu, puhastusteenindust, ehitus- ja remondiabi, lühi- ja pikaajalist üürihaldust. Ettevõte pakub kõiki teenuseid, et säilitada ja kasvatada kinnisvara väärikas väärtus.

10. juunil 2023

Marko Levtšenko

Juhataja

ML Capital & Properties OÜ

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.